Vis studentum.dk som: Mobile

Spareguide til studerende

Spareguide-til-studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad.

Herunder får du et overblik over 4 forskellige hjemmesider, apps og andet, der kan hjælpe dig med at spare på både tøj, oplevelser og praktiske ting.

 1. Hvem kan give dig studierabat?
 2. Hvem sikrer dig de bedste tilbud online?
 3. Hvad kan fagforeningerne gøre for studerende?
 4. Hvilke apps kan hjælpe dig?

Læs mere om alt dette, og spar penge på tøj, oplevelser, byture med vennerne gennem din studietid.  

Studierabat virksomheder

En god og oplagt måde du kan spare på, som studerende, er at benytte dig af studierabatter. Vi har udvalgt 2 studierabat-virksomheder; Studiz og Mecenat, som kan hjælpe dig med at spare lidt på budgettet.

Studiz er en 100 % dansk virksomhed, drevet af studerende under motto’et - fra studerende til studerende - hvilket bl.a. kan ses på deres udbud af studiejobs og praktikpladser, til dig som studerende.

Studiz' fordele er, at:

 • Studiz samler alle studierabatter også de lokale. De opdaterer hele tiden deres database
 • Studiz har en app, hvor alle rabatter er samlet. App'en findes til alle platforme, så alle kan være med
 • Alle studerende, uanset hvor og hvad du læser, kan benytte sig af Studiz' system, da de har flere måder at verificere at du er under uddannelse på

Studiz kan bl.a. tilbyde studierabatter hos Hungry, Microsoft, Nelly, Zalando, Cdon.com og Komplett.dk

Mecenat er en svensk virksomhed, hvis vision er at gøre livet som studerende lettere ved at formidle rabatter og fordele, som er relevante under studietiden.

Fordele ved Mecenat er, at:

 • Det er gratis at få tilgang til alle studierabatter med Mecenat
 • Mecenat er en af Europas største leverandører af studierabatter
 • Mecenat har en studierabat app til både Iphone og Android

Mecenat kan bl.a. tilbyde studierabatter hos Apple Store, Adobe, The Body Shop, Bjørn Borg og Whirlpool.

Tilbudshjemmesider

Tilbudshjemmesider såsom Downtown.dk, har været oppe i tiden i nogle år nu, og er et sted hvor virksomheder kan promovere sig selv gennem gode tilbud, på deres serviceydelser eller produkter.

Som medlem af en tilbudshjemmeside kan du ofte spare mere end 50 % på tilbud, på f.eks. restaurantbesøg, rejser, accessories, massage og ansigtsbehandlinger, for bare at nævne et par stykker. Så hvis du f.eks. vil ud og have en fed, men prismæssigt overkommelig oplevelse med venner eller kæresten, er en tilbudshjemmeside et godt sted at starte.

Fagforeninger

Du kan også spare på det lidt mere praktiske i din hverdag. Som studerende er det gratis at være medlem af en fagforening. Udover fagforeningerners almindelige funktion, har mange af dem forskellige medlemsfordele til dig, som er studerende. Fordele, der kan hjælpe dig med at spare lidt på budgettet. Herunder tilbyder mange af fagforeningerne f.eks. billige forsikringer til studerende, hvilket bestemt er værd at tage med, da vigtigheden af en ulykkesforsikring ikke kan understreges nok, for ikke at snakke om en indboforsikring, til dig der er flyttet hjemmefra. Langt de fleste fagforeninger har et samarbejde med et forsikringsselskab, Djøf har bl.a. et samarbejde med Codan, mens Krifa har et samarbejde med NEM forsikring.

Herudover tilbyder de fleste af fagforeningerne også gratis kurser til studerende. Så du, free of charge, kan smække kundskaber, i f.eks. Indesign eller Photoshop, på dit CV.

E-tilbud app’en

Spar på indkøb af madvarer ved hjælp af mobil-app’en, E-tilbud. App'en hjælper dig med at finde gode tilbud på de madvarer du mangler, eller inspration til aftensmad gennem de mange tilbud. App'en viser de tilbud der er i butikkerne i dit nabolag. Du kan dog nemt ændre din placering til et andet område.

Om app'en:

 • Ikke nok med at du får alle tilbudsaviser samlet ét sted, så sparer du både dig selv og miljøet for reklamer i postkassen
 • Du kan i app'en søge efter lige den vare du søger - skriv f.eks. cola og du får straks en liste over tilbud på cola i dit nabolag
 • Du kan lave indkøbs- og ønskelister på appen og du kan dele dem med dine venner og familie

Too Good To Go app'en

Undgå madspild og fomindsk CO2-udslippet med denne her mobil-app. Too Good To Go-app'en lader dig få adgang til mad, der ellers ville være blevet smidt ud. Du kan spise dig mæt for bare 20 kr. og med god samvittighed, da du aktivt er med til at reducere madspil.  

Om app'en

 • En gps vil fortælle dig, hvillken forretning du er tættest på, hvor du bare skal vise din kvittering for at få dine vare udleveret. 
 • Du får adgang til lækker mad fra dagligvarerorretninger, lokale restauranter, caféer, hoteller, dagligvarebutikker og bagerier. 

Studierabatter: Besøg Studiz eller Mercenat her:   Studiz   |   Mecenat   

Tjek nogle af tilbudshjemmesiderne ud her:   Downtown   |   Groupon   |   Takeoffer

Tjek hvad nogle af fagforeningerne kan tilbyde her:   DJØF   |   IDA   |   KRIFA   |   Kommunikation og Sprog   

Skrevet af Informationsmedarbejder Cæcilie Kallehauge Nielsen

Senest opdateret: 23 jun 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-08-2016

3 tips til din legatsøgning - sådan får du legatet

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan vælger du den rette kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse - men er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er det rigtige valg for dig? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Sådan kommer du godt fra studiestart i tre trin

Det kan være en stor omvæltning at starte uddannelse efter en dejlig og lang sommerferie. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart! Pssst. Kender du tricket med rosmarin?

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby