Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en Design og Businessstuderende
Bachelor top-up - Design og Business
studerende
  • Amalie
  • VIA University College
  • Varighed: 1 ½ årHvad handler uddannelsen om?

Jeg læser på uddannelsen Design og Business, hvor jeg har taget speciale i Branding og Marketing management. På uddannelsen lærer vi at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Samtidig lærer vi at optimere virksomheders kommunikationsplatforme og lærer altså at udvikle, planlægge, gennemføre og evaluere marketingtiltag i bred forstand, både nationalt og internationalt. Derudover lærer vi at identificere, analysere og præsentere data, tendenser og strømninger inden for områder relateret til afsætning og branding. På uddannelsen arbejder vi meget praksisnær inden for mode og livsstilsbranchen, og foretager trend- og markedsanalyser hertil. Som færdiguddannet står man med en kreativ og praksisrettet uddannelse, som giver en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business og de kreative processer, som man arbejder med i branchen.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Inden jeg søgte ind på BMM, var jeg i gang med en bachelor i international virksomhedskommunikation med speciale i Engelsk på Aarhus Universitet, men valgte at skifte studie, da jeg søgte en mere praksisnær og kreativ uddannelse, hvor jeg samtidig ville få mulighed for praktikforløb. Og de krav og ønsker jeg havde til en uddannelse kunne jeg få opfyldt på den her uddannelse.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen starter med to år i Herning, hvor jeg derefter har valgt at tage overbygningen i Århus, som jeg afslutter december næste år. På uddannelsen kommer du i 10 ugers praktik på AK’en og på overbygningen, som giver dig mulighed for at prøve teori af i praksis. Samtidig er uddannelsen bygget op med en del tværfaglige projekter, hvor de forskellige linjer bliver mikset, og man derved kan lærer hele værdikæden, fremfor kun ens eget speciale.


Hvordan er studiemiljøet?

Der er stor forskel på studiemiljøet i Herning og i Århus. Da jeg læste i Herning, skulle jeg med toget 6:30 hver dag, og derfor blev os fra Århus ikke på skolen efter studie, grundet den lange transporttid. Men da jeg startede på overbygningen, er der er langt bedre sammenhold i klassen, hvor størstedelen deltager i de sociale arrangementer. Samtidig er der en masse organisationer og foreninger på Campus, som giver en rig mulighed for at være en del af forskellige grupper.


Hvorfor valgte du VIA som uddannelsesinstitution?

Uddannelsen er kun at finde på VIA eller KEA i København, så derfor blev det VIA, samtidig valgte jeg også VIA frem for AU, for at få en mere praktisk frem for teoretisk uddannelse.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har altid haft eksamensangst, men efter at være startet på en uddannelse, som har ens interesse, er det blevet meget lettere at gå til eksamen, og resulterer også i langt bedre resultater.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Der er meget selvstudie på uddannelsen, hvilket gør det let at have et studiejob ved siden af, men samtidig kræver det også meget til den studerende, at man er struktureret over ens tid, og sørger for at udnytte selvstudiedagene til lektier osv.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Mange pendler de første to år til Herning, og det kan virke meget uoverskueligt at skulle med toget 6:30, men frygt ej! I er mange om det og togtiden er rigtig god at bruge til at lave lektier og få læst.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg drømmer om at blive ansat i et mediebureau og gerne med en ledende rolle. Derudover har jeg en iværksætter drøm om at starte mit eget PR-bureau, som arbejder med nationale og internationale kunder inden for mode og livsstilbranchen. Drømmene er store, men med den rette indstilling og gå på mod, så kan alt lykkes.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for design og business? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og lønLæs om uddannelsen

Læs mere om VIA University College

Se andre businessuddannelser

Senest opdateret: 28 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Uddannelse og karriere inden for IT

Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en IT uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen lige fra programmering til E-business. Bliv klogere på mulighederne her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Hvordan bliver man psykolog efter pædagoguddannelse?

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse? Her finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2022

Hvad betyder de nye optagelsesregler for dit gymnasievalg?

Med de nye optagelsesregler ved gymnasiet er der kommet stort fokus på en ny form for  elevfordeling på landets gymnasier. Her på siden kan du læse mere om hvordan denne fordeling kan påvirke dig og dit gymnasievalg. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2022

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 23-12-2020

Mød en lærerstuderende

Cecilie har lige siden hun selv gik på efterskole drømt om at undervise efterskoleelever. Derfor begyndte hun på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole for at forfølge sin drøm! Læs her om Cecilie oplevelse af studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for design

Hvordan bliver man designer? I denne karriereguide fortæller vi om dine muligheder hvad angår uddannelse, job og karriere inden for design lige fra mode over grafisk design til indretningsarkitektur. Det oplagte valg, hvis du elsker at være kreativ.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere