Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Julie fra Han Herred Efterskole

Da jeg første gang var ude på Han Herred efterskole, føltes det rigtigt og som et sted for mig. Jeg valgte også efterskolen, da de har mange forskellige valgfag. Noget af det specielle ved HHE er, at man kan vælge mellem rigtig mange forskellige valgfag og selv sammensætte et varieret skema.


En normal hverdag på Han Herred Efterskole ser typisk sådan ud; Jeg har 2-4 boglige timer hver dag, og derefter har jeg så mine valgfag, som kan variere mellem 1-3 dagligt. Efter vi har spist aftensmad, er der lektietime, hvor jeg bruger tiden på lektier eller slappe af. Derefter har vi fri, og jeg bruger meget min tid på at være på vores fællesarealer eller i hallen, hvor vi hygger sammen. 21.45 har vi samling, hvor vi får en god afslutning på dagen og får sagt godnat.


Min yndlingstid på dagen er nok mine valgfag, da de både er aktive og afstresning. Jeg har både håndbold for begyndere, volley og styrketræning for piger, som er aktive fag, men så har jeg også glaskunst og billedkunst, som er mere afslappende. Mine fritimer er også dejlige, da vi er meget sociale her på skolen, og vi har det mega hyggeligt. Det er en skole, hvor alle elever kender hinanden og kan være sammen. Det er for eksempel på vores fællesareal, hvor vi om aftenen altid kan komme ned og hygge og snakke. Men det kan også være ved pigernes fællesareal, hvor man kan pigehygge og drikke kakao og sådan noget.

Vi havde f.eks. 24 timers-challenge i en weekend. Der skulle vi være oppe i 24 timer i træk, og hver time trak vi en ny challenge. Det kunne være hockey eller filmhygge eller massage. Det var megasjovt.


På Han Herred har hvert kontakthold en weekend, hvor de skal planlægge aktiviteter. Det er rigtigt dejligt, at der er planlagt noget i weekenderne, så vi laver noget sammen. Ellers er der også rigtig meget afslapning i weekenderne, og vi hygger tit om aftenen med film og dyner. Vi havde f.eks. 24 timers challenge i en weekend. Der skulle vi være oppe i 24 timer i træk, og hver time trak vi en ny challenge. Det kunne være hockey eller filmhygge eller massage. Det var megasjovt.


Det bedste ved at gå på HHE er helt klart fællesskabet; man bliver rigtig tætte her, og det er på en anderledes måde, end hvad man plejer derhjemme. Vi havde i starten af året en fællestur, hvor jeg kom til at snakke med en masse andre, end dem jeg til daglig snakker med. Den slags oplevelser er der en del af, så man kommer til at snakke med alle. Man mærker det især om aftenen, for der kan man være sammen med alle mulige og ikke kun dem, man går i klasse med.


Et særligt minde er fra dengang, at der var NM i fodbold. Jeg er ikke sådan en, der går til fodbold, men der var et hold for os, der ellers ikke spiller fodbold, og jeg var med. Vi havde det mega sjovt. Vi gjorde vores bedste, og på vores hold kunne alle være med. Det er en oplevelse, jeg vil tage med mig. Det var megasjovt at blive presset ud over sine grænser, men samtidig var det lavet, så det var trygt for os, der ikke havde spillet fodbold før. Det er typisk for vores efterskole, at man kan prøve nogle helt nye ting, og at der er plads til alle. 

Er du interesseret i at gå på Han Herred Efterskole?

Læs mere om Han Herred Efterskole

Senest opdateret: 05 dec 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Malou fra Kastanievej Efterskole

Min beslutning om at tage på efterskole var anderledes end for de fleste. Der er mange, der i mange år ved, at de gerne vil på efterskole, men sådan havde jeg det ikke. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2020

Mød Karla fra Baunehøj Efterskole

På mit besøg på Baunehøj efterskole kunne jeg mærke, at det her føltes rigtigt, og jeg kunne se mig selv i efterskolen.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Celine fra Staby Efterskole

Jeg spiller meget fodbold og dyrker også gymnastik, og derfor var Staby Efterskole den helt perfekte kombination for mig, fordi jeg kunne få lov til at lave begge dele. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Ida fra Rejsby Europæiske Efterskole

Jeg kendte godt til Rejsby Efterskole i forvejen, fordi min søster også har gået her, og derfor havde jeg været ude at se skolen flere gange. Derfor overvejede jeg faktisk heller ikke andre efterskoler, fordi jeg var ret fast besluttet på, at det var her, jeg skulle gå.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Juliane fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at gå på efterskole, fordi jeg havde brug et år til at udvikle mig personligt. Orkesterefterskolen var et naturligt valg for mig, da jeg skulle vælge, hvilken efterskole jeg gerne ville gå på.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Naja fra Han Herred Efterskole

Jeg valgte Han Herred Efterskole, fordi jeg synes, det var enormt spændende med alle de forskellige valgfag. Da jeg var til rundvisning på skolen, virkede sammenholdet og fællesskabet megagodt, og det så ud til at eleverne hyggede sig med hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Rasmus fra Bråskovgaard Efterskole

Jeg valgte Bråskovgaard Efterskole, fordi der er så mange forskellige linjer. På andre efterskoler, hvor der kun er én eller få linjer, minder folk måske lidt mere om hinanden, fordi de dyrker en fælles interesse, men på Bråskovgaard er der ikke bare én type. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Nanna fra Sportsefterskolen SINE

Jeg valgte at tage på efterskole i 10. klasse, for at have et år, hvor jeg kunne fokusere mere på min sport og bruge mere tid på det sociale. Derudover tænkte jeg, at det kunne være fedt at komme lidt væk fra hjemmet og min normale hverdag, og derfor var et år på efterskole helt perfekt for mig. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Mikkel fra Vejtrup Efterskole

Jeg valgte Vejstrup Efterskole, fordi de har et fedt fællesskab, hvor gymnastik er en stor del af det, og det ville jeg opleve. Hele skolen dyrker fællesgymnastik sammen, hvor vi øver og bliver rutinerede i den serie, som vi alle skal opvise i slutningen af året. Selvom jeg ikke er så god til gymnastik, så ville jeg gerne prøve at blive bedre til det, og her er der plads til alle niveauer.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Mød Caroline-Mathilde fra BGI akademiet

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg trængte til et år, hvor jeg kunne fokusere på noget andet end skole og samtidig dyrke en masse sport. Derfor var det også ret naturligt, at det blev BGI akademiet.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Peter fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte Vesterdal Efterskole, fordi jeg altid har gået meget op i film og lavet mine egne produktioner. På Vesterdal kunne jeg vælge Film- og medie som årsfag, og jeg synes, at det lød rigtig spændende, og jeg vil gerne lære noget mere om teorien og teknikken i forhold til at producere mine egne film. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Tobias fra Sejergaardens Musikefterskole

Det, jeg syntes, var fedt ved denne skole var, at musikken fyldte så meget modsat mange andre skoler, hvor musik bare er en tilfældig linje blandt mange andre linjer. Det tiltalte mig virkelig meget, at jeg kunne bruge et helt år på en skole, hvor det primært drejede sig om det musikalske.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Magnus fra Vejstrup Efterskole

Jeg har altid været springgymnast, men har aldrig været interesseret i konkurrencedelen af det. Springlinjen på Vejstrup Efterskole er ikke rettet mod konkurrencer, så her nyder jeg bare at dyrke sporten og blive bedre. Vi er med i en stor fællesopvisning, men det er sammen med hele skolen, og det tager jeg bare som en rigtig sjov oplevelse sammen med resten af oplevelserne på skolen.

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Mads fra Han Herred Efterskole

Jeg valgte at tage på Han Herred Efterskole, fordi min søster har gået her, og derfor vidste jeg, at det var en god skole. Der er en også masse sport, og jeg ville fx gerne spille både fodbold, håndbold og volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Thea fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville have et år, hvor jeg kunne tage det mere afslappet og nyde dagene, som de kom. Jeg følte, at de sidste år af min folkeskole havde været lidt stressende, så jeg trængte til ro og luftforandring.

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Sara fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg valgte Vivild Efterskole, fordi jeg synes, at det var fedt, at der ikke var linjefag, men mulighed for at vælge en masse valgfag i stedet. Jeg ville gerne prøve nogle ting, jeg ikke har prøvet før.

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Anna fra Stidsholt Idrætsefterskole

Jeg har spillet håndbold hele mit liv, så det tiltalte mig meget, at der var en håndboldlinje på Stidsholt efterskole. Efter folkeskolen ville jeg gerne prøve noget helt nyt, og blive lidt mere åben, så jeg så efterskole som en god mulighed for det. Samtidig ville jeg også gerne have en pause fra den normale skolegang. På Stidsholt efterskole bor jeg på et tomandsværelse i et hus.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Jonas fra Lomborg Efterskole

Da jeg skulle vælge, hvor jeg gerne ville gå, var det vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at være aktiv og dyrke sport – og meget gerne springgymnastik. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Augusta fra Rejsby Europæiske Efterskole

Jeg valgte Rejsby Efterskole, fordi jeg går rigtig meget i samfundsfag, og det er noget, som Rejsby har særligt meget fokus på. Hver morgen ser vi fx nyheder, som vi diskuterer bagefter, eller måske tager lærerne det op i undervisningen.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Asmus fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville blive fagligt stærkere. Jeg ville gerne styrke min læsehastighed, fordi jeg tidligere har haft udfordringer med at læse hurtigt.

Læs mere