Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

FAQ - Erhvervsuddannelser

Studentum.dk
Velkommen til Studentum.dk’s forum for spørgsmål og svar om uddannelse. Her kan du læse de spørgsmål, som vi får fra vores besøgere samt de svar, som vores besøgere har fået fra os. Læs andres spørgsmål og svar eller stil dit eget spørgsmål!

 

Søg

Seneste spørgsmål i: FAQ - Erhvervsuddannelser

Hvor meget tjener en veterinærsygeplejerske i udlandet?
Hej.

Ved I, hvor meget en veterinærsygeplejerske tjener i udlandet? eksempelvis England?
Svar:

Hej Lisa

Tak for din henvendelse. Vi ligger desværre ikke inde med viden om lønniveau i andre lande. Lønniveauet for nyuddannede veterinærsygeplejersker i Danmark er omkring 20.000 kr. For at få mere information om lønniveau og jobmuligheder i udlandet, vil vi anbefale, at du tager kontakt til en studievejleder eller international koordinator ved Hansenberg, der er det eneste sted i landet, der udbyder hovedforløbet på uddannelsen.

Du kan også med fordel søge på britiske jobsites og lignende kilder. Fx fremgår det af denne side, at lønniveauet er mellem £18.000 og £26.000 om året, hvis man er ansat mellem 35 og 40 timer om ugen. For nyuddannede er lønnen dog typisk maksimalt £20.000 om året. 

Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Hvordan bliver man spilleragent?
Hej med jer jeg har et spørgsmål om hvordan man bliver spilleragent?
Svar:

Hej,

Der er ikke en decideret uddannelse til spilleragent. Til gengæld kræver det et godt netværk blandt fodboldklubber og spillere. Vil du primært fungere i Danmark, kan du med fordel følge registreringsproceduren og blive certificeret fodboldagent via DBU. Dette kræver, at du ikke har nogle økonomiske interesser, en tillidspost eller lignende i en specifik klub. Derudover skal du have en ren straffeattest.

Det første step ville således være at opbygge dit netværk i fodboldverdenen. Vil du gerne have en teoretisk baggrund med dig, ville en uddannelse i leisure og/eller sport management i Danmark eller i udlandet være et godt startsted.

Jeg håber, at dette hjælper dig på vej. Held og lykke.

Mvh. Sofie, Studentum.dk 

Kan man blive ejendomsmægler med en HG?
Hej.
Kan man godt blive ejendomsmægler hvis man kun har en HG som er taget for 4 år siden ?
Svar:

Hej Rasmus

Tak for din mail. Der er flere veje til en fremtid som ejendomsmægler. Når du allerede har en HG er der umiddelbart to muligheder, der matcher din profil bedst:

  • Har du mindst to års relevant erhvervserfaring vil du have mulighed for at blive optaget på akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, der foregår på deltid og er med brugerbetaling.
  • Har du engelsk C og matematik B eller virksomhedsøkonomi B har du mulighed for at kunne søge ind på erhvervsakademiuddannelsen til finansøkonom, der er på fuldtid med mulighed for SU.

Afhængigt af din HG vil du dog umiddelbart have bedst mulighed for at blive optaget på finansøkonomuddannelsen eller alternativt en finansbachelor, hvis du bygger videre på din HG og tager minimum de første to år af en EUX Business. Her vil du kunne få merit for de dele, som du allerede har bestået på din HG.

Når du har uddannelsen til finansøkonom (suppleret med et modul eller to fra akademiuddannelsen) eller den samlede akademiuddannelse i finansiel rådgivning skal du desuden have mindst to års relevant erfaring med ejendomshandel, før du kan blive optaget i ejendomsmæglerregisteret. Du kan læse mere om dine muligheder og jobbet i guiden: "Sådan bliver du ejendomsmægler".

Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Mulighed for merit for trin 1 på SOSU-uddannelsen
Kan man skippe trin 1 på social og sundhedsuddannelsen nå man har en hf?
Svar:

Hej

Tak for dit spørgsmål. Som udgangspunkt kan du kun få merit for studieelementer, hvis du kan dokumentere, at du har fået tilsvarende viden eller erfaringer fra tidligere uddannelse eller arbejde. Da HF er en gymnasial uddannelse og social- og sundhedsuddannelsen er en erhvervsuddannelse, hvor en del af forløbet er praktik, er det usandsynligt, at du kan få merit i dette tilfælde.

