Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation
cand. merc. Strategic Communication
studerende
  • William
  • Aarhus BSS
  • Varighed: 2 år


Hvad handler uddannelsen om?

Uddannelsen fokuserer på de strategiske og ledelsesmæssige muligheder og udfordringer, der relaterer sig til en virksomheds kommunikation med en bred vifte af forskellige stakeholders.

Min uddannelse dykker ned i virksomheds- og ledelseskommunikation, brand management, social media management og innovation indenfor kommunikationsplatforme.

Cand. merc. Strategic Communication tilbyder os som studerende en forståelse af vigtigheden for at fastsætte strategiske mål, der vil skabe værdi for medarbejdere, markedet, andre virksomheder og samfundet. Derudover beskæftiger vi os med hvordan forskellige sociale, kulturelle og økonomiske kontekster og stakeholders påvirker de strategiske mål og udførelse.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg så uddannelsen som en naturlig overbygning til min bachelor, der omhandlede kommunikation i forhold til ledelse og marketing. Kandidaten er i højere grad fokuseret på kommunikation og ledelse, og ikke nødvendigvis så meget marketing. Så interessefeltet blev indskrænket, så jeg kan opnå en dybere forståelse for det jeg synes er specielt spændende og interessant.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

I og med det er min kandidat, har fokus ikke været så meget på det sociale, som det var på bacheloren. For mig har det primært været fokuset at falde ind i det faglige aspekt og få mest muligt ud viden og erfaring.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Min uddannelse består af fire semestre. De første to semestre består af undervisning, hvor hvert semester indeholder tre fag af 10 ECTS point hver.

På 3. semester er der mulighed for enten et praktikforløb på cirka 5 måneder, et udvekslingsophold i udlandet eller valgfag.


Hvorfor valgte du Århus BSS som uddannelsesinstitution?

Aarhus er en utrolig dejlig by at være studerende i, da størstedelen er studerende selv. Så i og med man studerer i Aarhus føler man i høj grad at man er en del af byen, og at man ikke er alene med sin glæde/frustration eller udfordringer ved studiet.
Jeg valgte at studere ved Aarhus BSS da jeg fandt en spændende bachelor som jeg meget gerne ville læse.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  1. De relationer og venskaber som jeg har skabt i løbet af min studietid.
  2. Spændende undervisere med forskellige perspektiver og baggrunde.
  3. Ekspertviden indenfor områder jeg brænder for.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

I og med det er et universitet, er undervisningen meget teori-baseret, hvilket gør, at man mangler noget reel indsigt i hvordan der foregår ude i den ”virkelige” verden. Men der har jeg valgt at tage et praktikforløb, hvor jeg er ude og bruge noget af den teori vi har lært i praksis.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hav for øje, at det der står i bøgerne er en ting, og det som en arbejdsdag kan medbringe er en anden. Men hvis man kan kombinere sine erhvervserfaringer med den teoretiske indsigt, så er jeg sikker på, at man står stærkt fremadrettet.

Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg er meget åben for hvad fremtiden bringer af spændende jobs og opgaver.

Jeg vil meget gerne have et udenlandseventyr igennem mit arbejde med forskellige kulturer og mennesker – Det finder jeg utrolig interessant.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for kommunikation og medier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og lønFind din uddannelse inden for strategisk kommunikation

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

Tobias er kandidatstuderende på Agricultural Economics på Københavns Universitet. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv. Læs om, hvorfor Tobias har valgt netop denne uddannelsesvej!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere