Vis studentum.dk som: Mobile

Karriereguide: Økonomi, administration og IT


Spor dig ind på din karriere inden for økonomi, administration og IT

Økonomi, administration eller IT - hvilken uddannelse skal du vælge?

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig.

For mange jobs på disse områder gælder det, at du skal have sans for tal, systemer og forretningsforståelse og samtidig have lyst til kundekontakt og at hjælpe og servicere andre mennesker. Du vil typisk komme til at arbejde i butik, på kontor eller i bank/realkreditinstitut. Der er gode uddannelsesmuligheder, uanset om du går efter en lang eller kort uddannelse eller måske en inden for ledelse.

Find din karrierevej inden for økonomi og handel

Find din karrierevej inden for ledelse og kontor

Find din karrierevej inden for IT

Job og løn inden for økonomi, administration og IT

Der er rigtig mange muligheder for forskellige jobs inden for områderne økonomi, administration og IT. Du kan i høj grad selv forme din uddannelse og specialisere dig inden for lige netop det, du synes er mest spændende. Hvis du vælger en uddannelse som salgsassistent, har du fx mulighed for at arbejde med kundebetjening, salg og økonomi i butikker eller som dekoratør.

Andre jobs inden for områderne er fx som rådgiver i en bank, IT-medarbejder i det offentlige eller private, branding eller ledelse i virksomheder eller som konsulent eller projektleder.

Senest opdateret: 31 okt 2016

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby