Hvor lang tid tager uddannelsen til kok?

05 jun 2013
SPØRGSMÅL
Hej, jeg vil gerne finde en kokkeuddannelse, som ikke er så lang som den på 4 år. Hvad findes der ?

Svar:

07 jun 2013

Hej Marianne

Det er rigtigt, at uddannelsen til kok normalt tager 4 år. Der kan dog være mulighed for at få merit for dele af grundforløbet afhængigt af din baggrund. Jeg vil derfor foreslå, at du kontakter en studievejler på den nærmeste erhvervsskole og forhører dig om mulighederne for evt. at få merit. Bor du fx i nærheden af København kan kokkeuddannelsen på Hotel - og Restaurantskolen være en mulighed.

Når du uddanner dig til kok, har du desuden mulighed for at afslutte uddannelsen efter halvandet år. I så vil du få titlen gastronomassistent og have kompetencen til at udføre alle de rutineprægede opgaver inden for restaurationsbranchen. Du vil derefter altid på et senere tidspunkt kunne fortsætte og tage den fulde kokke uddannelse.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide