Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Information Studies - Cand. IT
  • Mathilde
  • Aalborg Universitet, København
  • Varighed: 2 årHvad handler uddannelsen om? Hvad går den ud på?

Uddannelsen handler om, hvordan menneskers og organisationers kommunikation kan udvikles via IT, men også på de vanskeligheder, begrænsninger og udfordringer, som kan ligge i teknologien på grund af dens formaliseringer.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og jeg havde et brændende ønske om at kombinere det kommunikative med it.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været rigtig godt! Jeg studerede min BA i Odense på Syddansk Universitet, og derfor skulle jeg lige vænne mig til en anden studiekultur, men jeg er rigtig glad for mit valg.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Jeg studerer på kandidaten, så den er bygget op omkring 4 semestre. Det ses ofte, at de studerende vælger at tage praktik i 3. semester, men på AAU CPH er det også muligt at fx gøre det på 2. semester. Derudover arbejder man meget case orienteret, hvilket vil sige at man har et stort projekt hvert semester som typisk er på de 15-20 ECTS, og så har man et eller to fag ved siden af. Det synes jeg personligt er en rigtig fed måde at studere på, og det er meget anderledes end den måde som min BA var opbygget på - der havde man typisk 5-6 fag på hvert semester.


Hvordan er studiemiljøet?

Det synes jeg er rigtig godt. Jeg tror dog det afhænger meget af, hvor meget man selv engagerer sig. Man får tildelt en studiegruppe (eller vælger sin egen), og det er en rigtig dejlig tryghed at have sin gruppe, når man nærmer sig eksamenstiden – og generelt bare igennem hele studiet.


Hvorfor valgte du Aalborg Universitet som uddannelsesinstitution?

Det gjorde jeg udelukkende på grund af min uddannelse. Jeg tænkte ikke så meget over selve uddannelsesinstitutionen, men mere hvilken kandidat som jeg havde lyst til at læse – og så endte det med AAU CPH.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • At man arbejder projekt/case orienteret
  • At det er en kombination mellem kommunikation og it
  • At man kan mærke at ens medstuderende er lige så engagerede som en selv, og folk er gode til at hjælpe hinanden, hvis der er noget, som man ikke forstår


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det er et internationalt hold, og derfor kommer folk fra mange forskellige lande, hvilket kan være udfordrende i forhold til det sociale – men det kan samtidig også være rigtig fedt. Jeg synes, at det var lidt udfordrende i starten, at alt undervisning foregik på engelsk, men nu er jeg faktisk blevet rigtig glad for det og man vænner sig enormt hurtigt til det. Derudover er meget læsning og forberedelse til forelæsningerne, og der kræver at man har meget selvdisciplin


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg tror bare at man skal springe ud i det, og ikke være bange for at tage fejl og vælge en anden retning.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Som det ser ud lige nu, kunne jeg godt tænke mig et job indenfor konsulentbranchen. Jeg synes management consulting i forbindelse med implementering af it-systemer i både det private og offentlige, er meget spændende. Derudover synes jeg også at UX er et meget interessant område, så det kunne sagtens være indenfor det felt.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for information studies? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn


Find din uddannelse inden for IT og forretning

Læs mere om Aalborg Universitet

Senest opdateret: 07 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere