Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

MsC Agricultural Economics


  • Tobias
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 3-5 år


Hvad handler din uddannelse om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen er en overbygning til bacheloruddannelsen Jordbrugsøkonomi. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv.


Hvorfor valgte du at starte på Jordbrugsøkonomiuddannelsen?

Jeg valgte uddannelsen fordi jeg var meget tilfreds med mit studieforløb på min bachelor, og derfor var det en rigtig nem beslutning at tage min kandidat, der var en direkte overbygning.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en god oplevelse da der er et godt studiemiljø på min uddannelse, og mange af dem jeg studerede med på min bachelor, også valgte at søge ind på samme kandidatuddannelse.


Hvordan er jordbrugsøkonomiuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op i blokke modsat semestre. Det vil sige, at der er 4 blokke på et år, hvor man deltager i 2 kurser per blok. Det gør det mere komprimeret, men der er færre kurser af gangen at fokusere på, hvilket jeg synes rigtig godt om, da det er lettere at gå i dybden med de kurser man så rent faktisk har.


Hvordan er studiemiljøet på jordbrugsøkonomiuddannelsen?

Det er et lille studie på 40-50 mennesker så det er nemt at lære de alle at kende og studiemiljøet er derfor rigtig godt.


Hvorfor valgte du Københavns Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte Københavns Universitet fordi det har vist sig at være en uddannelsesinstitution, som har fanget mange af mine interesser og har været gode til at bygge et godt studiemiljø op.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting er studiemiljøet, uddannelsesstrukturen, og de ting vi arbejder med til undervisningen, der er meget brugbart og anvendeligt ude på arbejdsmarkedet.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det udfordrende er uddannelsesstrukturen. Selvom jeg er meget glad for den måde det er, så gør det, at det også er meget komprimeret, og der er ikke lige så meget tid til arbejde ved siden af, da der er forholdsvis meget undervisning og dertilhørende læsestof, som skal klares.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg kan klart anbefale uddannelsen da den er utrolig anvendelig og du får en bred profil, der gør dig attraktiv i en bred vifte af virksomheder.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg kunne godt tænke mig at komme ud i noget policy making i en agri virksomhed. Det føler jeg har været en af mine interesser fra start, og er det jeg finder mest interessant, når vi på studiet arbejder med forskellige temaer og cases.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse i jordbrugsøkonomi? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn


Find din uddannelse inden for økonomi

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse

Alberte ønskede at starte på en uddannelse, hvor fokus var på det teoretiske aspekt frem for det praktiske. Efter at have taget en bachelor DMJX, der var meget praktisk var hun klar til at stikke hovedet i bøgerne og hun valgte derfor at starte på kandidaten i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Mød Alberte her!

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 01-12-2020

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere