Er jeg berettiget til at tage en uddannelse i Danmark med SU?

21 mar 2012
SPØRGSMÅL
Hej. Jeg er dansk statsborger, bor i et andet EU-land ( ikke et af de nordiske) , men arbejder i Danmark (ansat af et dansk firma). Vil meget gerne tage en dansk uddannelse(fjernstudie). Er jeg berettiget til at læse i Danmark, selvom jeg ikke har dansk folkereister-adresse ? Mvh Jacob

Svar:

14 mar 2014

Hej Jacob

Det er lettest at du kontakter SU Styrelsen for at høre, om du kan få SU på telefon 72 31 79 00 og dine rettigheder, når du bor i udlandet. Men som udgangspunkt, så længe du er dansk statsborger, så har du ret til at læse en uddannelse i Danmark. Her kan du finde en oversigt over uddannelser i Danmark.

Held og lykke med det,

mvh Tina, Studentum.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide