Vis studentum.dk som: Mobile
Næstved som studieby

Næstved som studieby

Står du overfor valget om, hvad og hvor du skal studere? Er du i vildrede omkring, hvilken studieby du skal vælge? Lyder det tiltalende at studere i en mindre studieby, hvor du ikke skal gå på kompromis med muligheder for uddannelse og oplevelser? Overvejer du en studieby, hvor bolig omkostningerne måske også er lidt lavere? Så bør du tage et kig på Næstved! Næstved er en gammel købstad, der ligger på Sydsjælland. Byen er præget af kultur og natur, og der er rig mulighed for at få en mindeværdig oplevelse. Læs mere i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvordan Næstved er som studieby.

5 grunde til at studere i Næstved

Hvad kan jeg studere i Næstved

Studiemiljø

Bolig i Næstved

Byliv i Næstved

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Næstved

Sport og fritid

5 grunde til at studere i Næstved

1. Livlig uddannelsesby

Næstved tæller over 43.000 indbyggere, og der er en god portion af disse, der er studerende. Der er derfor gode muligheder for at møde andre studerende og etablere et socialt netværk udenfor studiet og din uddannelsesinstitution. Dette dog uden du skal være nervøs for at forsvinde i mængden af studerende i byen. Næstved har også meget at byde på, når du trænger til at lave noget med vennerne. Der er nemlig masser af barer, caféer og hyggelige spots rundt omkring i byen. 

2. Uddannelsesmuligheder

Selvom Næstved ikke er den største uddannelsesby i landet, er det stadig hjemsted for mange uddannelser. Der er derfor mange muligheder, og du kan helt sikkert også finde en uddannelse, der matcher dine interesser. 

Du kan for eksempel blive blandt andet sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, finansøkonom, eventkoordinator, markedsføringsøkonom og bygningskonstruktør. Mulighederne er mange, på de forskellige uddannelsesinstituioner i Næstved. 

3. Byliv og fritidsmuligheder

Du skal absolut ikke være bange for at kede dig i Næstved. Der er nemlig en masse at lave i fritiden, uanset om det er fysiske aktiviteter eller byliv. Næstved har det hele, og der er næsten ikke den sportsgren, du ikke finder i byen. 

Der er også masser af muligheder for at finde barer, caféer, restauranter og lignende i Næstved. Hvis I derimod har lyst til andre oplevelser, er dette heller ikke noget problem. Du kan nemt tage en tur i biografen, bowle, spille minigolf eller tage en tur i escape room. Kun fantasien sætter grænser. 

4. Kultur og natur

Næstved er en by fyldt med kultur såvel som natur. Det er derfor den ideelle studieby for dig, der går op i netop det. 

Byen byder på en masse skønne naturområder, der indbyder til gåture, løbeture eller en tur på mountainbike. Du kan for eksempel tage en tur til Herlufsholm, sejle i kano på Susåen eller nyde mulighederne i nærområdet.

Kultur skal du heller ikke lede længe efter. Næstved byder på arena og kulturcenter, der rummer alt fra koncerter og comedy til foredrag og teater. Du kan også få kulturelle indspark i form af Næstved Museum eller Næstved Automobilmuseum. Du finder også mange kulturelle oplevelser i de omkringliggende byer. 

Du behøver altså ikke at tage langt for at få en god oplevelse i Næstved.

5. Fremtidsmuligheder

Skulle du gå hen og forelske dig i Næstved efter endt studie, er der gode fremtidsmuligheder, hvad angår et job i Næstved. Byen har mange store virksomheder, der altid er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Ellers er det, grundet byens placering, heller ikke svært at komme rundt til større byer, ved hjælp af enten bus, tog eller bil. Så hvis drømmejobbet ikke findes inden for kommunegrænsen, vil det ikke tage lang tid med transport til en af de nærliggende byer. 

Hvad kan jeg studere i Næstved?

I Næstved finder du mange forskellige uddannelser. Du finder både ungdomsuddannelser, videregående uddannelser, kurser og forskellige studieretninger. Når det kommer til videregående uddannelser i Næstved kan du blandt andet blive sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, finansøkonom, social- og sundhedsassistent og eventkoordinator. 

Af uddannelsesinstitutioner i Næstved kan blandt andet nævnes:

  • ZBC - Erhvervsskole
  • Professionshøjskolen Absalon
  • Zealand Sjælland

Hver uddannelsesinstitution har naturligvis forskellige uddannelsesretninger, så du er sikret et varieret uddannelsesudbud i Næstved. Med andre ord er mulighederne mange i denne dejlige studieby på Sydsjælland - så der er helt sikkert også en uddannelse for dig! Er du i tvivl kan du altid udforske hvilke uddannelser der er rundt omkring i byen, på de forskellige uddannelsesinstitutioner. 

Studiemiljø

Uanset hvor og hvad du vælger at studere i Næstved, kan du se frem til et spændende studiemiljø - både på din uddannelsesinstitution og rundt omkring i byen. De enkelte uddannelsesinstitutioner har både gode faciliteter, men der lægges også vægt på det sociale i form af fester og fredagsbarer. Du får altså mulighed for at være en del af et levende studiemiljø, hvor du kan deltage i sociale og faglige arrangementer.

Rundt omkring i Næstved by finder du grønne fællesområder og hyggelige caféer, hvor du sammen med din studiegruppe roligt kan få lagt sidste hånd på værket ved enhver opgave, eller for at skyde weekenden i gang med en kold øl.  

Der er desuden gode muligheder for oplevelser inden for både kultur, byliv og andre oplevelser. Du får desuden et godt udgangspunkt for at møde ligesindede studerende på din uddannelsesinstitution eller i Næstveds byliv. Du kan for eksempel sætte dig på Næstved Bibliotek, der indbyder til fred og ro og ikke mindst fordybelse, men hvor du måske også støder på en studerende, der er ved at forberede sig til en eksamen eller en opgave. 

Er du til natur og trænger til et afbræk fra studierne og en hyggestund med dine medstuderende, har Næstved også en masse at byde på her. Der er mange grønne områder, og du skal ikke langt på cykel før du er omgivet af dejlig natur.

Bolig i Næstved

Der er måske én meget specifik og vigtig ting, du gerne vil have på plads i din nye studieby - nemlig din kommende bolig. Det er en ting, der kan stresse mange, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at få styr på så hurtigt som muligt. 

Der findes heldigvis gode muligheder for at finde en bolig i Næstved. Du finder nemlig både lejeboliger og ungdomsboliger såvel som kollegieværelser i Næstved og omegn. I Næstved ligger der nemlig ungdomsboliger fordelt rundt i hele kommunen - lige fra centrum og ud til hyggelige lokalområder.

Af kollegier og ungdomsboliger i Næstved kan nævnes:

  • Sct. Jørgens Kollegium
  • Birkebjerg Kollegiet
  • Sportscollege kollegiet 
  • Kirsebærlunden Ungdomsboliger

Finder du ikke et kollegieværelse eller ungdomsbolig, er der selvfølgelig også muligheden for en almen lejebolig. I Næstved finder du både boligforeninger og private udlejere, og det burde derfor være muligt at finde enten et værelse eller en lejlighed inden studiestart, der prismæssigt passer til din indkomst. 

Find flere artikler med gode råd og tips, til dig der skal finde studiebolig her:

Byliv i Næstved

Hvis du vælger Næstved som din kommende studieby, har du et stort udvalg af både butikker, barer og restauranter indenfor rækkevidde. Det bliver derfor let som en leg at få klaret dagligvareindkøbene til ugen, shoppe i en af byens mange butikker, spise en frokost med vennerne eller bare ose i byens bymidte med en kop kaffe i hånden. 

Er du i humør til en shoppetur, har du et stort udvalg af butikker at vælge mellem, både i byens bymidte og i Næstved Storcenter, der bestemt er et besøg værd uanset vejr, men som er oplagt at besøge, hvis du søger ly for regnvejr eller kulde. 

Trænger du til en kold fadøl eller god drink for at fejre weekenden, så kan dette for eksempel findes på The Old Irish Pub, Step Inn, Beach eller en af byens mange andre hyggelige barer, værtshuse og natklubber. Mulighederne er mange, og der er lidt for enhver smag i Næstved.

Skal smagsløgene forkæles er der også rig mulighed for det på en af byens mange gode restauranter eller caféer. I Næstved finder du nemlig alt, uanset om du er i humør til fastfood, sushi, kinesisk, tapas, vegetarisk, indisk eller en stor rød bøf. Der er noget til alle, også uanset om du leder efter morgenmad, brunch, en hyggelig frokost eller et sted, hvor man kan nyde en god middag.

Med andre ord har Næstved et rigt og livligt handelsliv med mange forretninger, restauranter, caféer og barer.

Karriere og studiejob

Næstved danner rammen for i omegnen af 3.800 virksomheder, små som store. Disse virksomheder er naturligvis altid på jagt efter kvalificeret arbejdskraft, og det bør derfor ikke være den største udfordring, at finde et studiejob. 

Du finder måske ikke studiejobbet med den største relevans i forhold til dit studie, men uanset hvad er et studiejob en rigtig god idé. Ikke kun på grund af den ekstra skilling til en omgang brunch eller en ekstra fadøl, men det er også en god idé grundet erfaringen og det netværk, du potentielt kan få ud af jobbet. 

Ved at finde et studiejob i Næstved er du tæt på både studie og din bopæl, så det er nemt at komme både til og fra arbejdet. Og selvom du som sagt ikke nødvendigvis finder det mest relevante studiejob, behøver du ikke lade dette begrænse dig. Jobbet kan stadig gavne dig, og måske bane vejen for din karriere senere hen.

Skulle du gå hen og forelske dig i Næstved efter endt studie, burde det derfor heller ikke være helt umuligt at finde en virksomhed, hvor dine kompetencer og din viden kan komme i spil. Ellers er det, grundet byens placering, heller ikke svært at komme rundt til større byer, ved hjælp af enten bus, tog eller bil. Så hvis drømmejobbet ikke findes inden for kommunegrænsen, vil det ikke tage lang tid med transport til en af de nærliggende byer. 

Læs mere om studiejob ved siden af studiet her.

Hvad kan man lave i Næstved?

Vælger du at bosætte dig i Næstved, er du bokstavelig talt omringet af naturen. Der er derfor rig mulighed for at trække stikket og lade op til næste forelæsning. Uanset om dette er i et af byens skovområder eller en gåtur langs noget af Susåen, der snor sig smukt gennem noget af Næstved.

Herlufsholm er bestemt også et besøg værd, hvor du kan gå en tur i området, og nyde synet af godset, kostskolen, kirken og det smukke område i sig selv. Her er mulighed for at gå en tur i skoven, en tur på mountainbike eller en god løbetur. Der er desuden etableret intet mindre end 5 fitnessstationer på stierne i Herlufsholmskovene, så der er god mulighed for at få rørt sig lidt. Du kan også komme helt ned i tempo og blive ét med naturen - du kan nemlig leje en kano tæt på Herlufsholm, og nyde en tur på Susåen. 

Uanset vejr, så er Karrebæksminde og Enø bestemt også et besøg værd, men du gør virkelig dig selv en tjeneste, hvis du også sørger for at tage forbi på en dejlig varm sommerdag. Byen er nemlig helt sin egen, og er en lille perle i sig selv. 

Betragt den ikoniske græshoppebro, der forbinder Sydsjælland og Enø. Lad smagsløgene gå på opdagelse blandt byens skønne udvalg af restauranter og caféer, der ligger helt ned til kanalen. Du kan også forkæle dig selv og køle lidt ned med skøn, hjemmelavet is hos Enø Bageri. Er vejret rigtig godt, kan det bestemt også anbefales, at tage en dukkert på Karrebækmindes smukke strand. 

Har du lyst til at tage lidt længere væk, kan du med fordel også tage turen forbi Camp Adventure lidt syd for Haslev, hvor der er klatrepark, og du kan besøge det fantastiske 45 meter høje Skovtårn, der stod færdigt i 2019. 

Du kan også forlænge din tur i Camp Adventure, hvor der som noget nyt er etableret pluk-selv blomstermark i 2021. Er du ikke færdig med at nyde naturen, kan du også opleve et af de populære glamping telte, hvor der er rig mulighed for at kigge efter stjerneskud og finde ro. 

I nærheden af Næstved finder du også Gavnø, der er en lille ø, som særligt er kendt for Gavnø Slot. En smuk lille perle, og en vigtig del af Danmarks kulturarv. Ved Gavnø Slot kan du nyde slottet, naturen, området og bare nyde, at der er højt til himlen, og du kan trække vejret. Du kan dog også besøge Gavnø Go Fly, en trætopbane, hvor du virkelig kan komme op i trækronerne. Eller du kan nyde synet og duften af slotsparkens smukke blomsterpark. Gavnø har meget at byde på, og er et hyggeligt udflugtsmål for store som små.

Men du behøver altså slet ikke bevæge dig udenfor byskiltet, for at blive en oplevelse rigere, eller finde på noget at lave med vennerne. Der er af masser af muligheder i Næstved Kommune! Har du brug for at få gang i danseskoene, er der rig muligheder for det. Er det derimod en frokost eller en god middag, skal du altså heller ikke lede længe. Trænger du til en god omgang shopping, behøver du heller ikke forlade byen. Der er nemlig både Næstveds Bymidte og Næstved Storcenter gode bud.

Er du til comedy, musik og lignende underholdende oplevelser? Så finder du også dette i byen. I Næstved finder du for eksempel Grønnegades Kaserne Kulturcenter, der hver måned åbner dørene for masser af koncerter, foredrag, teater og comedy. Desuden finder du også Arena Næstved, der huser mange forskellige events. 

Du kommer altså ikke til at kede dig i Næstved!

Sport og fritid

I Næstved er der rig mulighed for at være aktiv. Du finder nemlig mange forskellige sports- og fritidsaktiviteter i kommunen. Derudover er der mange idrætsforeninger og klubber, som du måske kunne have glæde af.

I Næstved finder du for eksempel intet mindre end 21 idrætshaller, og der er næsten ikke den sportsgren, du ikke finder i byen.

Er du mere til aktiviteter, der ikke er lige så “forpligtende” som foreninger og klubber, er der også mulighed for dette. Du kan uden problemer træne cardio eller styrketræning i et af byens fitnesscentre, eller nyde udendørslivet på hesteryg. Er du mere til løbeture eller mountainbike, har Næstved som nævnt også mange gode områder, der er ideelle til netop disse formål. Du kan også sejle kano på Susåen, eller tage en rask gåtur på en af byens mange ruter.

I Næstved er der altså rig mulighed for at bruge din fritid på noget aktivt såvel som noget kreativt.

Se hvad du kan studere i Næstved

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere