Vis studentum.dk som: Mobile

Fysiurgisk Hundeterapeut

Center for Dyreterapi
1 år
42.000 DKK Momsfri
Dansk
Ja
Deltid
Private uddannelser
Hirtshals
Oktober 2022

Om uddannelsen

Dyrlægeeksamineret Fysiurgisk Hundeterapeut

Uddannelsen strækker sig over ca. 15 måneder og er den eneste uddannelse i Danmark med netop denne fagsammensætning.
Uddannelsen er sammensat så du deltager i et kursus her ca. en gang om måneden. Imellem kurserne skal der laves praktiske og teoretiske opgaver derhjemme. Som uddannet fysiurgisk hundeterapeut vil du være i stand til at tilbyde massage, kranio sakral terapi og ledmobilisering til hunde.
Du bliver grundigt indført i disse teknikker både i teori og praksis. Ud over dette får du kendskab til andre fysioterapeutiske teknikker, herunder rehabilitering, brug af apparater og lignende.
Desuden bliver du introduceret til viden om førstehjælp og sygdomslære. Uddannelsen tager udgangspunkt i osteopatisk teknik og filosofi.

Uddannelsen afsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen, hvor censor er en erfaren smådyrsdyrlæge. Den samlede pris for uddannelsen er kr. 36.000,- som betales i 3 rater á kr. 12.000,- (lige før opstart, 1/3 inde i forløbet samt 2/3 i forløbet) - andre betalingsmuligheder findes (månedlige rater eller forudbetaling) - se mere på vores tilmeldingsskema, som kan hentes under menupunktet "Kontakt" øverst på siden.

Elever, som har gennemført (eller er i gang med) uddannelsen som fysiurgisk hesteterapeut og/eller vores tidligere uddannelse i hundefysioterapi får 40 % rabat på forløbet.
Elever, som har gennemført (eller er i gang med) anden uddannelse hos Center for Dyreterapi får 25 % rabat på forløbet.
Det er desuden muligt at lave en afdragsordning ud fra dine ønsker og behov.

Det er muligt at medbringe egen hund til undervisningsmodulerne, men det er ikke påkrævet.

Uddannelsen er sammensat, så du deltager i et undervisningsmodul her ca. en gang om måneden.
Imellem kurserne skal der laves praktiske og teoretiske opgaver derhjemme. Modulerne ligger torsdage – fredage og undervisningstiden er kl. 10 – 17 torsdag og 9 – 16 fredag.
Uddannelsen er ikke SU-berettiget, de fleste betaler selv, men nogle har også mulighed for at få hjælp gennem jobcenter - eksempelvis hvis man er berettiget til revalidering, specielle ungdomsordninger eller har været ledig gennem en længere periode.
Vi har ingen formelle adgangskrav. Interesse for faget og selvdisciplin til arbejde med praktiske og teoretiske lektier mellem kurserne er blandt de vigtigste krav. Ved uddannelses afslutning er der to eksaminer – en skriftlig/teoretisk og en praktisk/mundtlig, og begge skal bestås.

Når eksaminerne er bestået, udleveres diplom og eksamensbevis.
Ud over deltagelse på kurserne, skal du skrive en opgave om anatomi samt øve dig på hunde mellem kurserne. Inden uddannelsen afsluttes skal du dokumentere at have øvet dig på mindst 50 forskellige hunde, hvoraf et forløb med flere besøg er påkrævet for de 25 af dem.
Uddannelsen er internationalt godkendt af IICT samt IEBWAs smådyrssektion.
Desuden er uddannelsen godkendt til tegnelse af ansvarsforsikring.

Hvis du har gennemgået tidligere relevant uddannelse, er det muligt at deltage på enkeltstående undervisningsmoduler, eksempelvis KST og/eller ledmobilisering (og få et kursusbevis) uden at deltage på resten af uddannelsen. Kontakt os gerne for priser på individuelle moduler og uddybende information om dette.

Uddannelsen undervises af Bettina Hvidemose.

_________

Uddannelsen er sammensat af følgende fag og moduler:


Modul 1:
Hundens Grundlæggende Anatomi
Dette kursus er udelukkende teoretisk, og danner fundamentet for den viden, som du senere skal i gang med at bruge i praksis. På kurset gennemgår vi følgende:
Muskellære
Palpation
Skeletlære
Ledlære
Sener og ligamenter
Fascia
Kurset har til formål at skabe et overordnet overblik over hundens anatomi, herunder både skelet og blødvæv. Modulet efterfølges af en skriftlig opgave, som opsummerer indholdet og har til formål at skabe overblik over fundamentet. OBS: Dette er langt fra det eneste anatomi forløbet indeholder – efterfølgende moduler indeholder repetition samt uddybet anatomisk indhold, som relaterer til det enkelte moduls tema.

Modul 2:
Hvilke hunde arbejder vi på?
I dette modul gennemgår vi diverse ortopædiske diagnoser, udvidet anatomi og palpation. Vi relaterer desuden diverse hundesportsgrene til hundens biomekanik, ligesom vi ser på diverse diagnosers indflydelse på de biomekaniske sammenhænge og udfordringer.

Modul 3:
Evaluering, Hundemassage og udstrækning
Hvordan evaluerer vi hundens biomekanik (ganganalyse, muskelanalyse, passiv bevægelse og palpation)?
Desuden tager vi hul på massageteknikker og udstrækningsøvelser, som alle har til formål at afspænde blødvæv.

Modul 4:
Kranio Sakral Terapi 1 + udvidet evaluering

Modul 5:
Kranio Sakral Terapi 2

De to KST-kurser dækker til sammen følgende emner:
Hvad er kranio sakral terapi?
Filosofien bag
KST rytmen
Stillepunkter
Hjernehinder
Fascier
Diafragmaer
Afspænding af hvirvelsøjle, nakke (herunder atlas og atlas/occipital), kæbe, kranieknogler (frontal, parietal, temporal, spenoid/occipital-led) og led generelt
Generelle teknikker til afspænding

Kranio Sakral Terapi er en blid påvirkning af dyrets krop, som efterhånden kendt, udbredt og anerkendt, når det drejer sig om behandling af mennesker. De seneste år, har flere og flere dog også fået øjnene op for hvor effektiv denne afbalanceringssform er til dyr.
I KST påvirker vi fortrinsvist kranieknoglerne, samt korsbenet. Vi arbejder med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden, dermed også musklerne, samt cerospinalvæsken og hjernehinderne.
De Kranio Sakrale teknikker kan udføres på hele kroppen og er relevante som afspændingsteknik til alle muskler og led. De er blide, gør ikke ondt, men kan være meget effektive.

Modul 6:
Ledmobilisering 1 + udvidet evaluering
Forben og thorakale hvirvler

Modul 7:
Ledmobilisering 2
Bagben og lumbale hvirvler

Modul 8:
Ledmobilisering 3
Cervikale hvirvler, halehvirvler, ribben, kæbe, repetition og integration samt supplerende teknikker.

Ledmobilisering handler om at løsne restriktioner og skabe hensigtsmæssig bevægelig i kroppens led uden brug af manipulation. Vi arbejder med blide teknikker, som ikke kan skade (forudsat at de udføres korrekt og ikke bruges i situationer, hvor mobilisering er kontraindikeret). I mobilisering arbejder vi med at bevæge knoglerne op til deres normale bevægelighed, hvormed vi også arbejder med det blødvæv (muskler, sener, ligamenter og fascia), som hæfter på de specifikke knogler. Vi kigger desuden på evaluering af specifikke restriktioner og dysfunktioner (populært kaldet ”låsninger” eller nedsat bevægelighed), som er mulige i de forskellige led og vi har fokus på, hvordan vi mest hensigtsmæssigt (så blidt og så effektivt som muligt) forbedrer leddets position og bevægelse.

Modul 9:
ntegration og perspektivering af teknikker i relation til specifikke udfordringer Introduktion til træning, fysioterapi og rehabilitering

Modul 10:
Udvidet træning, fysioterapi og rehabilitering
Det er sjældent tilstrækkeligt blot at afspænde og skabe bevægelig gennem vores manuelle terapi. For at opnå hensigtsmæssige og vedholdende resultater – og for at kunne hjælpe hundene i gang igen efter skader eller operation, er det vigtigt, at få viden om fysioterapeutisk træning og genoptræning. Herunder har vi fokus på: Vandtræning, træning og stimulering af det proprioceptoriske system, styrketræning af specifikke muskelgrupper, stimulering af de stabiliserende muskler. Desuden ser vi på hensigtsmæssig stimulering af specifikke led og træning i relation specifikke skader, efter specifikke operationer eller som supplement til dyrlægebehandling af konkrete diagnoser. Disse to moduler indeholder desuden en introduktion til førstehjælp og sygdomslære.

Modul 11:
Supplerende terapiformer, herunder akupressur, kinesisk sygdomslære, laserterapi og introduktioner til andre apparaturer og hjælpemidler d over de primære teknikker, som gennemgås gennem første halvdel af uddannelsen, kan vi drage nytte af en række supplerende muligheder. Her ser vi på akupressur, som tager udgangspunkt i den kinesiske sygdomslære samt laserterapi og diverse andre hjælpemidler.

Modul 12:
Øvekursus, kommunikation og formidling + eksamensforberedelse.
På dette modul samler vi op, samt integrerer og øver alt det, som vi foreløbigt har gennemgået. Desuden har vi fokus på den svære kommunikation med hundeejeren. Vi gennemgår diverse teori om kommunikation og formidling, og supplerer dette med en række praktiske øvelser. Desuden laver vi praktisk og teoretisk prøveeksamen og afklarer diverse supplerende spørgsmål med henblik på eksamen.

Modul 13:
Eksamen
Eksamen består af en skriftlig prøve i anatomi uden hjælpemidler samt en praktisk/mundtlig prøve, hvor både lærer og censor er til stede.

Målgruppe og forudsætninger

Vi kræver ingen forkundskaber, da vi starter fra bunden inden for alle emner. Vores deltagergruppe indeholder typisk alt fra veterinærsygeplejersker over hundetrænere til den helt almindelig hundejere, som gerne vil i gang med dette fag. Hundemassage er inkluderet i uddannelsen, så du behøver ikke at være uddannet hundemassør for at deltage på dette forløb. 

Da vi henviser til engelsk faglitteratur er det nødvendigt, at du kan læse engelsk. Ud over dette er der ingen optagelseskrav, alle med interesse i faget er velkomne!

Eksamen og diplom

Efter endt uddannelse kan man kalde sig Dyrlægeeksamineret Fysiurgisk Hundeterapeut og må arbejde professionelt med faget.

Pris

Prisen for uddannelsen er kr. 42 000,- inkl. eksamination. Transport og eventuel overnatning  er ikke inkluderet i prisen.

Video

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Fysiurgisk Hundeterapeut
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Center for Dyreterapi

Kringelhøjvej 12
9850 Hirtshals

 Vis telefonnummer
www.dyreuddannelser.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Fysiurgisk Hundeterapeut

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Der er ingen evalueringer af Fysiurgisk Hundeterapeut endnu. Bliv den første!

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,7)
Baseret på 12 evalueringer
Se alle evalueringer
Åbent hus
august 2022
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11