Har du haft fag på HF, der er en del af den første eller anden del af social- og sundhedsuddannelsen, vil du kunne få merit for disse. Det er dog den enkelte sosu-skole, der skal afgøre, om du kan få merit og i så fald hvor meget. Vi vil derfor anbefale, at du tager direkte fat i den skole, hvor du overvejer at tage social- og sundhedsuddannelsen for at høre mere om dine konkrete muligheder. Du kan læse mere om uddannelsen og finde sosu-skoler her.

Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Hvordan kommer man i gang med en sekretær uddannelse?
Jeg kunne godt tænke mig at uddanne som sekretær. Hvad forventer man for at blive optaget på en HG uddannelse, og er der mulighed for SU under uddannelsen?

Derudover vil jeg høre, hvor skal man tage eksaminer til det, og hvor lang tid skal man studere? Skal man også have praktik til det, og hvis ja få man hjælp til at finde en praktik plads?

Med aller kærligste hilsner Eteri
Svar:

Kære Eteri

Tak for din mail. Det lyder spændende med en uddannelse til sekretær. Overordnet set varer hovedforløbet på kontoruddannelsen to år inklusiv praktik. Her kan du vælge imellem en lang række specialer lige fra Offentlig administration til Rejseliv eller Spedition og Shipping.

I denne periode vil du som udgangspunkt være ansat som elev i en virksomhed og derfor få elevløn. Har du allerede indgået din elevaftale, når du starter på grundforløbet, vil du også modtage elevløn her. I modsat fald vil du kunne modtage SU.

Før du kan starte på hovedforløbet på kontoruddannelsen, skal du imidlertid gennemføre et grundforløb. Varigheden af dette afhænger af din alder og uddannelsesbaggrund:

  • Har du afsluttet Folkeskolen for mindre end et år siden, skal du gennemføre Grundforløb 1 + 2 af sammenlagt 40 ugers varighed efterfulgt af et års EUX Business, hvor du tager fag på gymnasialt niveau.
  • Er du under 25 år, og har du afsluttet Folkeskolen for mere end et år siden, skal du gennemfør Grundforløb 2 af 20 ugers varighed efterfulgt af et års EUX Business, hvor du tager fag på gymnasialt niveau.
  • Har du en HF, STX eller HTX kan du gennemføre grundforløbet på 10 uger, mens det blot tager 5 uger, hvis du allerede har en HHX.

Er du over 25 år, vil du skulle gennemgå en individuel kompetenceafklaring på den handelsskole eller det business college, hvor du vil tage kontoruddannelsen. På baggrund af denne vil skolen sammensætte dit grundforløb.

Læs mere om kontoruddannelsen og dine muligheder her. Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Hvordan bliver man teknisk tegner?
Er det muligt, at blive teknisk tegner som smed?
Svar:

Hej Laura

Tak for din henvendelse.

Som udgangspunkt er uddannelsen til teknisk designer den direkte vej til ansættelse som teknisk tegner. Den samlede uddannelse til teknisk designer tager 2½ år (3 år hvis du kommer direkte fra folkeskolen) og er en erhvervsuddannelse på lige fod med smedeuddannelsen. Du vil derfor muligvis have mulighed for at forkorte uddannelsen til teknisk designer, hvis der er dele af uddannelsen til smed, der kan meritoverføres. Vi vil derfor anbefale dig at kontakte den tekniske skole, hvor du overvejer at tage uddannelsen til teknisk designer og få en snak om dine muligheder.

Ønsker du ikke at tage endnu en erhvervsuddannelse, kan en anden mulighed også være produktionsteknolog uddannelsen, som bl.a. smedeuddannelsen giver adgang til. Som produktionsteknolog får du en toårig erhvervsakademiuddannelse med en lang række muligheder inden for industri og teknik.

Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Kan jeg komme i gang med en uddannelse?
Hej

Jeg vil gerne igang med en uddannelse, måske som ingeniør. Jeg er 45 år gammel og har arbejdet som ufaglært i de 25. Jeg har ingen uddannelse endnu, kun en bestået 1.g og ca 3 år i lære som maskinarbejder.

