11 nov 2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Information Studies - Cand. IT
  • Mathilde
  • Aalborg Universitet, København
  • Varighed: 2 årHvad handler uddannelsen om? Hvad går den ud på?

Uddannelsen handler om, hvordan menneskers og organisationers kommunikation kan udvikles via IT, men også på de vanskeligheder, begrænsninger og udfordringer, som kan ligge i teknologien på grund af dens formaliseringer.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og jeg havde et brændende ønske om at kombinere det kommunikative med it.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været rigtig godt! Jeg studerede min BA i Odense på Syddansk Universitet, og derfor skulle jeg lige vænne mig til en anden studiekultur, men jeg er rigtig glad for mit valg.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Jeg studerer på kandidaten, så den er bygget op omkring 4 semestre. Det ses ofte, at de studerende vælger at tage praktik i 3. semester, men på AAU CPH er det også muligt at fx gøre det på 2. semester. Derudover arbejder man meget case orienteret, hvilket vil sige at man har et stort projekt hvert semester som typisk er på de 15-20 ECTS, og så har man et eller to fag ved siden af. Det synes jeg personligt er en rigtig fed måde at studere på, og det er meget anderledes end den måde som min BA var opbygget på - der havde man typisk 5-6 fag på hvert semester.


Hvordan er studiemiljøet?

Det synes jeg er rigtig godt. Jeg tror dog det afhænger meget af, hvor meget man selv engagerer sig. Man får tildelt en studiegruppe (eller vælger sin egen), og det er en rigtig dejlig tryghed at have sin gruppe, når man nærmer sig eksamenstiden – og generelt bare igennem hele studiet.


Hvorfor valgte du Aalborg Universitet som uddannelsesinstitution?

Det gjorde jeg udelukkende på grund af min uddannelse. Jeg tænkte ikke så meget over selve uddannelsesinstitutionen, men mere hvilken kandidat som jeg havde lyst til at læse – og så endte det med AAU CPH.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • At man arbejder projekt/case orienteret
  • At det er en kombination mellem kommunikation og it
  • At man kan mærke at ens medstuderende er lige så engagerede som en selv, og folk er gode til at hjælpe hinanden, hvis der er noget, som man ikke forstår


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det er et internationalt hold, og derfor kommer folk fra mange forskellige lande, hvilket kan være udfordrende i forhold til det sociale – men det kan samtidig også være rigtig fedt. Jeg synes, at det var lidt udfordrende i starten, at alt undervisning foregik på engelsk, men nu er jeg faktisk blevet rigtig glad for det og man vænner sig enormt hurtigt til det. Derudover er meget læsning og forberedelse til forelæsningerne, og der kræver at man har meget selvdisciplin


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg tror bare at man skal springe ud i det, og ikke være bange for at tage fejl og vælge en anden retning.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Som det ser ud lige nu, kunne jeg godt tænke mig et job indenfor konsulentbranchen. Jeg synes management consulting i forbindelse med implementering af it-systemer i både det private og offentlige, er meget spændende. Derudover synes jeg også at UX er et meget interessant område, så det kunne sagtens være indenfor det felt.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for information studies? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn


Find din uddannelse inden for IT og forretning

Læs mere om Aalborg Universitet

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-01-2023

De mest søgte uddannelser i 2019

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Her giver vi dig overblikket over de mest søgte uddannelser i 2019 - og gode bud på alternativer til drømmestudiet, hvis du finder din favorit på listen.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Uddannelse og karriere inden for IT

Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en IT uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen lige fra programmering til E-business. Bliv klogere på mulighederne her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-02-2023

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Derfor bør du tage din praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan bliver du klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-02-2023

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2022 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-12-2020

Mød en lærerstuderende

Cecilie har lige siden hun selv gik på efterskole drømt om at undervise efterskoleelever. Derfor begyndte hun på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole for at forfølge sin drøm! Læs her om Cecilie oplevelse af studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Overvejer du at holde orlov fra dit studie?

Her er alt, du skal vide, før du tager dit valg! Vi har i denne artikel samlet, hvad du skal vide i forbindelse med at tage orlov fra studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Sådan kommer du ind på din drømme kandidatuddannelse

Skal du til at søge ind på en kandidatuddannelse? Så er kan denne guide måske hjælpe dig gennem den proces, som du står overfor. Få blandt andet et overblik over din to do liste til din kandidat ansøgning samt en række gode råd til en motiveret ansøgning.

Læs mere