Vis studentum.dk som: Mobile
Svendborg som studieby

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby!

Byen på det sydlige Fyn kan andet end at være en havne- og søfartsby. Svendborg er handels-, uddannelses- og kulturmæssigt centrum for Sydfyn, og har flere uddannelser og uddannelsesinstitutioner. Derudover er der også mange andre aktiviteter, der gør Svendborg til en hyggelig og attraktiv studieby. Læs med her, og bliv klogere på, hvad Svendborg kan tilbyde dig som studerende.

5 grunde til at studere i Svendborg

Hvad kan jeg studere i Svendborg

Studiemiljø

Bolig i Svendborg

Byliv i Svendborg

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Svendborg

Sport og fritidsmuligheder i Svendborg

5 grunde til at studere i Svendborg

1. Smuk natur

I Svendborg finder du utrolige naturoplevelser, der tæller både skove, parker, strande og havneområder. Disse naturområder giver gode muligheder for både en stille vandretur, en løbetur eller en god cykeltur, når hovedet trænger til at hvil fra studiebøger og forelæsninger.

2. Masser af oplevelser

I Svendborg er du ikke begrænset - snarere tværtimod. Udover de flotte naturoplevelser byder byen også på et væld af kulturelle oplevelser såvel som lokale arrangementer og aktiviteter. I byen finder du for eksempel en kulturkalender, der er spækket med live musik, festivaler, foredrag, standup, revy og meget mere. Der er derfor noget for enhver smag.

3. SU-venlige boligomkostninger

I Svendborg kan du bo billigt, uanset om du finder en studiebolig/ungdomsbolig, eller om du vælger en lejebolig eller et værelse med roomies. Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 80 kroner er der god luft i økonomien til alt det sjove.

4. Muligheder i fritiden

Den dejlige havneby på Sydfyn ligger ikke på den lade side, hvad angår sports- og fritidsmuligheder. Her finder du alt hvad hjertet begærer, lige fra dykning, fiskeri og kitesurfing til fodbold, ridning og golf. 

5. Fred og ro, men tæt på alt

Svendborg byder på fred og ro, men lad dig ikke narre af det. Du har nemlig stadig masser af muligheder, hvad angår studiejobs og karriere. Samtidig kan du nå til andre fynske byer, som for eksempel Faaborg eller Odense på en times tid.

Hvad kan jeg studere i Svendborg

I Svendborg har du forskellige uddannelsesmuligheder på forskellige uddannelsesinstitutioner. I Svendborg kan du for eksempel tage følgende uddannelser:

 • Kok
 • Maskinmesteruddannelsen
 • Pædagog
 • Serviceøkonom
 • Social- og Sundhedsassistent
 • Sygeplejerske
 • Tjener

Og mange flere.

Uddannelserne foregår blandt andet på følgende uddannelsesinstitutioner:

 • SIMAC
 • Social- og Sundhedsskolen Fyn
 • Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier
 • Svendborg Søfartsskole
 • UCL

Du har dermed gode muligheder for at finde en uddannelse i Svendborg, der passer til dine interesseområder. Desuden er Svendborg en studieby i udvikling, så over de kommende år kan der potentielt komme flere uddannelsestilbud til byen.

Studiemiljø

Der er fokus på, at Svendborg i endnu højere grad bliver en uddannelsesby, og med det følger naturligvis et attraktivt studiemiljø. De forskellige uddannelsesinstitutioner i byen byder hver især på et åbent og imødekommende studiemiljø, hvor der er masser af gode faciliteter og faglige såvel som sociale arrangementer. Rundt omkring i byen er der også forskellige initiativer, der kommer dig til gode som studerende. Der er for eksempel et udvalg af forskellige studietilbud, hvor du kan spare penge på spændende oplevelser. Der er også mulighed for at du, sammen med dine studiekammerater, kan benytte de hyggelige caféer og restauranter rundt omkring i Svendborg, hvor I kan skabe gode minder sammen.

Svendborg er som sagt en studieby i udvikling, hvorfor der også løbende kommer mere og mere fokus på studiemiljøet og forskellige arrangementer, der kan styrke sammenholdet blandt de studerende på de enkelte uddannelsesinstitutioner såvel som på tværs.

Bolig i Svendborg

Hvis du er bange for at vælge en studieby, hvor du ikke kan finde en bolig, så kan du med ro i maven finde din uddannelse i Svendborg, og lade byen blive dit kommende hjem. Her er der nemlig mange gode muligheder for at finde bolig til en god pris. 

I Svendborg finder du både kollegier/ungdomsboliger såvel som lejemål gennem boligforeninger og privat udlejning. Og med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 80 kr., vil du samtidig have mulighed for at have luft i økonomien til at købe studiebøger og drikke en ekstra øl med dine studiekammerater. Der er selvfølgelig også den mulighed, at leje en bolig sammen med et par andre studerende og danne et bofællesskab, hvor I altså vil komme til at sidde med en fornuftig husleje. Derudover vil du også have dine roomies til at hjælpe med rengøring, indkøb og madlavning - win win!

Find flere artikler med gode råd og tips, til dig der skal finde studiebolig her.

