Viser 1-11 af 11
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-11 af 11

Derfor skal du tage en uddannelse i billedkunst?

Hvis du elsker at bevæge dig ind i kunstens verden - og tilmed har en kreativ åre - så er en uddannelse i billedkunst lige noget for dig! Her får du nemlig lov til at eksperimentere med diverse stile og formater. Sagt anderledes så giver en uddannelse i billedkunst dig mulighed for at fordybe dig i alt lige fra klassisk kunst til arkitektur og installationer. 

En uddannelse i billedkunst giver dig altså mulighed for at udvikle din egen kunstneriske praksis, mens du også bliver klædt på med kunsthistorisk, kulturel viden og materialekundskab. 

Du kan tage en uddannelse i billedkunst på mange forskellige niveauer, så læs med nedenfor og find den, der giver mest mening for dig. 

Billedkunst

Hvis du gerne vil have en uddannelse inden for billedkunst, så er der mange måder du kan gøre det på. Du kan f.eks. sagtens tage det som enkeltfag og dermed bruge det som supplering til videre uddannelse, men du kan også vælge at læse det som den primære uddannelse. Samtidig har du også mulighed for at uddanne sig, så du i fremtiden kan undervise elever eller kursister i billedkunst. Se mere herunder: 

HF enkeltfag i billedkunst

Et HF enkeltfag i billedkunst er ideelt for dig, der elsker kunst, men ikke nødvendigvis ønsker at læse en hel uddannelse inden for feltet. Billedkunst som enkeltfag kan nemlig være med til at give dig de nødvendige kvalifikationer for at kunne søge ind på en anden uddannelse i fremtiden. 

På et HF enkeltfag i billedkunst vil du blive undervist i forskellige stile og formater, og du vil få både teoretisk og praktisk viden. 

En bachelor- eller kandidatuddannelse i billedkunst

Hvis du drømmer om at gøre karriere inden for kunsten på den ene eller anden måde, så er det en rigtig god idé at tage en egentlig uddannelse i billedkunst. Det kan du både gøre i Danmark og i udlandet. 

En sådan uddannelse kan du tage på både bachelor- og kandidatniveau. Om din viden og kompetencer bliver overvejende praktiske eller teoretisk afhænger af den enkelte uddannelsesinstitution. Du må derfor undersøge de enkelte tilbud og finde ud af, hvad du foretrækker. 

Diplomuddannelse i billedkunst

Med en diplomuddannelse i billedkunst lærer du at undervise elever og kursister i billedkunst. Da uddannelsen også har et praktisk udgangspunkt vil du også lære at udvikle dine egne kompetencer inden for produktion af kunst. Omdrejningspunktet er dog, at du skal blive udøvende underviser, hvorfor fokus også er på udviklingen af dine evner inden for pædagogik, didaktik og formidling.  

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9