Vis studentum.dk som: Mobile

HF Enkeltfag - Dans C

KVUC
550 kr.
SU-godkendt
Heltid/deltid
HF og VUC
København

Video

Louise er bare ét fag fra at afslutte en fuld HF som Flex-studerende ved KVUC. Her fik hun selvtilliden tilbage efter i årevis at have kæmpet med angst og depression. Nu drømmer hun om at læse videre.

   

Om uddannelsen

Studer Dans på C-niveau på KVUC i centrum af København

HF

Vil du arbejde med kroppen, kropsbevidsthed og mange former for danse-genrer? Og vil du lære om sociale danse med scenisk - og rituel dans? Så er HF Enkeltfaget Dans C på KVUC måske det rigtige for dig.

Hvad lærer jeg i Dans C?

Faget dans på C-niveau er et fag både med praksis og teori. I Dans C kommer du til at arbejde med din krop, udvikle din kropsbevidsthed og lære mange former for danse-genrer. Du kommer til at arbejde med sociale danse, med scenisk dans og med rituel dans - og du skal arbejde med danse fra hele verden. 

Der vil være individuelt baseret dans, der vil være kollektive danse. Vi arbejder med koreografi og med improvisationsteknikker, som udbygges til at være metoder til at lave eksamensdanseprojektet, hvor du danser sammen med mindst én anden. 

Du skal se professionel dans, og kommer i kontakt med andre dansere. Du arbejder både med den fysiske og den teoretiske side af dans - fx lærer du, at bevæge dig anderledes end hvad du er vant til, du lærer at danse ud fra forskellige inspirationskilder (f.eks. tekster eller musik), og du lærer også at analysere forskellige danseformer, dansetrin og bevægelser formelt. Du lærer grundlæggende begreber fra danseteknik og danseteori, du vil lære at analysere dans og bevægelse i praksis, din egen sansning af bevægelser, og du vil også lære at analysere dans på film – såkaldt screendans.

Du får også et historisk blik på bevægelser og på menneskets mange udtryksmuligheder med kroppen: Hvorfor fandt man på at danse med tåspidssko? Hvornår opstod pardanse som jitterbug, tango og vals? Hvorfor spredtes hiphop så alle verdensdele på mindre end 25 år kunne danse det? 

Ansøgning og adgangskrav

For at blive optaget på HF Enkeltfag skal du have personlige og faglige kvalifikationer, der gør, at du kan følge undervisningen og fuldføre eksamen. Det er altid en individuel vurdering, om du er klar til at starte på HF Enkeltfag.  

Inden optagelse skal du have:

  • afsluttet folkeskolens 10. klasse med tilfredsstillende resultat, eller
  • afsluttet dansk, engelsk og matematik på D-niveau (avu) med tilfredsstillende resultat, eller
  • afsluttet folkeskolens 9. klasse med et godt resultat og har yderligere uddannelse.

Du kan tidligst blive optaget på HF Enkeltfag et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse. 

Eksamen og diplom

Hvordan foregår eksamen på Dans C?

Dans C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30. min. pr. elev, og består af en fælles danseprøve og en individuel prøve.

Pris

Prisen for Dans C er: 550 kr. 

Kontaktinfo

KVUC

Vognmagergade 8
1120 København K København K

 Vis telefonnummer
www.kvuc.dk Uddannelsens hjemmeside


Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af HF Enkeltfag - Dans C endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,6)
Baseret på 3 evalueringer
Se alle evalueringer
Det siger andre om skolen
Louise er færdig med at være usy...

Louise Krogh har kæmpet med angst og depression i årevis. På KVUC har hun skiftet kontanthjælp ud med selvtillid og drømmen om at læse videre. Louise er ét fag fra en fuld hf og har læst de fleste fag som fjernundervisning på hf flex. Hun er færdig med at være usynlig.

Læs mere
Man skal ikke lade andre stoppe ...

"Der er aldrig nogen, der direkte har sagt til mig, at jeg er dum, fordi jeg er ordblind. Men jeg kan godt mærke, at den fordom lever."

Elev

Du vil måske også være interesseret i: