Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!




cand. merc. Strategic Communication
studerende
  • William
  • Aarhus BSS
  • Varighed: 2 år


Hvad handler uddannelsen om?

Uddannelsen fokuserer på de strategiske og ledelsesmæssige muligheder og udfordringer, der relaterer sig til en virksomheds kommunikation med en bred vifte af forskellige stakeholders.

Min uddannelse dykker ned i virksomheds- og ledelseskommunikation, brand management, social media management og innovation indenfor kommunikationsplatforme.

Cand. merc. Strategic Communication tilbyder os som studerende en forståelse af vigtigheden for at fastsætte strategiske mål, der vil skabe værdi for medarbejdere, markedet, andre virksomheder og samfundet. Derudover beskæftiger vi os med hvordan forskellige sociale, kulturelle og økonomiske kontekster og stakeholders påvirker de strategiske mål og udførelse.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg så uddannelsen som en naturlig overbygning til min bachelor, der omhandlede kommunikation i forhold til ledelse og marketing. Kandidaten er i højere grad fokuseret på kommunikation og ledelse, og ikke nødvendigvis så meget marketing. Så interessefeltet blev indskrænket, så jeg kan opnå en dybere forståelse for det jeg synes er specielt spændende og interessant.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

I og med det er min kandidat, har fokus ikke været så meget på det sociale, som det var på bacheloren. For mig har det primært været fokuset at falde ind i det faglige aspekt og få mest muligt ud viden og erfaring.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Min uddannelse består af fire semestre. De første to semestre består af undervisning, hvor hvert semester indeholder tre fag af 10 ECTS point hver.

På 3. semester er der mulighed for enten et praktikforløb på cirka 5 måneder, et udvekslingsophold i udlandet eller valgfag.


Hvorfor valgte du Århus BSS som uddannelsesinstitution?

Aarhus er en utrolig dejlig by at være studerende i, da størstedelen er studerende selv. Så i og med man studerer i Aarhus føler man i høj grad at man er en del af byen, og at man ikke er alene med sin glæde/frustration eller udfordringer ved studiet.
Jeg valgte at studere ved Aarhus BSS da jeg fandt en spændende bachelor som jeg meget gerne ville læse.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  1. De relationer og venskaber som jeg har skabt i løbet af min studietid.
  2. Spændende undervisere med forskellige perspektiver og baggrunde.
  3. Ekspertviden indenfor områder jeg brænder for.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

I og med det er et universitet, er undervisningen meget teori-baseret, hvilket gør, at man mangler noget reel indsigt i hvordan der foregår ude i den ”virkelige” verden. Men der har jeg valgt at tage et praktikforløb, hvor jeg er ude og bruge noget af den teori vi har lært i praksis.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hav for øje, at det der står i bøgerne er en ting, og det som en arbejdsdag kan medbringe er en anden. Men hvis man kan kombinere sine erhvervserfaringer med den teoretiske indsigt, så er jeg sikker på, at man står stærkt fremadrettet.

Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg er meget åben for hvad fremtiden bringer af spændende jobs og opgaver.

Jeg vil meget gerne have et udenlandseventyr igennem mit arbejde med forskellige kulturer og mennesker – Det finder jeg utrolig interessant.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for kommunikation og medier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn



Find din uddannelse inden for strategisk kommunikation


Annoncer