Filtrer efter
Bioanalytiker og laborant
Erhvervsakademiuddannelse
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5
Annoncer

Populære steder

Reportager indenfor Bioanalytiker og laborant

Laborantuddannelse

Tag en laborantuddannelse og vær med til at sikre fødevarer og drikkevand i bedste kvalitet!

Drømmer du om at blive laborant? Ønsker du at arbejde i en branche, som er i konstant forandring og udvikling? Lyder en hverdag kontrol -, forsknings - eller udviklingslaboratorium fascinerende? Så er en erhvervsakademiuddannelse som laborant, med gode jobmuligheder i både den private og offentlige sektor, måske noget for dig! 

 

Dit udbytte af en laborantuddannelse: 

En erhvervsakademiuddannelse til laborant, tager 2,5, år, hvor du under uddannelsen vil få kompetencer indenfor at udføre analyser af blandt andet fødevarer, drikkevand, miljøprøver og andre materialer. Fagligt vil du tilegne dig viden indenfor laboratorieteknikker, mikrobiologi, analyseteknikker, lægemiddelfremstilling m.m. Ydermere vil du også lære om kvalitetssikring såfremt du som laborant får gode og pålidelige resultater så dit arbejde bliver forsvarligt. 

Som færdiguddannet laborant har du mulighed for at arbejde indenfor en bred vifte af felter i branchen, herunder blandt andet forskningslaboratorier, medicinalindustrien, fødevareindustrien og miljøsektoren. Der er i branchen gode jobmuligheder efter endt uddannelse, samtidig med, at der også er videreuddannelsesmuligheder som professionsbachelor i laboratorie-, fødevare- og procesteknologi. 1½ år på fuldtid. Du kan yderligere også tage en teknologisk diplomuddannelse i bioteknologi, procesteknologi og kemi, der strækker sig over tre år på deltid. Slutteligt kan du som færdiguddannet på denne uddannelse også læse videre på en naturvidenskabelig uddannelse.

Netop laborantuddannelsen giver dig en uddannelse med utrolig lav arbejdsløshed i blandt færdiguddannede og dermed en af de bedste forudsætninger for gode jobmuligheder i fremtiden. 

Laborantuddannelsens indhold: 

Som laborantstuderende vil du få en diversitetspræget hverdag med dage både i teorilokaler samt dage i selve laboratoriet, hvilket vil give dig mulighed for at tilkoble din tillærte teori til praksis. 

Derudover indeholder laborantuddannelsen nogle obligatoriske hovedområder som du under uddannelsen vil få undervisninger i. Dette er følgende: 

  • Alment fagområde
  • Analyseteknik 
  • Arbejdsmiljø 
  • Kvalitets - og miljøsikring 

Praktikophold laborantuddannelsen: 

Under din laborantuddannelse, vil du efter 1,5 år afslutte din uddannelse med et års praktikforløb efterfulgt af dit afsluttende eksamensprojekt. Dit praktikforløb vil som oftest være lønnet eller SU-berettiget. Derudover har du også mulighed for at tage din praktikophold både i Danmark samt i udlandet, hvilket vil give dig mulighed for at få internationale kompetencer. Praktikforløbet på laborantuddannelsen giver dig lov til at koble tilegnet viden til praksis, hvilket er vigtigt for dig som studerende, men også værdsat af potentielle arbejdsgivere, da det gør det nemt for arbejdsgivere at ansætte og fastholde studerende som medarbejdere. 

Hvor kan du tage en erhvervsakademiuddannelse til laborant? 

Der findes på nuværende tidspunkt seks udbydere af laborantuddannelsen, herunder for eksempel Cph Business, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og Erhvervsakademi Aarhus. Dermed kan du også tage din laborant uddannelse i seks forskellige byer, hvilket gør det nemt for dig, uafhængigt om du bor på Sjælland, i Aarhus eller i Odense.