Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby, fremfor de store som Aarhus, København, Odense osv.? Så bør du vende blikket mod Ikast! Ikast er placeret 5 km fra Herning og er hjemsted for studiesteder, kirker og flot arkitektur!

5 grunde til at studere i Ikast

Studiemiljø i Ikast

Hvad kan man læse i Ikast

Karriere og studiejob

Bolig i Ikast

Hvad kan man lave i Ikast?

5 gode grunde til at studere i Ikast

1. Dejlig beliggenhed! 

Ikast er placeret i hjertet af Danmark, og det er et stille sted med massere af marker og smuk natur. Byen har et indbyggertal på omkring 15.700, og som regel ånder alt fred og ro i Ikast. Føler du dig festlig, eller vil du bare gerne besøge en by, hvor der er lidt mere gang i den, så kan du tage til en af de to nabobyer Silkeborg eller Herning. 

2. Billigere boliger

En anden god grund til, at du skal studere i Ikast er de lave boligpriser! Sammenligner man boligsituationen i Ikast med boligerne i f.eks. København eller Aarhus, så får man klart mest for pengene i Ikast. Det vil altså sige, at du har mulighed for at bo til færre penge i en større lejelejlighed eller ungdomsbolig under dine studier. Skulle du gå hen og, som så mange andre, forelske dig i Ikast, når du er færdig med dine studier, så er der altså også massere af penge at spare ved at købe en bolig i IKast. 

3. Ligesindede studerende

Ønsker du at tage en længere videregående uddannelse i Ikast, så har du kun mulighed for at uddanne dig til pædagog. Hvor nogen måske ser en ulempe, er det for mange studerende en fordel. Det betyder nemlig, at din dagligdag vil være blandt ligesindede studerende, der alle brænder for det samme fag. 

4. Fremragende undervisning

VIA University College i Ikast uddanner hvert år kompetente pædagoger, der er klar til at vise deres færdigheder på arbejdsmarkedet. Undervisningen hos VIA er karakteriseret ved et højt fagligt niveau, men de formår samtidig også at inddrage den praktiske del i undervisningen så du ved hvad du skal være forberedt på, når du er færdiguddannet. 

5. Kultur og natur!

I Ikast er der massere af naturliv og dette medfører også, at der er massere af aktiviteter i naturen. Så er du vild med friluftsliv så er der massere at lave i Ikast. Du kan bl.a. Sejle kano, tage på jagt og fiske. Du kan også anskaffe dig en mountainbike og tage på en cykeltur i skoven. Er du typen der godt kan lide en kold dukkert, så har du også mulighed for det i Bølling Sø. 

Der er også massere at tage sig til, hvis man er kunstelsker. Du finder smuk kunst på gadehjørnerne i Ikast. Du kan bl.a. Google dig frem til en kunstrute, hvor du har mulighed for at betragte byens smukke kunstværker helt gratis! Du finder også et hav af kulturinstitutioner i Ikast, der alle er unikke.

Studiemiljø i Ikast

VIA i Ikast har år efter år mange ansøgere til deres pædagog uddannelse, hvilket betyder at du kommer til at have et hav af med-studerende, der alle drømmer om at blive pædagoger.
Samtidig vil du opleve hyggelige fredagsbarer og fælles aktiviteter på skolen. Også udenfor skolen er der rig mulighed for social samvær. Du finder hyggelige barer bl.a. Vagn’s Krostue og Bakkehuset. Du finder også massere af caféer og restauranter, hvor du kan få god mad og kolde drinks.
Er du mere til den store byscene, så kan du med fordel tage til Herning, hvor der i weekenden er gang i den, og i hverdagene massere af kulturelle steder at besøge.  

Hvad kan man læse i Ikast?

Der er ikke det store udvalg i Ikast når det kommer til videregående uddannelser. Møder du en studerende fra Ikast, er der stor chance for at personen læser til pædagog hos VIA University College. Hos VIA University College finder du en uddannelse, der har et dybt falgtligt niveau, men på samme tid tæt på virkeligheden. Du vil opleve at teori og praksis bliver kombineret, så du kan stå godt stillet efter din uddannelse! 

Karriere og studiejob

Som studerende i Ikast har du rig mulighed for at finde et studiejob! Der er massere af lokale forretninger, der har brug for hjælp til forskellige arbejdsopgaver. Læser du til pædagog, kan du også lægge en ansøgning ved en af de forskellige skoler i Ikast, eller måske prøve dit held i en børnehave eller vuggestue!
Finder du ikke det helt rigtige job i Ikast, så er der heller ikke lang vej til Herning eller Silkeborg, hvor der findes massere af jobmuligheder! 

Studiebolig i Ikast

Der findes massere af studieboliger i Ikast og omegn, de ligger både centralt og i smukke naturområder. I de fleste boligselskaber er det også ganske gratis at blive skrevet op til en lejlighed, hvis du er studerende eller skal til at studere. De fleste steder vil du også opleve, at du får mere for pengene end du ville gøre i f.eks København og Aarhus. 

Hvad kan man lave i Ikast?

I Ikast finder du både smuk natur, massere af arrangementer, natteliv og meget mere!

Der er altså noget for enhver smag i Ikast. 

En af de mange fordele ved at studere i Ikast er, at det ligger meget centralt, og der derfor ikke er langt til den nærmeste oplevelse. Bl.a. kan du komme til Randers Regnskov og opleve deres skønne natur, der kun ligger 1 time væk i bus. 

Er du en barnlig sjæl, der er vild med forlystelser og LEGO, så er LEGOLAND heller ikke mere end en time væk i bus. 

Elsker du shopping, så kan du roligt bruge et par timer i Strøgcentret i Ikast. Her finder du Danmarks største overdækkede indkøbsstrøg, der deler adresse med 35 butikker, bl.a. Imerco, Sport 24, Skoringen og meget mere! 

Der er altså massere at tage sig til i Ikast, og vælger du at studere her, så skal du ikke være bange for at kede dig! 

Find din uddannelse i Ikast her

Frederik Dietz

Frederik Dietz

Publishing Manager (Vis mere)
Frederik arbejder som Publishing Manager hos studentum.dk, hvor han blandt andet har til opgave at finde relevante emner til artikler, skrive content samt at oprette og redigere kundeprofiler. Frederik er uddannet med en bachelorgrad i International Virksomhedskommunikation i engelsk hos Syddansk Universitet. (Mindre)

Omkring

Frederik arbejder som Publishing Manager hos studentum.dk, hvor han blandt andet har til opgave at finde relevante emner til artikler, skrive content samt at oprette og redigere kundeprofiler. Frederik er uddannet med en bachelorgrad i International Virksomhedskommunikation i engelsk hos Syddansk Universitet.

Annoncer