Mød Christian fra Kastanievej Efterskole

"Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt". Læs om hele Christians oplevelse på Kastanievej Efterskole her.

Mød Christian fra Kastanievej Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt. Jeg følte mig ikke helt klar til gymnasiet og ville gerne lære noget andet end det, du kan lære på normal folkeskole eller på gymnasiet. Jeg var rundt og se en række forskellige efterskoler, men mit valg faldt på Kastanievej Efterskole, fordi den lå midt i København, og jeg kunne godt lide de typer og den stemning, der på skolen. Det var nogle typer, som jeg kunne se mig selv i, og derudover har jeg altid været ret vild med København og atmosfæren i byen.

Kastanievej Efterskole er en kreativ efterskole, og vi har mulighed for at vælge mellem en række forskellige linjer og valgfag. Året er inddelt i tre perioder, og du har mulighed for at skifte linjefag for hver ny periode, der begynder. Dét kan jeg rigtig godt lide, fordi det betyder, at du har mulighed at afprøve forskellige ting undervejs i dit efterskoleår. Jeg har fx haft Fotografi og videokunst i den første periode. Det er en medielinje, hvor vi har arbejdet med at lave og redigere film. Det har været rigtig spændende, men jeg ved også allerede, at jeg gerne vil vælge et nyt linjefag i næste periode.

Hele efterskolen skal på skiferie sammen til Norge, men jeg har ikke valgt min efterskole ud fra rejsen. Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg skulle vælge min efterskole ud fra stemningen på skolen og de mennesker, der går her.  

Jeg har to valgfag, der hedder Lejrbålsguitar og Kunst og Kultur på cykel. Lejrbålsguitar er guitarsundervisning for begyndere, og det er rigtig hyggeligt. Kunst og Kultur på cykel går ud, at vi cykler rundt i København og oplever, hvad byen har at byde på. Vi har fx besøgt kirker og museer, og det er rigtig spændende, fordi det betyder, at vi også får mulighed for at komme ud og opleve noget andet end livet her på skolen.

Efterskolen ligger midt i København, og derfor kan man måske godt frygte, at alle ville bruge deres tid i byen fremfor at være på skolen. I virkeligheden er vi dog mest på skolen og bruger vores tid sammen her. Når vi bruger byen, er det ofte, fordi vi tager rundt i de forskellige genbrugsbutikker her på Frederiksberg. Vi har en gruppe for hele efterskolen, hvor man kan skrive, at ”Hey, er der nogle, der vil med i genbrug i eftermiddag?” Så kan dem, der har lyst tage med, og det er en rigtig hyggelig ting at lave sammen.

Er du interesseret i at gå på Kastanievej Efterskole?

Læs mere om Kastanievej Efterskole