Vil jeg kunne bestå adgangskravene til at blive optaget? Og vil jeg evt kunne have et fuldtidsjob ved siden af, da jeg ikke kan
leve af en su alene?
Svar:

Hej

Tak for din henvendelse. Hvis du ønsker at søge ind på ingeniør uddannelse uden at opfylde det formelle adgangskrav om en gymnasial uddannelse eller lignende, har du mulighed for at følge det særlige "Adgangskursus til ingeniøruddannelserne" ved DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet eller Syddansk Universitet. Her følger du en række udvalgte enkeltfag over et år eller halvandet år, hvorefter du kan søge ind på en ingeniør uddannelse.

Alle ingeniør uddannelser foregår dog på fuldtid. Det er derfor desværre ikke sandsynligt, at du vil kunne have et fuldtidsjob sideløbende med dine studier. I stedet kan du overveje, om en erhvervsuddannelse for voksne vil være en mulighed for dig, da du her vil kunne få tilrettelagt et forløb, der er skræddersyet til dig, hvor du kan få merit for tidligere erfaring samt kurser. Kunne dette være en mulighed, skal du kontakte dit lokale VEU-center.

Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke.

Mvh. Sofie, Studentum 

Fra sosu til laborant
er en sosuassistent kan læse laborant uddannelse?
jeg har deplom fra min hjemland og en assistent uddannelse fra danmark.
Svar:

Hej 

Du kan kontakte uddannelser, der tilbyder en laborant uddannelse og høre, hvad du skal supplere med for at komme ind på laborantuddannelsen. Her kan du se en oversigt over nogle laborantuddannelser på Sjælland og i Jylland og en laborantuddannelse i Hillerød. De kan hjælpe dig med at komme videre.

Mvh Tina, Studentum.  

stylist uddannelse i københavn
Hej
Jeg ønsker at tage stylist udd. I København men kommer fra Jylland.
Jeg skal derfor finde en bolig i Kbh. Er der nogen tilknyttet skolen ?
Er der nogen form for udd.støtte ?
Hvordan griber jeg det an ?
Gode råd modtages

Med venlig hilsen
Kirsten Sørensen
Svar:

Kære Kirsten
Det lyder spændende med en stylist uddannelse, og der findes heldigvis en del steder, du kan tage den i København. Her har du en oversigt over nogle stylistuddannelser i København. Jeg synes, du skal kontakte dem og høre, om de har et netværk, der kan hjælpe dig med bolig. Jeg mener ikke, du kan modtage SU, men det kan de også hjælpe dig med. 

Det kan jo også være en idé at arbejde et halvt år inden og spare sammen?

Held og lykke med det, 

vh Tina

Ny uddannelse efter diskusprolaps
Malermester i 12 år og har nu fået en diskusprolaps. Elsker mit arbejde men kroppen kan ikke mere. I syv sind ang en ny uddannelse. Elskede at hygge med fru Jensen og gå derfra med en tilfredshed og godt arbejde og glad kunde. Alle sige sosu men ønsker ikke at bade/skifte ble på voksne.

håber på svar
Svar:

Hej 

Tak for dit spørgsmål her på Studentum.dk. Det lyder som en hård omgang med diskusprolaps og ikke at kunne arbejde med det, du elsker. Jeg synes ikke, du skal vælge ny uddannelse ud fra, hvad andre rådgiver dig til - specielt ikke eftersom du er på udkig efter en ny uddannelse og levevej efter en diskusprolaps. Du har jo ikke selv valgt din situation, men nu skal du vælge dit spor for fremtiden. 

Jeg synes, du skal tage udgangspunkt i det, der gør dig glad - som for eksempel kundekontakt, glad kunde og gøre et godt stykke arbejde. Jeg tror, der er mange servicevirksomheder, som vil ansætte en som dig, der virkelig har fokus på kundens oplevelse, og derfor tænker jeg, at du overveje, hvad dine styrker er. Vil du lære noget helt nyt som for eksempel et nyt håndværk som ikke er ligeså belastende for ryggen eller vil du arbejde mere med service og kommunikation?

Når du har fået styr, hvad du virkelig brænder for, så kan du overveje at kontakte din kommune eller søge efter en bestemt uddannelse her på Studentum.dk. 

Held og lykke med det,

mvh Tina

Viser 1-10 af 184 spørgsmål
1
2
3
4
...
19

Annoncer