Uddannelse til advokatsekretær og førtidspension

23 jul 2013
SPØRGSMÅL
Hej
Jeg kunne godt tænke mig at læse til advokat sekretær - au basis hvad kræves der for at kunne begynde- Havde tænkt mig at tage udd. via fjernstudie. Er der muligt at tage denne udd. når jeg samtidig modtager førtidspension? Og er der mulig for at få en smagsprøve på selve udd. inden man går igang. Mvh Maria

Svar:

29 jul 2013

Hej Maria

For at blive optaget på grunduddannelsen som advokatsekretær (AU Basis) som fjernundervisning skal du have bestået Folkeskolens Afgangsprøve efter 9. klasse eller tilsvarende. Derudover er der ingen formelle adgangskrav. Du skal dog være opmærksom på, at et selvstudie kræver en del selvdisciplin, og at uddannelsen typisk vil tage 10 til 12 måneder, hvis du bruger 6 til 8 timer om ugen.

I forhold til om du kan tage uddannelsen, mens du modtager førtidspension, er der mange faktorer, der spiller ind. Jeg vil derfor anbefale, at du taler med din sagsbehandler om dine uddannelsesplaner, inden du tilmelder dig, så du ikke risikerer, at miste retten til førtidspension.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk 

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide