Mød Julie fra Han Herred Efterskole

Drømmer du om at komme på efterskole? Så læs med og få inspiration her, hvor Julie giver dig et indblik i hverdagen på Han Herred Efterskole.

Mød Julie fra Han Herred Efterskole

Da jeg første gang var ude på Han Herred efterskole, føltes det rigtigt og som et sted for mig. Jeg valgte også efterskolen, da de har mange forskellige valgfag. Noget af det specielle ved HHE er, at man kan vælge mellem rigtig mange forskellige valgfag og selv sammensætte et varieret skema.


En normal hverdag på Han Herred Efterskole ser typisk sådan ud; Jeg har 2-4 boglige timer hver dag, og derefter har jeg så mine valgfag, som kan variere mellem 1-3 dagligt. Efter vi har spist aftensmad, er der lektietime, hvor jeg bruger tiden på lektier eller slappe af. Derefter har vi fri, og jeg bruger meget min tid på at være på vores fællesarealer eller i hallen, hvor vi hygger sammen. 21.45 har vi samling, hvor vi får en god afslutning på dagen og får sagt godnat.


Min yndlingstid på dagen er nok mine valgfag, da de både er aktive og afstresning. Jeg har både håndbold for begyndere, volley og styrketræning for piger, som er aktive fag, men så har jeg også glaskunst og billedkunst, som er mere afslappende. Mine fritimer er også dejlige, da vi er meget sociale her på skolen, og vi har det mega hyggeligt. Det er en skole, hvor alle elever kender hinanden og kan være sammen. Det er for eksempel på vores fællesareal, hvor vi om aftenen altid kan komme ned og hygge og snakke. Men det kan også være ved pigernes fællesareal, hvor man kan pigehygge og drikke kakao og sådan noget.

Vi havde f.eks. 24 timers-challenge i en weekend. Der skulle vi være oppe i 24 timer i træk, og hver time trak vi en ny challenge. Det kunne være hockey eller filmhygge eller massage. Det var megasjovt.


På Han Herred har hvert kontakthold en weekend, hvor de skal planlægge aktiviteter. Det er rigtigt dejligt, at der er planlagt noget i weekenderne, så vi laver noget sammen. Ellers er der også rigtig meget afslapning i weekenderne, og vi hygger tit om aftenen med film og dyner. Vi havde f.eks. 24 timers challenge i en weekend. Der skulle vi være oppe i 24 timer i træk, og hver time trak vi en ny challenge. Det kunne være hockey eller filmhygge eller massage. Det var megasjovt.


Det bedste ved at gå på HHE er helt klart fællesskabet; man bliver rigtig tætte her, og det er på en anderledes måde, end hvad man plejer derhjemme. Vi havde i starten af året en fællestur, hvor jeg kom til at snakke med en masse andre, end dem jeg til daglig snakker med. Den slags oplevelser er der en del af, så man kommer til at snakke med alle. Man mærker det især om aftenen, for der kan man være sammen med alle mulige og ikke kun dem, man går i klasse med.


Et særligt minde er fra dengang, at der var NM i fodbold. Jeg er ikke sådan en, der går til fodbold, men der var et hold for os, der ellers ikke spiller fodbold, og jeg var med. Vi havde det mega sjovt. Vi gjorde vores bedste, og på vores hold kunne alle være med. Det er en oplevelse, jeg vil tage med mig. Det var megasjovt at blive presset ud over sine grænser, men samtidig var det lavet, så det var trygt for os, der ikke havde spillet fodbold før. Det er typisk for vores efterskole, at man kan prøve nogle helt nye ting, og at der er plads til alle. 

Er du interesseret i at gå på Han Herred Efterskole?

Læs mere om Han Herred Efterskole