Mød Lærke fra Halstedhus Efterskole

Lærke faldt for Halstedhus Efterskole af flere årsager. Læs mere om Lærkes valg og hendes oplevelser som elev på efterskolen her.

Mød Lærke fra Halstedhus Efterskole

I 9. klasse havde jeg ikke nogen problemer med det faglige, men rent psykisk følte jeg mig ikke klar til at tage på gymnasiet. Jeg var faktisk meget i tvivl om, hvad jeg skulle, men jeg vurderede at det ville være en god mulighed at tage på efterskole, da jeg havde en forventning om, at det ville være super hyggeligt, og at det var en rigtig god mulighed for at udvikle mig socialt. 

Da jeg spiller håndbold, var det oplagt at tage håndboldlinjen på Halstedhus efterskole. Vi har håndboldtræning tre gange om ugen; nemlig mandag, onsdag og fredag. Om onsdagen har vi en ekstra lang træning, hvilket betyder at vi har mulighed for at nå meget mere. Det er fedt at kunne kombinere sin fritidsinteresse med sin skole.

Jeg kan godt se, at jeg selv har udviklet mig siden jeg startede. Jeg føler jeg er blevet mere selvstændig. Det går op for en at man ikke behøver mor og far til det hele.

Hvis man keder sig, går der aldrig lang tid før man finder noget at lave. Man kan altid gå lidt rundt på skolen og se hvad folk laver, så er man helt sikker på at finde nogen at være sammen med. Vi kan fx finde på at ligge en gruppe mennesker inde på et værelse og se en film. Ellers sidder vi også tit bare og hygger og snakker.

Vores pigetur i starten af året, var virkelig hyggelig. Her var alle pigerne fra skolen samlet, hvilket gjorde at vi fik en rigtig god mulighed for at blive rystet godt sammen fra start. Turen startede med at vi alle skulle og ud sejle i kano. Om aftenen fik vi sushi og havde egentlig bare tid til at hygge os med hinanden. Der kom også make-up artister, som vi kunne lære noget af, så det var virkelig inbegrebet af ren pigehygge. 

De første par uger på efterskolen skal man være virkelig forsøge at være åben, man skal ikke ligge inde på sit værelse alene. Det gælder om at komme ud og deltage i de ting der bliver arrangeret. Hvis der fx er en bordtennisturnering, skal man bare kaste sig ud i det, selvom man måske er dårlig til bordtennis.  Det hjælper virkelig en til at åbne sig, det gjorde det i hvert fald for mig!

Er du interesseret i at gå på Halstedhus efterskole?

Læs mere om Halstedhus Efterskole


Annoncer