Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en Design og Businessstuderende
Bachelor top-up - Design og Business
studerende
  • Amalie
  • VIA University College
  • Varighed: 1 ½ årHvad handler uddannelsen om?

Jeg læser på uddannelsen Design og Business, hvor jeg har taget speciale i Branding og Marketing management. På uddannelsen lærer vi at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Samtidig lærer vi at optimere virksomheders kommunikationsplatforme og lærer altså at udvikle, planlægge, gennemføre og evaluere marketingtiltag i bred forstand, både nationalt og internationalt. Derudover lærer vi at identificere, analysere og præsentere data, tendenser og strømninger inden for områder relateret til afsætning og branding. På uddannelsen arbejder vi meget praksisnær inden for mode og livsstilsbranchen, og foretager trend- og markedsanalyser hertil. Som færdiguddannet står man med en kreativ og praksisrettet uddannelse, som giver en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business og de kreative processer, som man arbejder med i branchen.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Inden jeg søgte ind på BMM, var jeg i gang med en bachelor i international virksomhedskommunikation med speciale i Engelsk på Aarhus Universitet, men valgte at skifte studie, da jeg søgte en mere praksisnær og kreativ uddannelse, hvor jeg samtidig ville få mulighed for praktikforløb. Og de krav og ønsker jeg havde til en uddannelse kunne jeg få opfyldt på den her uddannelse.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen starter med to år i Herning, hvor jeg derefter har valgt at tage overbygningen i Århus, som jeg afslutter december næste år. På uddannelsen kommer du i 10 ugers praktik på AK’en og på overbygningen, som giver dig mulighed for at prøve teori af i praksis. Samtidig er uddannelsen bygget op med en del tværfaglige projekter, hvor de forskellige linjer bliver mikset, og man derved kan lærer hele værdikæden, fremfor kun ens eget speciale.


Hvordan er studiemiljøet?

Der er stor forskel på studiemiljøet i Herning og i Århus. Da jeg læste i Herning, skulle jeg med toget 6:30 hver dag, og derfor blev os fra Århus ikke på skolen efter studie, grundet den lange transporttid. Men da jeg startede på overbygningen, er der er langt bedre sammenhold i klassen, hvor størstedelen deltager i de sociale arrangementer. Samtidig er der en masse organisationer og foreninger på Campus, som giver en rig mulighed for at være en del af forskellige grupper.


Hvorfor valgte du VIA som uddannelsesinstitution?

Uddannelsen er kun at finde på VIA eller KEA i København, så derfor blev det VIA, samtidig valgte jeg også VIA frem for AU, for at få en mere praktisk frem for teoretisk uddannelse.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har altid haft eksamensangst, men efter at være startet på en uddannelse, som har ens interesse, er det blevet meget lettere at gå til eksamen, og resulterer også i langt bedre resultater.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Der er meget selvstudie på uddannelsen, hvilket gør det let at have et studiejob ved siden af, men samtidig kræver det også meget til den studerende, at man er struktureret over ens tid, og sørger for at udnytte selvstudiedagene til lektier osv.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Mange pendler de første to år til Herning, og det kan virke meget uoverskueligt at skulle med toget 6:30, men frygt ej! I er mange om det og togtiden er rigtig god at bruge til at lave lektier og få læst.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg drømmer om at blive ansat i et mediebureau og gerne med en ledende rolle. Derudover har jeg en iværksætter drøm om at starte mit eget PR-bureau, som arbejder med nationale og internationale kunder inden for mode og livsstilbranchen. Drømmene er store, men med den rette indstilling og gå på mod, så kan alt lykkes.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for design og business? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og lønLæs om uddannelsen

Læs mere om VIA University College

Se andre businessuddannelser

Senest opdateret: 28 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

Tobias er kandidatstuderende på Agricultural Economics på Københavns Universitet. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv. Læs om, hvorfor Tobias har valgt netop denne uddannelsesvej!

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

3 fordele ved at vælge en erhvervsudd.

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere