Vis studentum.dk som: Mobile

Højskoleophold

Studentum.dk
Velkommen til Studentum.dk’s forum for spørgsmål og svar om uddannelse. Her kan du læse de spørgsmål, som vi får fra vores besøgere samt de svar, som vores besøgere har fået fra os. Læs andres spørgsmål og svar eller stil dit eget spørgsmål!


SøgSeneste spørgsmål i: Højskoleophold


27 mar 2015
Fotograf uddannelse
Hej
Jeg har i en del år fotograferet rigtig meget, er begyndt at gå i dybden, sådan for alvor med fotografiet og fotograferingen. Jeg drømmer om at tage en fotograf uddannelse, men kan man tage den som fjernundervisning. Jeg bor nemlig i sønderjylland sammen med min famile og som jeg lige umiddelbart kan læse, så er det i Århus uddannelsen foregår.
Derfor kan man tage den uddannelse som fjernundervisning.

Med venlig hilsen

Marianne Frøhlich

Svar:

Hej Marianne

En fotograf uddannelse via fjernundervisning kan ikke opstøves i Danmark lige pt. Men derimod kan du overveje højskoler, da de nogle gange har kortere fotokurser? Her kan du se et udpluk af højskoler med fotokurser. 

Mange hilsner Tina, Studentum. 

23 jan 2014
Hvordan bliver man tøjdesigner?
Hej

Her er spørgsmål :) Hvordan kan jeg blive tøjdesigner, og hvad arbejder en designer med til daglig? Jeg vil også godt høre, hvordan det er at have et job hvor man ikke får månedsløn?

Håber i kan svaret på mit spørgsmål :)

Hilsen Rhea :)

Svar:

Hej Rhea

Tak for dine spørgsmål. Der findes en bred vifte af tøjdesigner uddannelser i både indland og udland, hvoraf en del er SU-berettiget.

På designuddannelserne får du mulighed for at opbygge en portofolio og lærer om designteori såvel som det praktiske håndværk. Du får også indsigt i mode og tekstil branchen og chancen for at opbygge et netværk, som du kommer til at nyde godt af, når du skal etablere dig som tøjdesigner.

I jobbet som mode- og tøjdesigner kan du enten være ansat i et modehus eller ved et tøjmærke som f.eks. Vero Moda, Hennes & Mauritz og lignende. Her vil du enten være månedslønnet eller blive aflønnet per kollektion. Du kan også etablere dig som selvstændig tøjdesigner, hvor du selv skal tjene dine penge.

For at blive optaget på en design uddannelse skal du ofte op til en optagelsesprøve eller fremvise eksempler på dine designs. Der er desuden stor konkurrence om pladserne. Mange vælger derfor at tage på design højskole i en periode først. Kunne det være noget for dig, vil jeg anbefale, at du kontakter Højskolerne, der samler højskoler i hele landet og kan hjælpe dig med at finde et højskoleophold, der matcher dine behov.

Jeg håber, at dette bringer dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

19 dec 2013
Hvor kan man tage på højskolei udlandet?
Jeg har en ide om at tage på højskole i udlandet og har fundet hojskolendk dk, men kan ikke finde nogle anbefalinger m,m. af den. Kender I den og er den en godkendt højskole?

Svar:

Hej

Tak for dit spørgsmål. Vi har desværre ikke noget kendskab til netop denne udbyder. Det behøver dog ikke at betyde, at det ikke er en godkendt udbyder. Derfor vil jeg anbefale, at du eventuelt tager til nogle introduktions- eller åbent hus arrangementer hos dem eller kontakter nogle af de samarbejdspartnere som fx KILROY, der er angivet på hjemmesiden. Jeg kan også anbefale, at du ser nærmere på Dansk Studie Center, der også kombinerer rejser i Asien, Australien, USA og Sydamerika med et højskoleophold med fokus på aldersgruppen 18 til 30 år.

Jeg håber, at dette bringer dig lidt videre. Held og lykke med at finde den rette højskole i udlandet!

Mvh. Sofie, Studentum.dk


Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby