11 nov 2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation




cand. merc. Strategic Communication
studerende
  • William
  • Aarhus BSS
  • Varighed: 2 år


Hvad handler uddannelsen om?

Uddannelsen fokuserer på de strategiske og ledelsesmæssige muligheder og udfordringer, der relaterer sig til en virksomheds kommunikation med en bred vifte af forskellige stakeholders.

Min uddannelse dykker ned i virksomheds- og ledelseskommunikation, brand management, social media management og innovation indenfor kommunikationsplatforme.

Cand. merc. Strategic Communication tilbyder os som studerende en forståelse af vigtigheden for at fastsætte strategiske mål, der vil skabe værdi for medarbejdere, markedet, andre virksomheder og samfundet. Derudover beskæftiger vi os med hvordan forskellige sociale, kulturelle og økonomiske kontekster og stakeholders påvirker de strategiske mål og udførelse.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg så uddannelsen som en naturlig overbygning til min bachelor, der omhandlede kommunikation i forhold til ledelse og marketing. Kandidaten er i højere grad fokuseret på kommunikation og ledelse, og ikke nødvendigvis så meget marketing. Så interessefeltet blev indskrænket, så jeg kan opnå en dybere forståelse for det jeg synes er specielt spændende og interessant.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

I og med det er min kandidat, har fokus ikke været så meget på det sociale, som det var på bacheloren. For mig har det primært været fokuset at falde ind i det faglige aspekt og få mest muligt ud viden og erfaring.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Min uddannelse består af fire semestre. De første to semestre består af undervisning, hvor hvert semester indeholder tre fag af 10 ECTS point hver.

På 3. semester er der mulighed for enten et praktikforløb på cirka 5 måneder, et udvekslingsophold i udlandet eller valgfag.


Hvorfor valgte du Århus BSS som uddannelsesinstitution?

Aarhus er en utrolig dejlig by at være studerende i, da størstedelen er studerende selv. Så i og med man studerer i Aarhus føler man i høj grad at man er en del af byen, og at man ikke er alene med sin glæde/frustration eller udfordringer ved studiet.
Jeg valgte at studere ved Aarhus BSS da jeg fandt en spændende bachelor som jeg meget gerne ville læse.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  1. De relationer og venskaber som jeg har skabt i løbet af min studietid.
  2. Spændende undervisere med forskellige perspektiver og baggrunde.
  3. Ekspertviden indenfor områder jeg brænder for.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

I og med det er et universitet, er undervisningen meget teori-baseret, hvilket gør, at man mangler noget reel indsigt i hvordan der foregår ude i den ”virkelige” verden. Men der har jeg valgt at tage et praktikforløb, hvor jeg er ude og bruge noget af den teori vi har lært i praksis.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hav for øje, at det der står i bøgerne er en ting, og det som en arbejdsdag kan medbringe er en anden. Men hvis man kan kombinere sine erhvervserfaringer med den teoretiske indsigt, så er jeg sikker på, at man står stærkt fremadrettet.

Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg er meget åben for hvad fremtiden bringer af spændende jobs og opgaver.

Jeg vil meget gerne have et udenlandseventyr igennem mit arbejde med forskellige kulturer og mennesker – Det finder jeg utrolig interessant.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for kommunikation og medier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn



Find din uddannelse inden for strategisk kommunikation

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-10-2022

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Hvad skal du efter 3.G?

Sommeren står for døren. Solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

3 fordele ved at vælge en erhvervsuddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-02-2023

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2023

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Sådan kommer du ind på din drømme kandidatuddannelse

Skal du til at søge ind på en kandidatuddannelse? Så er kan denne guide måske hjælpe dig gennem den proces, som du står overfor. Få blandt andet et overblik over din to do liste til din kandidat ansøgning samt en række gode råd til en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du zoneterapeut

Hvad er zoneterapi egentlig, og hvordan bliver man zoneterapeut? Hvad kræver det, og hvordan ser dine fremtidsmuligheder ud? Læs mere om dine muligheder for at tage en uddannelse til zoneterapeut her. 

Læs mere