Erhvervsuddannelse

SOSU-hjælper

SOSU Nord, i Aalborg (+1 lokationer)
Længde
1 år og 2 måneder + grundforløb
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU og Elevløn
Sidste ansøgningsfrist
Sidste ansøgningsfrist: Søg inden
Uddannelsen er på
Dansk
Længde
1 år og 2 måneder + grundforløb
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
august 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU og Elevløn
Sidste ansøgningsfrist
Sidste ansøgningsfrist: Søg inden
Uddannelsen er på
Dansk
Få mere information om uddannelsen 👍

Hvorfor vælge SOSU Nord?

Stærk faglighed – i teori og praksis

Brug af hi-tech i undervisningen

Den praktiske vej videre – til job eller uddannelse

Om uddannelsen

SOSU-hjælper

Social- og sundhedshjælper - en uddannelse i livskvalitet

Drømmer du om at gøre en forskel for ældre, syge og handicappede, der har brug for daglig omsorg, hjælp og pleje, så er jobbet som social- og sundhedshjælper lige noget for dig.

Vi har lige nu åbent for ansøgninger - søg ind på Grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent inden 21. juni og start til august. 

Kontakt os allerede i dag - vores studievedledere er klar til at svare på dine spørgsmål.

I arbejdet som social- og sundhedshjælper bliver du det kendte ansigt i borgerens hjem eller på et plejehjem, hvor du bidrager til at borgeren føler sig tryg og sikker. Du yder professionel pleje og omsorg, og din empati og ansvarsfølelse vil hjælpe til øget livskvalitet ved de mennesker, du arbejder med.

Du snakker med de ældre, hjælper dem i tøjet og hjælper til med rengøring og vask. Du rådgiver om kost og ergonomi, og hjælper borgeren med digital kommunikation. Det er også din opgave at holde øje med, om der sker ændringer i borgerens helbred og at slå alarm, hvis der sker ændringer. 


Hvordan er arbejdet som SOSU-hjælper?

Som SOSU-hjælper bringer du liv ind i ældre, syge og handicappedes hverdag. Du er et frisk pust... Du er ønsket... Og du gør en kæmpe forskel.

At være SOSU-hjælper kræver empati, respekt og interesse for mennesker, der pga. alder eller sygdom har brug for støtte og hjælp til at klare hverdagen. Du skal i samarbejde med borgeren skabe et godt hverdagsliv for borgeren og give hjælp til selvhjælp - også kaldet rehabilitering. Det betyder, at du skal støtte, vejlede og motivere borgeren til selv at klare så meget som muligt i dagligdagen, ligesom du skal støtte ved genoptræning.


Her kommer du typisk til at arbejde som SOSU-hjælper

  • Hjemmeplejen hvor du besøger borgere der bor i private hjem og hjælper, hvor der er behov for det
  • Plejehjem og bosteder hvor der bor mennesker, der har brug for hjælp døgnet rundt
  • Dag- og aktivitetscentre hvor du skal hjælpe borgerne med få et mere aktivt liv blandt andet igennem fritidsaktiviteter og hobbyer
  • Privat hjemmepleje 

Uanset hvor du arbejder som SOSU-hjælper skal du samarbejde med kolleger og pårørende, og du har ansvaret for at bringe dine iagttagelser om borgeren videre både mundtligt og skriftligt.


Dine muligheder for videreuddannelse

Du kan gå i arbejde som SOSU-hjælper direkte efter endt uddannelse eller du kan vælge at læse videre - SOSU-hjælperuddannelsen åbner nemlig for mange muligheder for videreuddannelse. Det kan også være, du vælger at arbejde som SOSU-hjælper og så beslutter dig for at læse videre.

Som SOSU-hjælper har du mulighed for at søge ind på uddannelsen til SOSU-assistent, hvor du vil få merit for din hjælperuddannelse (minimum 6 måneder) og for eventuelt andre relevante kompetencer.

Du kan som SOSU-hjælper udbygge dine kompetencer med efteruddannelse, hvilket typisk sker via AMU-uddannelser (arbejdsmarkedsuddannelser). Disse uddannelser, hvor du f.eks. kan få målrettet viden om arbejdet med mennesker med demens, medicinadministration og -håndtering, injektioner, sårpleje og meget andet, udbydes bl.a. af KURSUS Nord, der er en del af SOSU Nord. 

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

august 2024

  • Holdundervisning
  • Hjørring
  • Dansk
  • Ansøgningsfrist: Søg inden

august 2024

  • Holdundervisning
  • Aalborg
  • Dansk
  • Ansøgningsfrist: Søg inden

Ansøgning og adgangskrav

Det starter med et grundforløb

Hvis du er er 9. eller 10. klasseelev, eller det under to år siden, du færdiggjorde folkeskolen, skal du starte på Grundforløb 1. 

Hvis det er mere end to år siden, du forlod folkeskolen, og du er under 25 år, skal du starte på Grundforløb 2.

Adgangskrav

Du skal have bestået Grundforløb 2 til SOSU-hjælper eller Grundforløb 2 til SOSU-assistent, før du kan søge ind på hovedforløbet til SOSU-hjælper.

For at komme på hovedforløbet til SOSU-hjælper, skal du lave en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver for eksempel i regionen, en kommune eller ved en privat arbejdsgiver. 

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om SOSU-hjælper
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
SOSU Nord
På Sporet 8A
9000 Aalborg

EN UDDANNELSE I LIVSKVALITETSkal din fremtid have mennesker i fokus og handle om at hjælpe dem, der ikke kan selv? Så start med en sundhedsfaglig uddannelse fra SOSU Nord og åbn døren til en meningsfuld fremtid, der kræver mod, ansvar og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet