SU og studiebolig under uddannelse via e-learning

08 jul 2013
SPØRGSMÅL
Hej,

Jeg har boet i udlandet i over 5 aar og har status som "udenlandsdansker".

Jeg afventer svar paa, om jeg er optaget paa en e-laeringsuddannelse i Danmark, hvor der er obligatorisk undervisning 3 dage to gange om maaneden. Resten af tiden opholder jeg mig i mit hjem i udlandet.

Hvilke muligheder har jeg mht. bolig? Kan jeg soege SU samt studiebolig paa lige fod med andre danske studerende?

Paa forhaand tak.

Svar:

09 jul 2013

Hej Helle

Tak for din henvendelse. Som udgangspunkt er det muligt at søge til en uddannelse, der normalt er SU-berettiget uanset, om du læser uddannelsen som fjernundervisningen eller på skolen. Kravene til studieaktivitet kan dog variere. Derfor vil jeg anbefale, at du taler med en studievejleder på den skole, hvor du har søgt om optagelse for at være helt sikker på, at du er berettiget til SU under uddannelsen, og om der er særlige forhold, som gør sig gældende, når du søger om SU.

I forhold til studiebolig er jeg lidt i tvivl om, hvad du søger. De fleste studieboliger som f.eks. ungdomsboliger og på kollegier er beregnet til, at du bor der på fuld tid. Hvis du kun har brug for et sted at være i to x tre dage om måneden er det derfor nok mest realistisk at finde et sted via privat udlejning. Dette vil studievejlederen på skolen også kunne vejlede dig om.

Held og lykke med optagelsen på din uddannelse.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide