Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

MsC Agricultural Economics


  • Tobias
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 3-5 år


Hvad handler din uddannelse om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen er en overbygning til bacheloruddannelsen Jordbrugsøkonomi. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv.


Hvorfor valgte du at starte på Jordbrugsøkonomiuddannelsen?

Jeg valgte uddannelsen fordi jeg var meget tilfreds med mit studieforløb på min bachelor, og derfor var det en rigtig nem beslutning at tage min kandidat, der var en direkte overbygning.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en god oplevelse da der er et godt studiemiljø på min uddannelse, og mange af dem jeg studerede med på min bachelor, også valgte at søge ind på samme kandidatuddannelse.


Hvordan er jordbrugsøkonomiuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op i blokke modsat semestre. Det vil sige, at der er 4 blokke på et år, hvor man deltager i 2 kurser per blok. Det gør det mere komprimeret, men der er færre kurser af gangen at fokusere på, hvilket jeg synes rigtig godt om, da det er lettere at gå i dybden med de kurser man så rent faktisk har.


Hvordan er studiemiljøet på jordbrugsøkonomiuddannelsen?

Det er et lille studie på 40-50 mennesker så det er nemt at lære de alle at kende og studiemiljøet er derfor rigtig godt.


Hvorfor valgte du Københavns Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte Københavns Universitet fordi det har vist sig at være en uddannelsesinstitution, som har fanget mange af mine interesser og har været gode til at bygge et godt studiemiljø op.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting er studiemiljøet, uddannelsesstrukturen, og de ting vi arbejder med til undervisningen, der er meget brugbart og anvendeligt ude på arbejdsmarkedet.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det udfordrende er uddannelsesstrukturen. Selvom jeg er meget glad for den måde det er, så gør det, at det også er meget komprimeret, og der er ikke lige så meget tid til arbejde ved siden af, da der er forholdsvis meget undervisning og dertilhørende læsestof, som skal klares.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg kan klart anbefale uddannelsen da den er utrolig anvendelig og du får en bred profil, der gør dig attraktiv i en bred vifte af virksomheder.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Jeg kunne godt tænke mig at komme ud i noget policy making i en agri virksomhed. Det føler jeg har været en af mine interesser fra start, og er det jeg finder mest interessant, når vi på studiet arbejder med forskellige temaer og cases.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for økonomi? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn


Find din uddannelse inden for økonomi

Senest opdateret: 07 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

3 fordele ved at vælge en erhvervsudd.

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere