Forberedelse til optagelsesprøve på skuespillerskolen

27 maj 2013
SPØRGSMÅL
er det en god ide at gå på en slags gymnasium før man søger ind på skuespillerskolen?

Svar:

30 maj 2013

Hej Emma

Tak for dit spørgsmål. Som udgangspunkt er der ikke ikke krav om, at du har bestået en gymnasiel eksamen for at blive optaget på en af landets skuespillerskoler. Der bliver imidlertid blot optaget otte elever på hver af de tre skuespillerskoler årligt, og mange søger derfor forgæves eller flere gange, før de kommer ind. Dertil skal man være fyldt 18 år for at søge om optagelse. 

Afhængigt af din alder, kan det derfor være en god idé at holde senere uddannelsesmuligheder åbne ved at tage en gymnasiel eksamen nu og så evt. bruge fritiden med at engagere dig i lokalt ungdomsteater, hvor du bor eller tage timer på en privat teaterskole.

Jeg ved også, at der er flere, der vælger at tage et længere ophold på en teaterhøjskole som forberedelse til en optagelsesprøve på en af skuespillerskolerne. Dette kunne måske også være en mulighed. Du kan evt. kontakte Højskolernes Hus og få hjælp til at finde den rette teaterhøjskole for dig

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide