Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

De 10 tryggeste studiebyer i Danmark

Vil du gerne bo i en by, hvor der er lav risiko for at få stjålet cykel? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig sikker, når du går alene hjem om aftenen? Som udgangspunkt har du god grund til at føle dig sikker og tryg i alle danske studiebyer, da niveauet af kriminalitet overordnet er lavt i Danmark. Her kan du se listen over de danske studiebyer med mindst kriminalitet pr. indbygger. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby.

Undersøgelsen viste, at 'Følelsen af tryghed' vægter højt hos ca. en tredjedel af de adspurgte, når de skal vælge, hvilken by de gerne vil studere i. Vi har derfor undersøgt antallet af anmeldte seksualforbrydelser, voldsforbrydelser, indbrud og cykeltyverier i de danske studiebyer. 

Studiebyerne rangeret efter mindst kriminalitet pr. indbygger:

1. Bornholm

2. Skive

3. Viborg

4. Herning

5. Næstved

6. Silkeborg

7. Horsens

8. Sønderborg

9. Holstebro

10. Vejle


Cykeltyveri: På Bornholm skal du ikke bekymre dig

Kigger vi nærmere på cykeltyverier, så er Rønne (Bornholm) den studieby med færrest anmeldte stjålne cykler. Det gør, at du kan parkere din cykel uden, du skal være bekymret for, at den bliver stjålet. Det er især rart for dig som studerende, der skal bruge din cykel til og fra studiet. Hvis cyklen er dit fortrukne transportmiddel, kan det også være en dyr og træls omgang, hvis den bliver stjålet. Vi har derfor samlet en række gode råd til dig, der gerne vil undgå cykeltyverier: 

Gode råd til dig, der gerne vil mindske risikoen for, at din cykel bliver stjålet:

1. Lås altid din cykel - også når du parkerer den hjemme eller bare lige skal ind og have en kop kaffe med din studiekammerat

2. Prøv så vidt muligt altid at låse din cykel fast til noget, det kan fx være et cykelstativ, en lygtepæl eller et hegn 

3. Brug altid en godkendt lås

4. Undgå at sætte din cykel ved stationer og stoppesteder - hvis du ikke kan undgå det, så er det en god idé at sikre din cykel ekstra godt ved at følge de ovenstående 4 råd

5. Tag løse lygter, cykelhjelm og lignende med dig, når du går fra din låste cykel.

Top 5 studiebyer med færrest cykeltyverier pr. indbygger

1. Bornholm

2. Skive

3. Horsens

4. Vejle 

5. NæstvedVold: Kurven er nedgående i hele Danmark

Generelt er det trygt at færdes i alle danske studiebyer - og det gælder også i nattelivet. Ifølge Det Kriminal Præventive Råd er de fleste typer af vold heldigvis også nedadgående. Vi, på studentum.dk, mener derfor ikke, at antallet af voldsforbrydelser bør spille en afgørende rolle for valget af din studieby, da det som udgangspunkt er sikkert for dig at bevæge dig rundt i alle danske studiebyer. Det er dog altid en god idé at bruge snusfornuften lidt, når du fx skal hjem fra fredagsbaren.  

Vi har derfor samlet DKR’s gode råd til, hvordan du sikrer dig en tryg og sikker bytur:

1. Lad være med at svare- eller skubbe igen, når du er i byen

2. Lad være med at drikke dig for fuld 

3. Lad være med at medbringe våben i byen

4. Det er en god idé at følges med nogen hjem fra byen og planlægge forvejen, hvordan I kommer hjem.

Top 5 studiebyer med færrest voldsforbrydelser pr. indbygger

1. Lyngby

2. Silkeborg

3. Aalborg

4. Sønderborg

5. HolstebroIndbrud: En god indboforsikring er altid en god idé

Selvom der sker indbrud i Danmark, så er det i de færreste tilfælde studerende, det går ud over. De fleste studerende bor nemlig i lejligheder, kollektiver eller på kollegier, hvor der generelt er færre indbrud end i huse, da der er mange mennesker samlet i bygningen, og det derfor er sværere for tyven at slippe ubemærket afsted. Det er dog altid smart at have en god indboforsikring og huske at låse døren, da det kan være træls og dyrt at få indbrud - også selvom du hellere vil bruge SU-budgettet på sjov og ballade!

Du kan læse mere om, hvordan du får råd til en indboforsikring på SU her

Top 5 studiebyer med færrest indbrud pr. indbygger

1. Bornholm

2. København

3. Skive

4. Herning

5. HolstebroSeksualforbrydelser: En sjældenhed i danske studiebyer

Seksualforbrydelser er en sjældenhed i alle danske studiebyer, det er derfor vigtigt for os at understrege, at du ikke skal lade frygten styre din adfærd og være bange for at bevæge dig udenfor dit hjem - lige meget, hvilken studieby du vælger at bosætte dig i. Et nej er et nej lige meget, hvor du befinder dig, og hvordan du går klædt. 

Er antallet af anmeldte seksualforbrydelser noget, der ligger dig meget på sinde, så har vi samlet en liste over de fem studiebyer i Danmark, der havde færrest seksualforbrydelser i 2019. 

Top 5 studiebyer med færrest seksualforbrydelser pr. indbygger

1. Aarhus

2. Herning

3. Viborg

4. Silkeborg

5. Hillerød


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere