Mød Nanna fra Sportsefterskolen SINE

Nanna valgte Sportsefterskolen SINE fordi hun kendte til skolen i forvejen og havde besøgt den flere gange med sit dansehold. Læs mere om hendes tid som elev på efterskolen her.

Mød Nanna fra Sportsefterskolen SINE

Jeg valgte at tage på efterskole i 10. klasse, for at have et år, hvor jeg kunne fokusere mere på min sport og bruge mere tid på det sociale. Derudover tænkte jeg, at det kunne være fedt at komme lidt væk fra hjemmet og min normale hverdag, og derfor var et år på efterskole helt perfekt for mig. Jeg valgte sportsefterskolen SINE fordi jeg kendte til skolen og havde besøgt den flere gange med mit dansehold, og på den måde havde jeg allerede opbygget en relation til skolen.

På sportefterskolen SINE er man social på tværs af linjer, og lærerne har sørget for, at man i klasserne og husene bliver blandet mellem linjer og niveauer. Det er rigtig fedt, at der er ét stort fællesskab, og at man nemt kan snakke med hinanden, selvom man måske ikke dyrker den samme sport. Min roomie spiller for eksempel fodbold, så når hun snakker med nogen fra hendes hold er jeg automatisk også med, og så er jeg også blevet veninder med dem, og det synes jeg virkelig er fedt!

Det er spændende at lærer andre at kende, som man måske ikke ville have mødt i sin hjemby.

Jeg går på danselinjen på SINE, og valgte linjen fordi jeg har danset ni år i min hjemby, og derfor ville jeg gerne prøve, hvor det intensivt kun handlede om dans. Vi træner hver dag i halvanden time, men det er meget forskelligt, hvad vi laver. For det meste danser vi alle mulig forskellige dansegenre, men vi har også fokus på, hvordan det er at være danser og selve teknikken og vi bruger også tid på styrketræning. Dans indgår som en del af hverdagen på SINE, så det er meget forskelligt, hvornår på dagen vi har træning.

Til april har vi premiere på vores danseforestilling, hvor vi skal på turné rundt omkring i landet og opvise på andre skoler. Det er vildt fedt, at vi får lov til at opvise det som vi har gået og øvet os på hele året. Det giver også en ekstra motivation til at gøre sit bedste, når man ved at det er noget, der skal vises for andre mennesker. Danseopvisningen er helt klart noget jeg glæder mig utrolig meget til.

På efterskole danner man venskaber på en helt anden måde, og man bliver overrasket over, hvor hurtigt man bliver venner med hinanden. Alle kommer fra forskellige steder i landet, og det er fedt at man lærer en masse personer fra andre steder end lige der, hvor man selv kommer fra. For mig, har det haft stor betydning, at der er et så godt fælleskab på efterskolen og jeg ved, at de venskaber jeg har fået er nogle jeg skal have i lang tid fremover.

Er du interesseret i at gå på Sportsefterskolen SINE?

Læs mere om Sportsefterskolen SINE


Annoncer