Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Julie fra Han Herred Efterskole

Da jeg første gang var ude på Han Herred efterskole, føltes det rigtigt og som et sted for mig. Jeg valgte også efterskolen, da de har mange forskellige valgfag. Noget af det specielle ved HHE er, at man kan vælge mellem rigtig mange forskellige valgfag og selv sammensætte et varieret skema.


En normal hverdag på Han Herred Efterskole ser typisk sådan ud; Jeg har 2-4 boglige timer hver dag, og derefter har jeg så mine valgfag, som kan variere mellem 1-3 dagligt. Efter vi har spist aftensmad, er der lektietime, hvor jeg bruger tiden på lektier eller slappe af. Derefter har vi fri, og jeg bruger meget min tid på at være på vores fællesarealer eller i hallen, hvor vi hygger sammen. 21.45 har vi samling, hvor vi får en god afslutning på dagen og får sagt godnat.


Min yndlingstid på dagen er nok mine valgfag, da de både er aktive og afstresning. Jeg har både håndbold for begyndere, volley og styrketræning for piger, som er aktive fag, men så har jeg også glaskunst og billedkunst, som er mere afslappende. Mine fritimer er også dejlige, da vi er meget sociale her på skolen, og vi har det mega hyggeligt. Det er en skole, hvor alle elever kender hinanden og kan være sammen. Det er for eksempel på vores fællesareal, hvor vi om aftenen altid kan komme ned og hygge og snakke. Men det kan også være ved pigernes fællesareal, hvor man kan pigehygge og drikke kakao og sådan noget.

Vi havde f.eks. 24 timers-challenge i en weekend. Der skulle vi være oppe i 24 timer i træk, og hver time trak vi en ny challenge. Det kunne være hockey eller filmhygge eller massage. Det var megasjovt.


På Han Herred har hvert kontakthold en weekend, hvor de skal planlægge aktiviteter. Det er rigtigt dejligt, at der er planlagt noget i weekenderne, så vi laver noget sammen. Ellers er der også rigtig meget afslapning i weekenderne, og vi hygger tit om aftenen med film og dyner. Vi havde f.eks. 24 timers challenge i en weekend. Der skulle vi være oppe i 24 timer i træk, og hver time trak vi en ny challenge. Det kunne være hockey eller filmhygge eller massage. Det var megasjovt.


Det bedste ved at gå på HHE er helt klart fællesskabet; man bliver rigtig tætte her, og det er på en anderledes måde, end hvad man plejer derhjemme. Vi havde i starten af året en fællestur, hvor jeg kom til at snakke med en masse andre, end dem jeg til daglig snakker med. Den slags oplevelser er der en del af, så man kommer til at snakke med alle. Man mærker det især om aftenen, for der kan man være sammen med alle mulige og ikke kun dem, man går i klasse med.


Et særligt minde er fra dengang, at der var NM i fodbold. Jeg er ikke sådan en, der går til fodbold, men der var et hold for os, der ellers ikke spiller fodbold, og jeg var med. Vi havde det mega sjovt. Vi gjorde vores bedste, og på vores hold kunne alle være med. Det er en oplevelse, jeg vil tage med mig. Det var megasjovt at blive presset ud over sine grænser, men samtidig var det lavet, så det var trygt for os, der ikke havde spillet fodbold før. Det er typisk for vores efterskole, at man kan prøve nogle helt nye ting, og at der er plads til alle. 

Er du interesseret i at gå på Han Herred Efterskole?

Læs mere om Han Herred Efterskole

Senest opdateret: 05 dec 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Lukas fra Staby Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, for jeg gerne ville prøve noget anderledes og nyt. Jeg ville gerne prøve at gå i skole på en ny måde end i folkeskolen. I et efterskoleliv er du tidligt oppe og i gang med mange forskellige aktiviteter hele dagen, og du er sjældent alene, fordi du også bor med en roomie. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Oscar fra Efterskolen ved Nyborg

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville opleve fællesskabet på en efterskole og så kunne jeg godt tænke mig at spille fodbold hver dag. Efterskolen ved Nyborg er kendt for sin fodboldlinje, fordi det er et højt niveau med dygtige trænere og gode faciliteter. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Mikkel fra Rejsby Europæiske Efterskole

Rejsby Efterskole tiltrak mig, fordi det var en gymnasieforberedende efterskole, og det synes jeg er rigtig fedt, så jeg allerede får indblik i nogle af de fag, man kommer til at have i gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Nanna fra Sportsefterskolen SINE

Jeg valgte at tage på efterskole i 10. klasse, for at have et år, hvor jeg kunne fokusere mere på min sport og bruge mere tid på det sociale. Derudover tænkte jeg, at det kunne være fedt at komme lidt væk fra hjemmet og min normale hverdag, og derfor var et år på efterskole helt perfekt for mig. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Elias fra OrkesterEfterskolen

 Jeg synes, at Orkesterefterskolen lød som det rigtig valg for mig, fordi musikken fylder så meget, og alle elever har det til fælles, at de spiller på et instrument. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Magda fra Kastanievej Efterskole

Jeg er vokset op på Grønland og i Holland, men jeg har altid vist, at jeg gerne ville prøve at gå i 10’ende klasse i Danmark, for det er en ret unik mulighed, der ikke tilbydes i mange andre lande. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2020

Mød Selma fra Baunehøj Efterskole

De værdier som vi har på Baunehøj efterskole, virkede som noget for mig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Tilde fra Sejergaardens Musikefterskole

Jeg troede egentlig ikke, at jeg skulle på efterskole, men da jeg besøgte Sejergaardens Musikefterskole første gang, syntes jeg bare, at der var virkelig hyggeligt, og jeg kunne mærke, at eleverne havde det rigtig fedt sammen. Alle dem, jeg mødte, virkede glade for at være her og engagerede i det, de lavede.

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød fra Freja fra Billeshave Efterskole

Jeg valgte Billeshave Efterskole, fordi det virkede som om, at de havde en rigtig god ridelinje, hvor der var styr på hestene, og det blev passet godt. Det var rigtig vigtigt for mig, at jeg fik en fornemmelse af, at det hele spillede.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Theodor fra Efterskolen ved Nyborg

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville blive bedre til matematik og dansk, og så ville jeg gerne komme i bedre fysisk form. Jeg valgte Efterskolen ved Nyborg, fordi jeg tidligere har spillet basket og tænkte, at det kunne være fedt at spille igen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Mød Linus fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde gået i folkeskole, hvor der var meget fokus på det boglige og faglige. Pludselig gik det op for mig, at jeg ikke længere var særlig glad, og derfor trængte jeg til gå en anden vej end direkte på gymnasiet.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Caroline fra Sorø Gymnastikefterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg kunne mærke, at jeg var ikke klar til at starte på en ny uddannelse. Jeg følte, at jeg manglede en stor oplevelse i mit liv, som jeg var nødt til at have, inden jeg skulle videre og i gang med en ungdomsuddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Nikolaj fra Stidsholt Idrætsefterskole

Jeg var ikke klar til at vælge hvilken uddannelse jeg ville ind på, så derfor tænkte jeg, at det var oplagt at tage på efterskole. Jeg valgte Stidsholt efterskole fordi de tilbød den linje jeg gerne ville på, nemlig en kombination af e-sport og håndbold. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2020

Mød Kamille fra Ryslinge Efterskole

Vi vil alle gerne have så meget ud af vores ophold, at der hele tiden er nogle, der finder på noget nyt eller får en ide til noget, vi kan lave.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2019

Mød Signe fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg har boet i Schweiz i det meste af mit liv, men jeg vidste alligevel, at jeg gerne ville opleve at gå på efterskole i Danmark. Jeg har altid dyrket meget gymnastik, og derfor var det også vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor der var mulighed for det.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Carl fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville være mere kreativ og dyrke nogle andre fag, end jeg kunne få i folkeskolen. Jeg kommer fra en almindelig folkeskole på Østerbro, hvor vi havde mange boglige timer, og jeg kunne bare mærke, at jeg trængte til at udtrykke mig mere kreativt og dyrke nogle af mine interesser.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Kiki fra Sorø Gymnastikefterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udvikle mig både fagligt og personligt, inden jeg skulle i gymnasiet. Jeg er ordblind, så jeg har haft lidt svært ved nogle fag i folkeskolen, men på efterskolen er undervisningen niveauopdelt, og det betyder, at jeg kan få undervisning på lige præcis dét niveau, jeg har brug for, for at kunne udvikle mig.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Malou fra Kastanievej Efterskole

Min beslutning om at tage på efterskole var anderledes end for de fleste. Der er mange, der i mange år ved, at de gerne vil på efterskole, men sådan havde jeg det ikke. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Mikkeline fra Osted Efterskole

Det er faktisk lidt et tilfælde, at jeg endte på Osted Efterskole. Jeg var ikke sikker på, hvad jeg ville efter folkeskolen, men jeg følte mig ikke klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Anna fra Kastanievej Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne vil lære mig selv bedre at kende. Jeg er generelt meget ekstrovert, og jeg kan godt lide at være omkring mange mennesker. 

Læs mere