Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Her finder du Danmarks billigste studiebyer

Står du og skal til at finde ud af, hvor du gerne vil studere? Går dine overvejelser på, hvordan du skal få økonomien til at hænge sammen, nu hvor du skal leve på din SU? Her kan du se listen over Danmarks billigste studiebyer og finde ud af, hvor du kan få råd til både bolig og bajere i weekenden. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby. 

Undersøgelsen viste, at når det kommer til valget af kommende studieby, er der flere unge, der tænker økonomien ind i deres overvejelser. De unge bekymrer sig om, hvordan de skal få deres økonomi til at hænge sammen, nu hvor SU’en - for de fleste - bliver deres eneste indkomst. Boligafgiften er oftest én af de tungeste poster i budgettet, og det kan derfor være en god idé at se sig om efter en billig studiebolig for at skabe mere luft i økonomien til andre leveomkostninger. Vi har samlet en liste til dig med et overblik over Danmarks billigste studiebyer baseret på, hvor du finder den billigste husleje pr. kvm. 

Studiebyerne rangeret efter billigste husleje:

1. Sønderborg

2. Holstebro

3. Randers

4. Skive

5. Viborg

6. Herning

7. Silkeborg

8. Esbjerg

9. Kolding 

10. Vejle

Sønderborg: Råd til både 3-værelses og fjordrejer på en mandag

I vores undersøgelse over Danmarks billigste lejepriser stryger Sønderborg direkte ind på en 1. Plads. I Sønderborg ligger den gennemsnitlige husleje på 58 kr. pr. Kvadratmeter for en lejebolig. Det svarer til, at du som studerende kan bo i en 70 kvadratmeters lejlighed for blot 4000 kr. om måneden. Bor du med én eller flere roomies, vil det give dig en husleje med luft i budgettet til rejemadder - selv på en helt almindelig mandag - og øl til Ringridning med vennerne. 

At have plads i budgettet til at forsøde studielivet lidt eller undgå, at økonomien bliver en daglig bekymring, kan være med til at styrke din generelle trivsel og dit humør. Undersøgelser viser nemlig, at økonomiske bekymringer kan betyde, at du sover dårligt om natten og føler dig deprimeret. Det er altså vigtigt, at du som studerende sørger for at have et godt overblik over din økonomi, så du ved, hvor mange penge du har hver måned, når huslejen er betalt. Det kan samtidig være en god ide at finde en billigere studiebolig, så du har større plads i budgettet til at nyde livet på og ved siden af studiet. 

Læs mere om Sønderborg her

Midtjylland: Tæt på Aarhus til halvdelen af huslejen

Som du kan se på listen over Danmarks billigste studiebyer, er topfeltet stærkt domineret af midtjyske byer som Holstebro, Randers, Skive, Viborg, Herning og Silkeborg. I disse byer ligger den gennemsnitlige lejepris på 65-77 kr. pr. kvm. Det svarer til, at du kan få en god og rummelig lejlighed midt i byen til en husleje på mellem 3500-5000 kr. om måneden. 

Byerne har alle det tilfælles, at de ikke ligger langt fra Danmarks anden største by Aarhus. Det betyder altså, at du kan bo tæt på en større by med de muligheder, det giver, men til en langt billigere husleje, end hvis du skulle finde tilsvarende i Aarhus. 

Kan du godt lide at være tæt på en storby, men behøver du ikke nødvendigvis at bo i den, kan det altså være en god ide at kigge lidt til de omkringliggende byer, hvor du kan få meget mere for dine penge. Så kan du jo altid tage til Aarhus og bruge resten af dem af weekenderne. 

København: Budget til kollegieværelse og kopnudler

Ikke overraskende ryger Danmarks Hovedstad, København, ind på en sidsteplads, når det kommer til listen over Danmarks billigste studiebyer. København er for mange studerende et rigtig godt studievalg - men også et lidt dyrere valg end andre byer i Danmark. Som enhver anden hovedstad er lejepriserne på boliger dyrere i København, og den gennemsnitlige lejepris pr. kvm. lander på 160 kr om måneden. Det er næsten tre gange så dyrt som 1. pladsen, Sønderborg. 

Det ville også være synd at sammenligne de to byer, da København til gengæld scorer højere ved parametre som karrieremuligheder og byliv, men går du efter en billig studieby, kan det være, at du skal kigge udenfor Hovedstadsområdet. 

Her kan du læse mere om og få tips til, hvordan du får mere ud af din SU


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere