Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Information Studies - Cand. IT
  • Mathilde
  • Aalborg Universitet, København
  • Varighed: 2 årHvad handler uddannelsen om? Hvad går den ud på?

Uddannelsen handler om, hvordan menneskers og organisationers kommunikation kan udvikles via IT, men også på de vanskeligheder, begrænsninger og udfordringer, som kan ligge i teknologien på grund af dens formaliseringer.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og jeg havde et brændende ønske om at kombinere det kommunikative med it.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været rigtig godt! Jeg studerede min BA i Odense på Syddansk Universitet, og derfor skulle jeg lige vænne mig til en anden studiekultur, men jeg er rigtig glad for mit valg.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Jeg studerer på kandidaten, så den er bygget op omkring 4 semestre. Det ses ofte, at de studerende vælger at tage praktik i 3. semester, men på AAU CPH er det også muligt at fx gøre det på 2. semester. Derudover arbejder man meget case orienteret, hvilket vil sige at man har et stort projekt hvert semester som typisk er på de 15-20 ECTS, og så har man et eller to fag ved siden af. Det synes jeg personligt er en rigtig fed måde at studere på, og det er meget anderledes end den måde som min BA var opbygget på - der havde man typisk 5-6 fag på hvert semester.


Hvordan er studiemiljøet?

Det synes jeg er rigtig godt. Jeg tror dog det afhænger meget af, hvor meget man selv engagerer sig. Man får tildelt en studiegruppe (eller vælger sin egen), og det er en rigtig dejlig tryghed at have sin gruppe, når man nærmer sig eksamenstiden – og generelt bare igennem hele studiet.


Hvorfor valgte du Aalborg Universitet som uddannelsesinstitution?

Det gjorde jeg udelukkende på grund af min uddannelse. Jeg tænkte ikke så meget over selve uddannelsesinstitutionen, men mere hvilken kandidat som jeg havde lyst til at læse – og så endte det med AAU CPH.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • At man arbejder projekt/case orienteret
  • At det er en kombination mellem kommunikation og it
  • At man kan mærke at ens medstuderende er lige så engagerede som en selv, og folk er gode til at hjælpe hinanden, hvis der er noget, som man ikke forstår


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det er et internationalt hold, og derfor kommer folk fra mange forskellige lande, hvilket kan være udfordrende i forhold til det sociale – men det kan samtidig også være rigtig fedt. Jeg synes, at det var lidt udfordrende i starten, at alt undervisning foregik på engelsk, men nu er jeg faktisk blevet rigtig glad for det og man vænner sig enormt hurtigt til det. Derudover er meget læsning og forberedelse til forelæsningerne, og der kræver at man har meget selvdisciplin


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg tror bare at man skal springe ud i det, og ikke være bange for at tage fejl og vælge en anden retning.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Som det ser ud lige nu, kunne jeg godt tænke mig et job indenfor konsulentbranchen. Jeg synes management consulting i forbindelse med implementering af it-systemer i både det private og offentlige, er meget spændende. Derudover synes jeg også at UX er et meget interessant område, så det kunne sagtens være indenfor det felt.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for information studies? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn


Find din uddannelse inden for IT og forretning

Læs mere om Aalborg Universitet

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

Hvad er en EUX-uddannelse?

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en humaniorastuderende

Josefine drømmer om at skrive og bruge sine færdigheder i det journalistiske felt. Hun bruger sin humanistiske bachelor til at få en større forståelse for mennesket og det, der gør os til. Mød Josefine her og læs, hvorfor hun har valgt at studere på Roskilde Universitet. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere