Artister bruger kroppen til at udtrykke sig med. De optræder typisk i cirkus, i tivolier og ved byfester.

Det kan være svært udelukkende at leve af arbejdet som artist. Der er mange artister, der også laver pædagogisk eller socialt arbejde.

At være artist er en særpræget livsstil. Artister træner mange timer hver dag for at kunne optræde med deres numre.

Læs mere om Artist

I denne artikel er gruppen af artister afgrænset til at omfatte akrobater, gøglere, jonglører, klovne, tryllekunstnere, linedansere og lignende. Men også andre kan kalde sig artister, fx sangere og musikere.

Ud over at holde kroppen og sine færdigheder ved lige skal man også udvikle nye numre eller forestillinger, der kan fange såvel publikums som en

Læs mere om Artist

Artister optræder i cirkus, tivolier, shows og varietéer. De rejser rundt som gadeartister, deltager i tv-programmer og film eller optræder i forbindelse med musik- og kulturfestivaler, byfester eller firmafester og kurser. Nogle optræder i institutioner for børn og unge, og andre underviser. Det er ikke ualmindeligt at prøve lidt af hvert.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
33.045 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Artist

Viser: Kommunal ansat
  • 34.960 DKK
  • 37.167 DKK
  • 34.029 DKK
  • 27.941 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Artist