Vis studentum.dk som: Mobile

Fjernundervisning

Studentum.dk
Velkommen til Studentum.dk’s forum for spørgsmål og svar om uddannelse. Her kan du læse de spørgsmål, som vi får fra vores besøgere samt de svar, som vores besøgere har fået fra os. Læs andres spørgsmål og svar eller stil dit eget spørgsmål!


SøgSeneste spørgsmål i: Fjernundervisning


08 okt 2016
Fremtidsmuligheder som indretningsarkitekt
Jeg har taget en uddannelse som indendørs arkitekt ved Indretningsakademiet med eksamin i 2013. Jeg fik 11,4 i gennemsnit. Jeg vil nu spørge om, hvilket niveau har denne uddannelse i forhold Arkitekt candidat uddannelse.
Hvilken fagforening kan man opnå medlemskab af.

På forhånd tak
Martin Barslev
Indendørs arkitekt

Svar:

Hej Martin

Tak for din henvendelse og tillykke med det flotte resultat. Som uddannet indretningsarkitekt fra Indretningsakademiet, har du en professionel uddannelse, der umiddelbart giver adgang til optagelse i Teknisk Landsforbund.

Da der er tale om to forskellige uddannelsestyper, er det desværre ikke muligt at udtale sig om, hvilket niveau uddannelsen har i forhold til kandidatuddannelsen i arkitektur. Vi vil anbefale, at du kontakter Indretningsakademiet for at få en mere specifik afklaring på niveau og fremtidsmuligheder mm.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

16 dec 2015
Kan man tage 2. år på HF online?
Hvad hvis man allerede har gået et år på HF, men skal gå andet år om, kan man klare den online?

Svar:

Hej Mikkel

Tak for din henvendelse. Det kan som udgangspunkt godt lade sig gøre at tage andet år af din HF online. Det vil kræve, at du tager fat i det HF- eller VUC-center, hvor du vil tage din HF. Her kan studievejledningen hjælpe dig med at få sammensat en individuel studieplan, der indeholder de fag, som du mangler for at få en fuld HF eksamen. Du vil så skulle tage fagene som HF enkeltfag via fjernundervisning. Eksamen vil dog foregå på skolen, og hvis du skal tage fag som kemi, biologi eller fysik, vil der være et laboratorieseminar midt i forløbet.

Du kan læse mere om HF enkeltfag via fjernundervisning og muligheden for SU her. Har du uddybende spørgsmål, kan du med fordel tage direkte fat i den eller de skoler, hvor du er interesseret i at tage din HF.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk 

22 nov 2015
SU til uddannelse via fjernundervisning
Hej

Kan man få SU hvis man tager en uddannelse via fjerundervisning?

Svar:

Hej Anja,

Som udgangspunkt kan du få SU til en uddannelse, hvis du opfylder de generelle betingelser for at modtage SU. Disse er, at:

  • Du er fyldt 18 år, er dansk statsborger og du er indskrevet på en SU-berettiget uddannelse
  • Du er studieaktiv: dvs. du følger undervisningen og overholder deadlines for afleveringer, eksamener etc.
  • Du ikke modtager anden offentlig støtte som fx dagpenge, kontanthjælp, pension o.lign.
  • Du må ikke tjene for meget ved siden af din SU (i 2015 må du tjene max. 11.845 kr. per måned du modtager SU)

Hvor meget du kan få i SU og hvor længe afhænger imidlertid af, om du tidligere har modtaget SU, og om du går på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Læser du enkeltfag via fjernundervisning er der særlige SU regler.

Jeg håber, at dette giver dig svar på dit spørgsmål.

Mvh. Sofie, Studentum.dk


Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby