11 nov 2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

MsC Agricultural Economics


  • Tobias
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 3-5 år


Hvad handler din uddannelse om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen er en overbygning til bacheloruddannelsen Jordbrugsøkonomi. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv.


Hvorfor valgte du at starte på Jordbrugsøkonomiuddannelsen?

Jeg valgte uddannelsen fordi jeg var meget tilfreds med mit studieforløb på min bachelor, og derfor var det en rigtig nem beslutning at tage min kandidat, der var en direkte overbygning.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en god oplevelse da der er et godt studiemiljø på min uddannelse, og mange af dem jeg studerede med på min bachelor, også valgte at søge ind på samme kandidatuddannelse.


Hvordan er jordbrugsøkonomiuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op i blokke modsat semestre. Det vil sige, at der er 4 blokke på et år, hvor man deltager i 2 kurser per blok. Det gør det mere komprimeret, men der er færre kurser af gangen at fokusere på, hvilket jeg synes rigtig godt om, da det er lettere at gå i dybden med de kurser man så rent faktisk har.


Hvordan er studiemiljøet på jordbrugsøkonomiuddannelsen?

Det er et lille studie på 40-50 mennesker så det er nemt at lære de alle at kende og studiemiljøet er derfor rigtig godt.


Hvorfor valgte du Københavns Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte Københavns Universitet fordi det har vist sig at være en uddannelsesinstitution, som har fanget mange af mine interesser og har været gode til at bygge et godt studiemiljø op.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting er studiemiljøet, uddannelsesstrukturen, og de ting vi arbejder med til undervisningen, der er meget brugbart og anvendeligt ude på arbejdsmarkedet.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det udfordrende er uddannelsesstrukturen. Selvom jeg er meget glad for den måde det er, så gør det, at det også er meget komprimeret, og der er ikke lige så meget tid til arbejde ved siden af, da der er forholdsvis meget undervisning og dertilhørende læsestof, som skal klares.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg kan klart anbefale uddannelsen da den er utrolig anvendelig og du får en bred profil, der gør dig attraktiv i en bred vifte af virksomheder.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg kunne godt tænke mig at komme ud i noget policy making i en agri virksomhed. Det føler jeg har været en af mine interesser fra start, og er det jeg finder mest interessant, når vi på studiet arbejder med forskellige temaer og cases.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse i jordbrugsøkonomi? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn


Find din uddannelse inden for økonomi

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-08-2022

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Drømmer du om et job med prestige?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

Hvad er en EUX-uddannelse?

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for sport og idræt

Hvordan bliver man fitnessinstruktør, personlig træner eller måske skiinstruktør? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder, og hvilken uddannelse og hvilket job inden for sport og idræt, der passer dig bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Ledelse og administration

Hvad kan jeg blive inden for ledelse, administration og kontor? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en business uddannelse og læse mere om de mange karriereveje i branchen. Bliv inspireret lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2023

8 uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 8 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Sådan bliver du radiograf

Trives du i den tætte kontakt med mennesker, og vil du gerne have en højteknologisk og specialiseret uddannelse? Så er uddannelsen til radiograf måske det rigtige for dig? Læs mere om dine muligheder for at blive radiograf i vores karriereguide

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2021

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Overvejer du at holde orlov fra dit studie?

Her er alt, du skal vide, før du tager dit valg! Vi har i denne artikel samlet, hvad du skal vide i forbindelse med at tage orlov fra studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du Body SDS terapeut

Har du læst om Body SDS uddannelsen og overvejet om det kunne være noget for dig? Vi har snakket med Dorte Mølgaard fra Body SDS A/S - der, hvor det hele startede. Læs med lige her, og find ud af, om uddannelsen til Body SDS Kropsterapeut er noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere