Mød en Design og Businessstuderende

Amalie læser uddannelsen Design og Business med speciale i Branding og Marketing management. Hun lærer blandt andet om at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Er det lige noget for dig? Så læs Amalies interview om hendes uddannelse her!




Bachelor top-up - Design og Business
studerende
  • Amalie
  • VIA University College
  • Varighed: 1 ½ år



Hvad handler uddannelsen om?

Jeg læser på uddannelsen Design og Business, hvor jeg har taget speciale i Branding og Marketing management. På uddannelsen lærer vi at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Samtidig lærer vi at optimere virksomheders kommunikationsplatforme og lærer altså at udvikle, planlægge, gennemføre og evaluere marketingtiltag i bred forstand, både nationalt og internationalt. Derudover lærer vi at identificere, analysere og præsentere data, tendenser og strømninger inden for områder relateret til afsætning og branding. På uddannelsen arbejder vi meget praksisnær inden for mode og livsstilsbranchen, og foretager trend- og markedsanalyser hertil. Som færdiguddannet står man med en kreativ og praksisrettet uddannelse, som giver en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business og de kreative processer, som man arbejder med i branchen.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Inden jeg søgte ind på BMM, var jeg i gang med en bachelor i international virksomhedskommunikation med speciale i Engelsk på Aarhus Universitet, men valgte at skifte studie, da jeg søgte en mere praksisnær og kreativ uddannelse, hvor jeg samtidig ville få mulighed for praktikforløb. Og de krav og ønsker jeg havde til en uddannelse kunne jeg få opfyldt på den her uddannelse.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen starter med to år i Herning, hvor jeg derefter har valgt at tage overbygningen i Århus, som jeg afslutter december næste år. På uddannelsen kommer du i 10 ugers praktik på AK’en og på overbygningen, som giver dig mulighed for at prøve teori af i praksis. Samtidig er uddannelsen bygget op med en del tværfaglige projekter, hvor de forskellige linjer bliver mikset, og man derved kan lærer hele værdikæden, fremfor kun ens eget speciale.


Hvordan er studiemiljøet?

Der er stor forskel på studiemiljøet i Herning og i Århus. Da jeg læste i Herning, skulle jeg med toget 6:30 hver dag, og derfor blev os fra Århus ikke på skolen efter studie, grundet den lange transporttid. Men da jeg startede på overbygningen, er der er langt bedre sammenhold i klassen, hvor størstedelen deltager i de sociale arrangementer. Samtidig er der en masse organisationer og foreninger på Campus, som giver en rig mulighed for at være en del af forskellige grupper.


Hvorfor valgte du VIA som uddannelsesinstitution?

Uddannelsen er kun at finde på VIA eller KEA i København, så derfor blev det VIA, samtidig valgte jeg også VIA frem for AU, for at få en mere praktisk frem for teoretisk uddannelse.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har altid haft eksamensangst, men efter at være startet på en uddannelse, som har ens interesse, er det blevet meget lettere at gå til eksamen, og resulterer også i langt bedre resultater.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Der er meget selvstudie på uddannelsen, hvilket gør det let at have et studiejob ved siden af, men samtidig kræver det også meget til den studerende, at man er struktureret over ens tid, og sørger for at udnytte selvstudiedagene til lektier osv.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Mange pendler de første to år til Herning, og det kan virke meget uoverskueligt at skulle med toget 6:30, men frygt ej! I er mange om det og togtiden er rigtig god at bruge til at lave lektier og få læst.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg drømmer om at blive ansat i et mediebureau og gerne med en ledende rolle. Derudover har jeg en iværksætter drøm om at starte mit eget PR-bureau, som arbejder med nationale og internationale kunder inden for mode og livsstilbranchen. Drømmene er store, men med den rette indstilling og gå på mod, så kan alt lykkes.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for design og business? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn



Læs om uddannelsen

Læs mere om VIA University College

Se andre businessuddannelser


Annoncer