Viser 1-5 af 5
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5

Hvad kan man bruge en frisør uddannelse til?

Frisørkursus henvender sig både til dem med og uden erfaring. Frisør uddannelsen er for dig der ingen erfaring har og drømmer om at blive uddannet professionel frisør. Frisørkursus er til dig der uddannet frisør og blot ønsker et kompetenceløft, eller for at få indblik i nye trends og tendenser i frisør-verdenen.

Frisørkursus - Bliv uddannet frisør eller tag et genopfriskningskursus

Hvad går frisør uddannelsen ud på?

Frisør uddannelse varierer i tid, sted, pris og indhold, alt efter hvilken udbyder du vælger. Frisør uddannelse er ikke en offentlig uddannelse, men en privat, hvorfor uddannelsen koster penge.

Indholdsmæssigt vil de fleste frisør uddannelser undervise i klippeteknikker, farveteknikker og hårstyling, som er de vigtigste redskaber at kunne. Herunder vil der blive gået mere i dybden med fx klippeformer, farvning af bryn og vipper, formtørvring, hårvask og meget mere. Det vil også være muligt at specialisere sig i enten herre- eller dameklip. Disse kompetencer vil gøre dig i stand til at arbejde i en salon eller åbne din egen salon efter endt uddannelse.

Oftest vil forløbet blive afsluttet med en praktisk og/eller teoretisk prøve som skal bestås. 

Hvorfor tage et frisør genopfriskningskursus?

Et frisør genopfriskningskursus er for dig der allerede er uddannet frisør, men som ønsker at få finpudset diverse teknikker. Frisørkurset kan også bruges til at få inspiration og indblik i nye trends og tendenser. Du vil opleve et kompetenceløft og følelsen af at få fornyet energi, som du kan bringe med tilbage til salonen. Det er aldrig for sent at tage et genopfriskningskursus. 

Hvad går frisørjobbet ud på?

At arbejde professionelt som frisør er et hårdt job, der både kræver fysisk og mental styrke.

Den fysiske del består i at stå op på arbejde det meste af dagen, klippe og vaske hår, som alt sammen kan være hårdt for kroppen. Kroppen vil langsomt vende sig til det, men det er vigtigt at man får vejledning i, hvordan det er bedst at stå og sidde mens man klipper. Det er vigtigt at man skåner ryg og skuldre på bedst mulig vis.

Den mentale del består i at skulle være service-mindet og god til at læse situationer. Det er meget forskelligt hvorvidt kunderne er interesserede i at have en samtale eller ej. Derfor er det vigtigt, at man som frisør kan finde ud af, at læse sine kunders udtryk og ønsker. At være service-mindet er en stor del af jobbet. Det er en hård branche med masser af konkurrence, hvorfor det er altafgørende at sørge for at sine kunder har haft en god oplevelse.

Det vil altså sige, at udover alt den tekniske viden og kompetencer du skal besidde, kræver det også en del andre kompetencer, for at give sine kunder den bedste oplevelse. 

Hvad er fremtidsmulighederne?

De fleste færdigt uddannede frisører arbejder i salon, men der er mange andre muligheder end det. Man kan for eksempel arbejde på TV-stationer og teatre, hvor man skal klippe og style skuespillere til forestillinger. Der er også mange frisører der løbende tager kurser i kosmetik og negle, for at udvide deres arbejdsfelt. At arbejde som sminkør hænger tæt sammen med hårstylist jobbet, og vil derfor give god mening at kunne. At rette bryn og vipper er også en forudsætning for jobbet, og det indgår også i uddannelsen. Dette er kun et udpluk af mulighederne - det er kun fantasien der sætter grænser. 

Den gennemsnitlige indkomst for en færdiguddannet frisør ligger på ca. 28.000 kr. om måneden. Mange frisører har en grundløn plus en provision. 

Hvis du gerne vil være frisør eller blot har brug for et genopfriskningskursus er mulighederne mange! 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12