Vis studentum.dk som: Mobile

Udlandsstudier

Studentum.dk
Velkommen til Studentum.dk’s forum for spørgsmål og svar om uddannelse. Her kan du læse de spørgsmål, som vi får fra vores besøgere samt de svar, som vores besøgere har fået fra os. Læs andres spørgsmål og svar eller stil dit eget spørgsmål!


SøgSeneste spørgsmål i: Udlandsstudier


16 maj 2016
Når gennemsnittet ikke er højt nok til drømmeuddannelsen
Jeg blev færdig med gymnasiet (STX) sommeren 2014. Mit gennemsnit blev af flere årsager ikke det bedste, og jeg kunne derfor ikke blive optaget på drømmestudiet.

Selv om jeg søgte i kvote 2, var det langt fra tæt på at nærme sig en optagelse. I det hele taget blev mit gennemsnit så dårligt, at der virkelig er få universitetsuddannelser, jeg kan blive optaget på.

Jeg har undersøgt muligheden for at læse en ungdomsuddannelse igen. Desværre virker det bare til, at det altid vil være ens første uddannelses karaktergennemsnit, der tæller, når man skal søge videregående uddannelser herhjemme.

Mit spørgsmål lyder derfor således: Er det muligt at kunne læse en HF i f.eks. Norge og så tage sin videregående uddannelse i Norge også, hvor det så er den norske ungdomsuddannelse, der tæller, når man søger sin videregående uddannelse i Norge? Eller hvis man læser to ungdomsuddannelser herhjemme, at det så den anden uddannelse der tæller i udlandet?

Jeg håber, at i kan hjælpe.

Med venlig hilsen
Signe

Svar:

Hej Signe

Tak for din mail. Det er desværre korrekt, at du ikke som sådan kan forbedre dit gennemsnit i forhold til at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 1, da det altid er den først gennemførte adgangsgivende eksamen, der tæller her. Du har imidlertid mulighed for at søge ind på den eller de uddannelser, du er interesseret i via kvote 2. Her vil du blive vurderet på din motivation og dine erfaringer fra fx udlandsophold, højskoleophold, job og/eller enkeltfag.

Læs mere om forskellen på kvote 1 og kvote 2

Traditionelt har der været kamp om pladserne i kvote 2, men der er flere videregående uddannelsesinstitutioner, der i disse år undersøger muligheden for at lave en mere gennemsigtig optagelsesproces, der har til formål at finde frem til de studerende, der er mest motiverede i forhold til den enkelte uddannelse.

Vores umiddelbare råd vil derfor være, at du prøver at indkredse, hvilke uddannelser du er interesseret i og dernæst, hvilke kriterier de lægger vægt på ved ansøgning i kvote 2. I forhold til dine spørgsmål om Norge, vil vi anbefale, at du tager kontakt til den eller de uddannelser, du er interesseret i og få input til, hvordan du bedst og hurtigst vil kunne kvalificere dig til optagelse. Læs mere om uddannelsessystemet i Norge på Studentum.no.

Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk 

06 okt 2015
Læse medicin i Polen som forberedelse til danske medicin studier
Hej!

Jeg overvejer at læse medicin i Polen med forhåbning om at jeg kan overflyttes efter en bachelor, eller måske have nemmere ved kvote 2, hvis jeg har læst derovre i et år eller to?

Hvad er jeres erfaringer med det?

Mvh Julie

Svar:

Hej Julie

Det lyder som en spændende indgangsvinkel til medicinstudiet.

Det er meget individuelt fra universitet til universitet, hvad de ligger vægt på, når du vurderer kvote 2 ansøgninger såvel som ansøgninger om overflytning. Inden du tager en beslutning nu, vil vi derfor anbefale, at du taler med en studievejleder på det eller de universiteter, hvor du overvejer at læse medicin her i Danmark.

Når det drejer sig om medicin studier i udlandet, er det ikke sikkert, at du kan blive overflyttet. I stedet kan du overveje, om det er en mulighed at søge ind på uddannelsen på lige fod med andre efter et til to års studier i udlandet og så søge om merit for de dele af uddannelsen, der kan sidestilles, når du er optaget. Dette vil studievejlederen på det eller de pågældende universiteter også kunne rådgive dig om.

Jeg håber, at dette hjælper dig lidt på vej. Held og lykke med det,

Mvh. Sofie, Studentum.dk

05 nov 2014
Uddannelse godkendes på fast track
Hey =) Jeg skal snart studere i Tyskland, og derfor skal min uddannelse godkendes på Fast Track listen.Men jeg ved ikke, hvad man mener med "Dokumentation for at uddannelsen er offentligt anerkendt i studielandet (hvis uddannelsen finder sted på flere uddannelsessteder, skal der uploades dokumentation vedrørende alle uddannelsstederne) eller hvordan det skal se ud.

Har i et eksempel? Og skal dokumenterne være på dansk, engelsk eller er tysk også fint nok?

Mvh :)

Svar:

Hej 

Du kan finde mere information her om uddannelser der skal godkendes på fast trackHer kan du også finde mere information om uddannelser på Fast Track og hvordan du skal gøre. 

Jeg håber, det kan hjælpe dig videre. 

mvh TIna


Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby