Ikast som studieby

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby, fremfor de store som Aarhus, København, Odense osv.? Så bør du vende blikket mod Ikast! Ikast er placeret 5 km fra Herning og er hjemsted for studiesteder, kirker og flot arkitektur!

5 grunde til at studere i Ikast

Studiemiljø i Ikast

Hvad kan man læse i Ikast

Karriere og studiejob

Bolig i Ikast

Hvad kan man lave i Ikast?

5 gode grunde til at studere i Ikast

1. Dejlig beliggenhed! 

Ikast er placeret i hjertet af Danmark, og det er et stille sted med massere af marker og smuk natur. Byen har et indbyggertal på omkring 15.700, og som regel ånder alt fred og ro i Ikast. Føler du dig festlig, eller vil du bare gerne besøge en by, hvor der er lidt mere gang i den, så kan du tage til en af de to nabobyer Silkeborg eller Herning. 

2. Billigere boliger

En anden god grund til, at du skal studere i Ikast er de lave boligpriser! Sammenligner man boligsituationen i Ikast med boligerne i f.eks. København eller Aarhus, så får man klart mest for pengene i Ikast. Det vil altså sige, at du har mulighed for at bo til færre penge i en større lejelejlighed eller ungdomsbolig under dine studier. Skulle du gå hen og, som så mange andre, forelske dig i Ikast, når du er færdig med dine studier, så er der altså også massere af penge at spare ved at købe en bolig i IKast. 

3. Ligesindede studerende

Ønsker du at tage en længere videregående uddannelse i Ikast, så har du kun mulighed for at uddanne dig til pædagog. Hvor nogen måske ser en ulempe, er det for mange studerende en fordel. Det betyder nemlig, at din dagligdag vil være blandt ligesindede studerende, der alle brænder for det samme fag. 

4. Fremragende undervisning

VIA University College i Ikast uddanner hvert år kompetente pædagoger, der er klar til at vise deres færdigheder på arbejdsmarkedet. Undervisningen hos VIA er karakteriseret ved et højt fagligt niveau, men de formår samtidig også at inddrage den praktiske del i undervisningen så du ved hvad du skal være forberedt på, når du er færdiguddannet. 

5. Kultur og natur!

I Ikast er der massere af naturliv og dette medfører også, at der er massere af aktiviteter i naturen. Så er du vild med friluftsliv så er der massere at lave i Ikast. Du kan bl.a. Sejle kano, tage på jagt og fiske. Du kan også anskaffe dig en mountainbike og tage på en cykeltur i skoven. Er du typen der godt kan lide en kold dukkert, så har du også mulighed for det i Bølling Sø. 

Der er også massere at tage sig til, hvis man er kunstelsker. Du finder smuk kunst på gadehjørnerne i Ikast. Du kan bl.a. Google dig frem til en kunstrute, hvor du har mulighed for at betragte byens smukke kunstværker helt gratis! Du finder også et hav af kulturinstitutioner i Ikast, der alle er unikke.

Studiemiljø i Ikast

VIA i Ikast har år efter år mange ansøgere til deres pædagog uddannelse, hvilket betyder at du kommer til at have et hav af med-studerende, der alle drømmer om at blive pædagoger.
Samtidig vil du opleve hyggelige fredagsbarer og fælles aktiviteter på skolen. Også udenfor skolen er der rig mulighed for social samvær. Du finder hyggelige barer bl.a. Vagn’s Krostue og Bakkehuset. Du finder også massere af caféer og restauranter, hvor du kan få god mad og kolde drinks.
Er du mere til den store byscene, så kan du med fordel tage til Herning, hvor der i weekenden er gang i den, og i hverdagene massere af kulturelle steder at besøge.  

Hvad kan man læse i Ikast?

Der er ikke det store udvalg i Ikast når det kommer til videregående uddannelser. Møder du en studerende fra Ikast, er der stor chance for at personen læser til pædagog hos VIA University College. Hos VIA University College finder du en uddannelse, der har et dybt falgtligt niveau, men på samme tid tæt på virkeligheden. Du vil opleve at teori og praksis bliver kombineret, så du kan stå godt stillet efter din uddannelse! 

Karriere og studiejob

Som studerende i Ikast har du rig mulighed for at finde et studiejob! Der er massere af lokale forretninger, der har brug for hjælp til forskellige arbejdsopgaver. Læser du til pædagog, kan du også lægge en ansøgning ved en af de forskellige skoler i Ikast, eller måske prøve dit held i en børnehave eller vuggestue!
Finder du ikke det helt rigtige job i Ikast, så er der heller ikke lang vej til Herning eller Silkeborg, hvor der findes massere af jobmuligheder! 

Studiebolig i Ikast

Der findes massere af studieboliger i Ikast og omegn, de ligger både centralt og i smukke naturområder. I de fleste boligselskaber er det også ganske gratis at blive skrevet op til en lejlighed, hvis du er studerende eller skal til at studere. De fleste steder vil du også opleve, at du får mere for pengene end du ville gøre i f.eks København og Aarhus. 

Hvad kan man lave i Ikast?

I Ikast finder du både smuk natur, massere af arrangementer, natteliv og meget mere!

Der er altså noget for enhver smag i Ikast. 

En af de mange fordele ved at studere i Ikast er, at det ligger meget centralt, og der derfor ikke er langt til den nærmeste oplevelse. Bl.a. kan du komme til Randers Regnskov og opleve deres skønne natur, der kun ligger 1 time væk i bus. 

Er du en barnlig sjæl, der er vild med forlystelser og LEGO, så er LEGOLAND heller ikke mere end en time væk i bus. 

Elsker du shopping, så kan du roligt bruge et par timer i Strøgcentret i Ikast. Her finder du Danmarks største overdækkede indkøbsstrøg, der deler adresse med 35 butikker, bl.a. Imerco, Sport 24, Skoringen og meget mere! 

Der er altså massere at tage sig til i Ikast, og vælger du at studere her, så skal du ikke være bange for at kede dig! 

Find din uddannelse i Ikast her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederik Dietz
Junior Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere