Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning.

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Du kender helt sikkert til det traditionelle CV, som du vedhæfter din ansøgning eller printer ud. Ikke desto mindre bliver det mere og mere populært at lave sin egen hjemmeside, hvor CV’et bliver præsenteret.

Et CV online er en god måde at booste din jobansøgning på, og samtidig sørge for, at du skiller dig ud fra mængden af ansøgere. Hvis et online CV lyder som den oplagte mulighed for dig til at lande dit næste - eller dit første - studiejob, så læs videre her, og få tips til, hvordan du kommer i gang.

Domæne og webhotel til din cv-hjemmeside

Kort og godt er et online CV din egen hjemmeside, hvor du opstiller og præsenterer dit CV. I dag findes der mange forskellige løsninger til at lave en hjemmeside gratis. Når du vælger at lave din egen hjemmeside med dit CV, skal du købe dit eget domæne – det vil sige det navn, som der søges på i webbrowseren.

Du tænker formentlig aldrig over, at alle hjemmesider er placeret fysisk et sted. Et webhotel styrer din hjemmeside, og det er her, alle filerne til hjemmesiden er placeret.

Der er stor forskel på kvaliteten af webhoteller, når det gælder sikkerhed, værktøjer og hastighed.

  1. Sikkerheden er vigtig, da det er dine filer og personlige oplysninger, der er placeret på websiden.
  2. Webhotellets værktøjer i forhold til design er essentielle, da du ønsker at fremstille dit CV på den bedst mulige måde over for en kommende chef.
  3. Hastigheden på hjemmesiden er ligeledes vigtig. Det er et stort irritationsmoment for besøgende på hjemmesiden, hvis de skal bruge for lang tid på at navigere mellem forskellige faner på din hjemmeside.

Er du i tvivl om, hvilket webhotel du skal vælge? Så kan du se de bedste webhoteller her og sammenligne dem i forhold til dit behov.

Hvad kan CV’et indeholde?

Et CV online er en ideel måde til at gøre CV’et mere personligt. Du kan tilføje billeder i bedre kvalitet, og du kan lege med billedernes grafik for at give et mere kreativt visuelt udtryk.

På din egen hjemmeside kan du give oplysningerne om dig selv med en anden struktur sammenlignet med et traditionelt CV. Du kan eksempelvis lave forskellige faner, hvor de besøgende kan finde oplysninger om din person, dine erfaringer og dine kompetencer. Ved at lave CV’et på en hjemmeside kan du desuden skrive mere tekst om dig selv, uden at det bliver uoverskueligt at læse.

Hvis du er rigtig kreativ, kan du endda lave en præsentations-video på siden, hvor en eventuel fremtidig arbejdsgiver kan møder dig ”live”.

Når du så sender dit CV til et job, skal du blot huske at nævne din hjemmeside, og så vil arbejdsgiverne kunne gå ind og se/læse meget mere om dig.

Fordele ved at lave dit CV på en hjemmeside

Der er uden tvivl mange fordele forbundet med at lave et CV online. Nogle af dem kan du læse om her. Fordelene vil formentlig give dig blod på tanden til at udvikle din egen hjemmeside i kampen om drømmejobbet:

  • Et online CV er dynamisk, og du kan nemt rette, tilføje og ændre dit design.
  • Søger du job inden for multimediedesign, filmproduktion, musik etc., giver hjemmesiden dig nogle unikke muligheder. På hjemmesiden kan en mulig arbejdsgiver ud fra dit arbejde med hjemmesiden se, hvad du kan. Upload dine egne produktioner, og fremvis dem på en overskuelig måde.
  • Du kan opbygge et online netværk med dit CV, og du kan blandt andet linke til din hjemmeside via dine sociale medier.

Annoncer