Vis studentum.dk som: Mobile

Guide til dit udlandsstudie i Los Angeles

Har du et brændende ønske om at studere i englenes by - Los Angeles, og udforske byens fænomenale oplevelser og attraktioner? Los Angeles er USA's næststørste by, og dette er selvfølgelig ensbetydende med, at byen byder på det hele! - Lige fra det vilde natteliv, til kulturelle attraktioner, til sand og sol i lange baner og selvfølgelig Hollywood Hills. Hvis du allerede nu ikke kan vente med at få pakket kufferten, og tage dit udlandsstudie i Los Angeles, så kig med her!

Her på siden har vi indsamlet en masse nyttig information og tips til dig, som vælger at studere i Los Angeles!

Find dit udlandsophold i Los Angeles her!

Hvordan er uddannelsessystemet i Los Angeles?

Los Angeles er en by, der på godt 100 år er vokset fra at være en samling af mexicanske landsbyer til at være USA's næststørste by.  Los Angeles ligger i den sydlige del af Californien, hvorfor det omfatter det samme populære uddannelsessystem.  

Californien er både en del af USA's bedste offentlige uddannelsessystem, og er derfor også den stat i USA, som tiltrækker flest internationale studerende hvert eneste år. 

Det er altså ikke uden grund, at uddannelsessystemet i Californien er et af USA's bedste samt største. Universiteterne i Californien optager da også over 3 millioner studerende på videregående uddannelser hvert eneste år, hvor der heriblandt bådes findes offentlige og private universiteter. I Californien deles de offentlige universiteter op i tre systemer: University of California (UC), California State University (CSU) og California Community Colleges (CCC)

Har du en tvivl om, at universiteternes faglige niveau er højt nok til dig? Så tvivl ej - University of California (UC) kan sagtens konkurrere med USA's Ivy League i øst, og der er derfor ingen grund til bekymring i forhold til det faglige niveau.

Som nævnt er Californien et af de steder, som tiltrækker flest internationale studerende, og her vælger mange af de internationale studerende også Los Angeles som destination, hvorfor der findes rigtig mange internationale studerende i den amerikanske storby.

Hvad skal være på din Bucket List, når du tager til Los Angeles?

Englenes by - Los Angeles er som nævnt Californiens største by og USA's næststørste, og strækker sig også på et areal af 1302 km². Byens enorme størrelse og dens endeløse attraktioner og oplevelser, kan gøre det svært at navigere rundt i som ny studerende i byen. Det er derfor en god ide at bruge lidt tid på at undersøge, hvilke attraktioner du bare må prioritere at se efter skole, i weekenderne eller i ferierne! Der er dog nogen anbefalede attraktioner og oplevelser, som fortjener en plads på din Bucket List til, når du ankommer i englenes by! 

Hollywood-skiltet

Det kulturelle Hollywood ikon må være et must og være højt rangeret på din Bucket List! Det er næsten en selvfølge, når du rejser til Los Angeles, at du får det helt klassiske billede af Hollywood skiltet med bakkerne i baggrunden. 

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood er bestemt besøget værd! Her vil du komme med bag kulissen i et virkeligt og fungerende filmstudie. Brug 1 eller 2 dage på at udforske en actionfyldt verden, som byder på vilde forlystelser, shows og andre attraktioner. Dette verdensberømte filmstudie og forlystelsespark er en af de attraktioner, som bestemt fortjener en plads på din i forvejen fyldte Bucket List.  

Griffith Park

Oplever du pludselig en uventet trang til at komme lidt væk fra storbyens larm, så tvivl ej! I Los Angeles får du nemlig også muligheden for at opleve en grøn oase, og her er der selvfølgelig tale om Griffith Park. Denne park er en af de største byparker i Nordamerika, hvor du får muligheden for en lille pause fra storbyen, og nyde dagen med en vandretur og afslapning. 

Hvordan er studiemiljøet og økonomi som studerende i Los Angeles? 

Har du drømt om at studere i et varmt klima, vil du elske Los Angeles, hvor den typiske temperatur om vinteren ikke kommer længere ned end 17 grader, og omkring 27 grader om sommeren. Som mange andre universiteter i USA vil et udlandsstudie til Los Angeles give dig en ægte amerikansk studieoplevelse, hvor du vil være en del af et aktivt studiemiljø med campus arrangerede events, koncerter og sportsbegivenheder.  

Et udlandsstudie er en investering i din egen fremtid, og det vil pynte gevaldigt på cv'et, men når det så er sagt, er det vigtigt at have i mente, at et udlandsstudie langt fra er gratis. Her er Los Angeles bestemt ikke en undtagelse, og derudover er byen ikke ligefrem billig at leve i, og bestemt ikke, hvis du skal bo et sted tæt på Campus, som typisk er placeret i de dyrere områder. Huslejen er nok en af de udgifter, som gør din pengepung lettest, da huslejen i Los Angeles typisk ligger på omkring 7500-8000 kroner om måneden. 

Det er altså desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men der er hjælp at hente! Du har nemlig både mulighed for at søge forskellige legater, SU, SU-lån eller udlandsstudielån.  

Hvilke universiteter kan jeg læse på i Los Angeles?

Universiteter findes der mange af i Los Angeles, eftersom det er USA's næststørste by og Californiens største. Et af de populære og anderkendte universiteter i Los Angeles er University of California, Los Angeles (UCLA), som er et internationalt anderkendt universitet, der rangerer højt. Dette betyder, at det akademiske niveau ligger højt, og du vil derfor modtage undervisning på et højt akademisk niveau. Den store UCLA campus er placeret i et af de mest eftertragtede områder i Los Angeles, og er samtidigt en af de smukkeste campusser i Los Angeles. Er du studerende på UCLA, vil du derfor have kort afstand til attraktive Beverly Hills og skønne sandstrande. 

UCLA er en del af University of California, og det består af ti forskellige universiteter, som er spredt ud over hele Californien,. Med UCLA's 40.000 studerende er det dermed det største universitet i UC-systemet, og udover at være det største, er det også det mest kendt universitet i UC-systemet.

University of California, Los Angeles (UCLA)

Et andet populært universitet som du kan vælge at læse på i Los Angeles er California State University Northridge (CSUN). Dette universitet er meget populært blandt studerende fra mange studieretninger og forskellige lande, da universitet tilbyder fag blandt ca. 100 forskellige fagområder! Lyder dette som noget for dig? Så er California State University Northridge måske noget for dig!

California State University Northridge (CSUN)

Er du interesseret i at læse på en af verdens ti førende teknologiske universiteter, som har en række nobelprismodtagere blandt universitetets tidligere studerende og professorer? Så bør du overveje California Institute of Technology, som er et privat forskningsbaseret universitet!

California Institute of Technology

Senest opdateret: 21 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 27-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Malaysia - Alt du skal vide

På trods af at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Chile: Alt du skal vide

Chile er ikke kun et fremragende sted at lære spansk. Det er også et land med en rig kultur, hjemsted for litteratur nobelpris-vindende forfattere og et land med veludviklede anerkendte uddannelser. Det er placeret centralt i smuk natur, og med mange forskellige landskaber. Samtidig anses Chile for værende det mest sikre land i Sydamerika, og består af at venligt folkefærd der vil tage godt i mod dig som international studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2020

Bedste universiteter i Canada 2020

Hvilket er det bedste universitet i Canada? Vi har samlet top 10 universiteter i Canada herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Canada der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Peru - Alt du skal vide

Peru er et fantastisk land, der byder på meget forskelligt. I Peru kan du surfte, vandre, spise dig mæt i eksotisk mad og meget mere. Folkefærdet er kendt for at være velkomne og hjælpsomme. Som studerende vil du opleve et højt niveau, og engagerede medstuderende. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere