Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole
06 feb 2023

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Julie fortæller dig om sit højskoleophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Roskilde Festival Højskole?

Jeg ville på højskole, fordi jeg vidste fra min søster at hun havde haft en super god oplevelse med det, og at det er den bedste måde at møde mennesker på. Jeg valgte Roskilde Festival Højskole da jeg er vild med festivalen og det faktum at vi i E19 var det første efterårs-hold synes jeg virkelig også bare var en kæmpe bonus. Deres design af bogrupper, som jeg så på deres åbent-hus dag var også super hyggelige. Julie har været afsted på højskolen to gange. Hun valgte forskellige hovedfag.

E19: Ledelse og Medier

F20: Musik og Ledelse

Hvordan er fællesskabet på Roskilde Festival Højskole? 

For E19 var det et meget meget tæt fællesskab, givet at vi kun var 40 mennesker var det uundgåeligt ikke at blive som en tæt familie. På F20 var vi en del flere, og det var derfor lidt sværere at komme ind på livet til samtlige af ens med-elever, men fællesskabet er uanset størrelsen altid fantastisk. Hvis du har en dårlig dag kan du være sikker på at der altid er nogen der forstår dig, eller har været i dit sted, som kan hjælpe dig igennem det. Det kan også ses, når vi laver forskellige arrangementer. Så snart der synges en enkelt sang fra sangbogen, så er det som om vi pludselig alle sammen går der samtidigt igen. Folk på Roskilde Festival Højskole er generelt gode til at løfte hinanden op i alle aspekter.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Roskilde Festival Højskole?

Du vågner tidligt om morgenen (om du er til et bad eller en løbetur er op til dig) og morgenmad er fra kl. 8 til 8.30. Du går til morgensamling sammen med dine fellow rofhlinger, hvor i bliver beriget med morgensang og et emne-præsentation af en af lærerne (oftest). Efter morgensamling har man lige 5-10 minutter til at få børstet tænder eller hentet kaffe, og ellers er det op til dit hovedfag eller sidefag. Omkring kl. 10 bliver der serveret formiddags-snack som man skal være hurtig til at zigge for ellers kan du godt risikere at det når at blive spist. Kl. 12 er der frokost. Karen serverer den bedste mad du nogensinde kunne forestille dig, og er super god til at kunne finde på alternativer til dem der har forskellige allergener.

Efter frokost er der oprydning. Bogrupperengøring, opvask, fællesrengøring – typisk er der nogen der spiller en farlig god playliste, så humøret er altid højt selvom man måske ikke er den største rengørings-fan! Efter pausen går man tilbage til hovedfag, som slutter omkring kl 15:30/16. Nu er der lidt frit spil til hvad man kan gøre. Mange sætter sig til at spille spil i fællesrummet, nogle ser serier, måske har man også bare brug for en lille lur, you do you! Bare vær klar til aftensmad kl 17:30, hvor Karen once again brillerer med all things good. Aftensmad slutter med beskeder og så er der fri leg igen. Om onsdagen er der Talk om aftenen, som featurer mange forskellige mega interessante mennesker eller fællesskaber, som kun danner en yderligere i at blive det bedste menneske man kan blive.

For E19 var det et meget meget tæt fællesskab, givet at vi kun var 40 mennesker var det uundgåeligt ikke at blive som en tæt familie. På F20 var vi en del flere, og det var derfor lidt sværere at komme ind på livet til samtlige af ens med-elever, men fællesskabet er uanset størrelsen altid fantastisk.

Hvad er det bedste ved opholdet på Roskilde Festival Højskole?

Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab.

Var I på studietur under dit ophold på Roskilde Festival Højskole?

Vi var i E19 på studietur i Venedig! Ejjjj jeg kunne skrive så meget om den tur!

Vi skulle med toget hele vejen derud, for at være miljøvenlige, og jeg kan allerede skrive her: Jeg lider af ekstrem angst, som især kommer til udtryk, når jeg skal være ”spærret inde” over længere tid. Jeg var derfor virkelig nervøs for selve turen, men endnu engang, så rejser man bare med den bedste omgang mennesker, som fuldstændig forstår ens behov. Jeg havde allerede fortalt det til et af vores såkaldte bogruppe-møder, og blev kun mødt af forståelse og anerkendelse. Mine roomies var gode til at distrahere mig og var så søde at tænke på mig ift. siddepladser eller senge.

Selve turen var måske en smule ustruktureret, men lærerne gjorde virkelig det bedste de kunne. Vi var inde på Biennalen i 2 dage tror jeg, for at se de forskellige landes kunstværker. Absolut fantastisk. Der var fællesmiddag sidste aften, hvor vi sang en sang, som lærerne havde skrevet, og der var super højt humør. Da turen var slut, havde vi et interrail pas der stadig gjaldt for resten af weekenden, så vi var 4 mennesker der tog til Poznan i Polen og selvom det kun var med en overnatning, var det endnu engang absolut fantastisk. Minder for livet 100%.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Du skal tage på højskole, hvis du gerne vil møde nye mennesker, ikke har nogle andre planer, gerne vil lære noget nyt, gerne vil finpudse dine skills, gerne vil lære dig selv at kende – trust me det gør man, for selvom det er sjovt er der også pressende dage.

Godt råd: skriv en dagbog! Det er sjovt at læse op et år eller to efter, hvad ens tanker var den gang.

Godt råd: pres ikke dig selv for meget. De første to uger er virkelig hårde, for der er mange at lære at kende, meget der skal læres, og man prøver hele tiden at være oppe at køre for ”hvad nu hvis de andre laver noget jeg går glip af” – FOMO’en vil altid være der, believe me, der kommer til at ske rigeligt gennem hele opholdet, også i dagtimerne. Get your sleep.

Godt råd: KOM TIL MORGENSAMLINGERNE. Det er simpelthen for slapt at sove igennem det, for man går glip af nogle der aktivt har gjort sit for at man lærer noget omkring den der holder morgensamling, eller noget de går op i.

Godt råd: kast dig ud i ting! Det kan være man fejler, det kan være man gør sig selv til grin, men hey – de griner aldrig af dig, men griner MED dig! Så længe du selv kan grine med. Ærligt, der er mange ting jeg ikke tør og er stoppet med at gøre, men højskolen er simpelthen sådan et safespace, så bare kast dig ud i at lave noget til åben-mic, folk vil 100% elske det!

Er du interesseret i at gå på Roskilde Festival Højskole?

Læs mere om Roskilde Festival Højskole

Senest opdateret: 06 feb 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ryslinge Højskole

Mærk stemningen på Ryslinge Højskole og se glimt fra livet på en teaterhøjskole! Læs meget mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Jeg valgte Johan Borups Højskole fordi det passede med min hverdag, og derudover lød Musiklinjen rigtig fed." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

Bliv elev på Krabbesholm Højskole

Krabbesholm er for alle. Især for dig, der længes efter at undersøge verden og tænke over fremtiden. At gå på Krabbesholm kræver ingen særlige forudsætninger. Her kan du udforske, udvikle dig og styrke dine kompetencer indenfor kunst, arkitektur, design og visuel kommunikation.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Jeg har altid elsket at fortælle historier, og film- og TV-branchen blev tillokkende i gymnasiet. Så da jeg hørte om EFC, lød det som et perfekt match!" Her kan du læse mere om, hvorfor Mie valgte Den Europæiske Filmhøjskole, hvad hun synes om opholdet, hvordan en typisk dag ser ud på EFC og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Alvilda fra Surhs Højskole

Planlægger du et højskoleophold, og vil du gerne fordybe dig i smukke København, så er et ophold på Surhs Højskole måske det rette sted for dig? Læs mere om Alvildas ophold som elev på Surhs, og bliv klogere på hvordan livet på gastro-linjen og som beboer på Surhs Højskole er.

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Mød Julian fra Grundtvigs Højskole

Hvis du er nysgerrig på hvordan det er at gå på Højskole, og har du et bredt interessefelt, så er Grundtvigs Højskole måske noget for dig? Vil du blive klogere, så kan du læse med i artiklen og høre alt om Julians oplevelse på højskolen. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2023

Bliv elev på Testrup Højskole

Læs mere om Testrup Højskole i denne artikel og bliv klogere på det unikke sted for læring og personlig udvikling, som bygger på  inspiration fra den danske højskoletradition i smukke omgivelser syd for Århus. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-06-2023

Mød Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup

I denne artikel skal du møde Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup! Her har vi fået lov at interviewe ham om hans hverdag på skolen, så du kan blive klogere på hvad der er helt særligt ved lige netop Gymnastikhøjskolen i Ollerup. 

Læs mere