Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Årets studieby - studiejobs

Her er de bedste muligheder for studiejobs

Vil du gerne have erhvervserfaring, mens du læser? Og er det vigtigt for dig at afprøve teori i praksis gennem et studiejob? På mange videregående uddannelser er det både efterspurgt og attraktivt, at du supplerer din uddannelse med et relevant studiejob. Her kan du se listen over danske studiebyer med flest studiejobs.

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby.

Undersøgelsen viste, at 'Muligheden for at finde et relevant studiejob' vægter højt på de unges liste over kriterier for deres kommende studieby. Det fortæller således, at unge er parate til at vælge byer fra eller til afhængig af muligheden for at finde et relevant studiejob under studiet. Vi har derfor undersøgt, hvor i Danmark du har størst mulighed for at finde et studiejob.

Studiebyerne rangeret efter muligheden for at finde studiejobs:

1. København

2. Aarhus

3. Odense

4. Aalborg

5. Roskilde

6. Lyngby

7. Esbjerg

8. Kolding

9. Vejle 

10. Horsens

København: Kickstarter din karriere 

Vores undersøgelse viser, at det er hovedstaden, København, der indtager førstepladsen suverænt, når det gælder antallet af studiejobs. En statistik fra 2019 viser, at der i København blev slået mere end 8000 studiejobs op i løbet af året, hvilket gør København til den helt ideelle studieby for dig, der gerne vil kickstarte din karriere allerede, mens du læser.

Virksomhederne kigger i dag efter studerende, der har opbygget relevant erhvervserfaring under studiet, og for nogle virksomheder vil det endda være mere værdifuldt end et godt karakterblad. Det er derfor en fordel at have et studiejob, fordi du styrker dit CV og øger dine chancer for at lande drømmejobbet, når du er færdiguddannet. Ved du allerede nu, hvilken virksomhed du drømmer om at arbejde i, eller hvor du ser dig selv om 10 år? Så kan et studiejob kan være din vej ind i virksomheden og til din drømmestilling. 

Det kan dog være en god ide at vente et semester eller to, før du søger dit første studiejob. På den måde sikrer du, at du er kommet godt igang med studiet og har fundet ud af, hvordan du bedst prioriterer din tid, så du ved, hvor mange timer du kan lægge i dit nye job. 

Aarhus: Udnyt dit netværk i din jobsøgning

Aarhus lander på en 2. plads på listen over danske studiebyer med flest studiejobs. I 2019 var der ca. 2500 nye jobopslag inden for en række af forskellige brancher. Det betyder, at du som studerende i Aarhus har god mulighed for at lande et relevant studiejob, hvad enten du er ved at uddanne dig til sygeplejerske, journalist eller ingeniør. 

Når du skal søge dit første studiejob i Aarhus, findes der en lang række jobportaler og hjemmeside som kan hjælpe dig til at danne et overblik over, hvilke virksomheder der søger nye studentermedarbejdere. Vær altid opmærksom på, at det ikke er alle jobs, som bliver slået op på jobportalerne. Det er derfor en fordel, hvis du gør brug af dit eget netværk for at høre, om der er nogle åbne jobmuligheder. 

Start din jobsøgning her

Her er et par gode fif til din jobansøgning:

1. Det første, du skal have styr på er dit CV, da det er din fremtidige arbejdsgivers første indtryk af, hvem du er, og hvad du kan.

2. Fremhæv, hvad der gør dig unik. Din arbejdsgiver modtager formentlig mange ansøgninger til jobbet, og det er derfor vigtigt, at du viser, hvordan du skiller dig ud fra andre ansøgere, der måske har samme uddannelsesbaggrund som dig. 

3. Sæt dig ind, hvad jobbet ønsker af dig og hav styr på, hvorfor du ønsker jobbet. I din ansøgning er det vigtigt, at du viser, at du har sat dig ind i virksomheden, samt fortæller hvorfor du er den rigtige kandidat til jobbet. 

Få gode tips til, hvordan du skriver et godt CV


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere