Dyrk din passion på en af de 70 højskoler i Danmark

Dyrk din passion. Tag på højskole

Har du svært ved at finde vej i uddannelsesjunglen? Et højskoleophold kan spore dig ind på din passion og dine drømme for fremtiden. På højskolen får du ro til at fordybe dig i det, du brænder for. Du får mulighed for at udforske verden og møde venner for livet samtidig med, at du opdager nye sider af dig selv. Med et højskoleophold får du:

  • Et skræddersyet forløb på op til et år, der styrker dine kompetencer
  • Et springbræt til din fremtid, der udvikler dig som menneske

Vælg mellem højskolekurser inden for alt fra musik til idræt over alt i Danmark. Mange højskolekurser giver dig også mulighed for at komme på højskole i udlandet og få en oplevelse, der giver dig nye perspektiver på verden.

Søg blandt højskoler i Danmark og find dit højskoleophold

Er du klar til et sabbatår, der kickstarter dine fremtidsdrømme? Her på siden får du svar på de tre oftest stillede spørgsmål om at tage på højskole. Sortér også efter studieretning og find dit højskoleophold.

Vælg studieretning

1Hvilke højskolekurser kan jeg vælge imellem?

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan fordybe dig i, når du tager på højskole. Du vælger typisk en linje og nogle valgfag. Er du på et langt højskoleophold, er der mange steder mulighed for at skifte linje halvvejs.

Mange tager på højskole for at afprøve deres kreative sider og teste, om det er den vej, de vil gå. Nogle af de populæreste fag på de danske højskoler er derfor kreative fag som:

  • Sang, dans, musik og lydteknik
  • Skriveteknik, TV- og filmproduktion og journalistik
  • Kunst, mode og design 

På den måde kan et højskoleophold også klæde dig på til at komme ind på din drømmeuddannelse. Enten ved at give dig point til din kvote 2 ansøgning eller ved at forberede dig til optagelsesprøven på for eksempel journalisthøjskolen.

2Hvordan finder jeg den rigtige højskole?

Der er omkring 70 højskoler i Danmark. Nogle er almene folkehøjskoler, mens andre er specialiserede inden for bestemte områder. Alt efter dine interesser kan du for eksempel vælge mellem:

  • Kunst- og designhøjskoler
  • Musik-, teater- og performancehøjskoler
  • Film- og mediehøjskoler
  • Idræts- og sportshøjskoler

I foråret er der ofte åbent hus på højskolerne, hvor du kan komme og opleve stemningen på stedet, før du beslutter dig.

3Hvordan er studiemiljøet på en højskole?

Et højskoleophold adskiller sig fra gymnasiet på mange måder. Farvel til karakterræs, pensum og eksamen. Det er din personlige udvikling, der er i fokus. Du vælger, hvilke fag du vil have og hvor meget tid, du vil bruge på dem.

Du møder en masse unge med samme interesser. Ved siden af undervisningen er der arrangementer, events, studieture og en masse andre oplevelser, der ryster jer sammen. Sammenholdet er i fokus. Det gør et højskoleophold til en investering i din fremtid, der booster dig fagligt såvel som personligt. 

Få en oplevelse for livet - find dit højskoleophold

Senest opdateret: 22 maj 2017

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide