Mød Joakim fra Sejergaardens Musikefterskole

Joakims valg af efterskole faldt på Sejergaardens Musikefterskole fordi det matchede hans interesser. Læs mere om Joakims oplevelser her.

Jeg valgte at gå på Sejergaardens Musikefterskole, fordi de har en Producerlinje, og det havde jeg ikke set på nogle andre efterskoler. På Sejergaardens var der fokus på præcis dét, der interesserer mig. Jeg elsker at producere musik, og det her er virkelig en efterskole, som er dedikeret til musik – ja, der er faktisk musik over det hele, og det er rigtig fedt at være en del af.

På Producerlinjen arbejder vi tit med forskellige musikgenrer, som vi elever har lyst til at blive klogere på. Lærerne er meget åbne overfor input, så hvis der fx er nogen, der har lyst til at arbejde med popmusik, så gennemgår vi, hvilke elementer der er i popmusik, og hvilke instrumenter der typisk indgår. Derefter arbejder vi med vores eget track i omkring to uger, som vi får vejledning i undervejs. Til sidst præsenterer vi det så og får endelig feedback. Det er en virkelig god arbejdsproces, som man lærer rigtig meget af.

Der er et fantastisk intenst forhold til musik her på skolen, og man kan mærke det overalt. Der står fx et flygel eller klaver i alle klasselokaler, som vi gerne må spille på.

Når vi ikke laver musik i vores fritid, tager vi fx ned og spiller badminton eller fodbold i vores hal. Vi har også et træningsrum, hvor man kan tage ned og træne med sine venner. Selvom vi har meget fritid, kan man altid finde på noget at lave. Jeg har også lagt mærke til, at man ikke bruger sin telefon særlig meget - her på efterskolen handler det mere om at være sammen med hinanden. Man lever virkelig i nuet i stedet for at sidde med sin telefon hele tiden.

Det har overrasket mig, at jeg føler man sig mere selvstændig, når jeg kommer hjem på weekend. Der er nogle ting, der er blevet naturlige for mig at gøre, som jeg ikke gjorde før. På skolen lærer man jo at vaske tøj, lave mad og andre praktiske ting. Man bliver altså mere moden og lærer at stå mere på egne ben. 

Det fedeste ved at gå på efterskole er, at man lærer en masse nye mennesker at kende, som man måske ikke normalt ville snakke med. Man bliver bedre til at være åben overfor alle mulige forskellige slags mennesker, og man er hele tiden tæt på sine venner. Derudover er det fedt, at man er tvunget til selv at stå for en masse ting, fordi man ikke hele tiden har sine forældre til at gøre det for én.

Er du interesseret i at gå på Sejergaardens Musikefterskole?

Læs mere om Sejergaardens Musikefterskole


Annoncer