Byliv i Svendborg

I Svendborg vil du have gode muligheder for at spise godt, få slukket tørsten og have mulighed for at shoppe. Oplevelserne til maven i Svendborg byder på alt fra pizza og burger til hyggelige caféer og gourmetrestauranter. Der er derfor gode muligheder for at få stillet den lille såvel som den store sult, og når det er gjort, behøver aftenen bestemt ikke slutte. I Svendborg finder du nemlig også et festligt byliv med forskellige barer og klubber.

Der er derfor både noget til når sulten indtræffer, når fredagen skal skydes i gang med en øl, og når I skal fejre, at den opgave, der trak tænder ud, endelig er afleveret. Med andre ord er der noget for enhver smag i Svendborg. Både til de sjove aftener med dine studiekammerater, og når du trænger til at ose i byens butikker.

Karriere og studiejob

Svendborg har et rigt erhvervsliv - særligt når det kommer til det maritime, fødevarer og turisme. Det er derfor også særligt indenfor disse brancher du har ideelle muligheder for at gøre karriere efter endt studie. Der er dog også andre muligheder i byen. For eksempel var der 2833 ledige stillinger i Svendborg i 2021 på tværs af forskellige virksomheder, så der burde også være et job til dig. Hvis du ikke finder en stilling i byen, der passer til dine interesser og kompetencer, så er der naturligvis også andre muligheder. Du kan fx finde et job i nærområdet, eller finde et job i Faaborg eller Odense og pendle frem og tilbage. 

De samme muligheder gør sig gældende hvad angår dine muligheder for studiejob. I 2021 var der 216 ledige studiejobs opslået på Jobindex i Svendborg, hvor du kunne arbejde med alt fra rengøringsassistent og butiksassistent til vikar og telefonsælger. Der burde derfor være mulighed for at finde et studiejob i Svendborg eller en anden fynsk by, hvor du kan tjene lidt ekstra ved siden af din SU og samtidig få erhvervserfaring.

Hvad kan man lave i Svendborg

Der er masser at se og opleve i den gamle havneby. Når du har fri fra studierne, er det derfor en god anledning til at udforske dine mange muligheder i Svendborg. Og her er virkelig noget for enhver smag! I Svendborg har du nemlig både mulighed for at være kulturel, opleve den smukke natur og meget mere. Blandt andet finder du masser af idyl i bymidten, der byder på smalle gader, torve og gamle huse, hvor det er oplagt at tage på en hyggelig shoppingtur eller cafébesøg. Udover de charmerende gader rundt omkring i byen, finder du også flotte naturoplevelser i Svendborg, som du kan nyde via byens forskellige stier eller cykelruter. Om sommeren kan du med fordel også nyde badestrandene i Svendborg og omegn, hvor du kan køle ned ved et ishus, eller tage en pause fra solbadningen med et slag minigolf. Her kan du også tage forbi den populære badestrand ved Christiansminde, hvor du har rig mulighed for at nyde de varme sommerdage.

Udover de flotte naturoplevelser og charmerende gader, har du også andre muligheder for at få oplevelser i Svendborg. Blandt andet oplevelser af mere kulturel karakter, hvor vi blandt andet kan nævne følgende:

 • Egeskov Slot
 • Valdemars Slot
 • Naturama
 • Egeskov Mølle
 • Danmarks Forsorgsmuseum


Hvis det ikke lige er ovenstående du har lyst til, så bare rolig - dine muligheder i Svendborg stopper ikke her. Du har også mulighed for at deltage i byens mange arrangementer og aktiviteter, tage på sejltur, eller nyde weekenden med vennerne, hvor I kan dele oplevelser som koncerter, festival, standup, foredrag og lignende. Med andre ord har Svendborg og Det Sydfynske Øhav noget for enhver smag.

Dykning, fiskeri og kitesurfing

I Svendborg har du gode muligheder for at være aktiv, og særligt hvis du er til sportsgrene, der foregår udendørs. Med udbuddet af udendørs aktiviteter er det nemlig tydeligt, at Svendborg er en by, hvor havet spiller en rolle. Her er det nemlig muligt at vælge sports- og fritidsaktiviteter som dykning, fiskeri og kitesurfing. Er du mere til løb eller vandreture? Så har Svendborg også her rigeligt at byde på med sine forskellige stier og vandreruter. Er du derimod mere til fart, kan du også snildt lufte din mountain bike på en af ruterne i Svendborg. Du kan også melde dig til BISSEN MTB, som er et marathon MTB løb.

Udover kitesurfing og windsurfing er området omkring Svendborg også velegnet til kajakroning, hvor du kan nyde de smukke områder ved kysten i fred og ro. Er outdoor livet ikke lige det, der tiltaler dig, så er det selvfølgelig også muligt at holde en aktiv livsstil indendørs. Af indendørs aktiviteter og sportsgrene kan blandt andet nævnes:

 • Boksning
 • Bowling
 • Håndbold
 • Svømning
 • Skak
 • Og meget mere.

Derudover kan selvfølgelig også nævnes fitnesscentre og lignende. Endvidere har du mulighed for at finde din indre fodboldspiller frem, spille golf eller gå til ridning. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til muligheder i Svendborg. Sport og fritidsaktiviteter er desuden en god og nem måde for dig som ny studerende i byen at lære andre unge at kende og danne dig et socialt netværk.

Find din uddannelse i Svendborg her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere