21 okt 2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Du kender helt sikkert til det traditionelle CV, som du vedhæfter din ansøgning eller printer ud. Ikke desto mindre bliver det mere og mere populært at lave sin egen hjemmeside, hvor CV’et bliver præsenteret. Et CV online er en god måde at booste din jobansøgning på, da du blandt andet kan tilknytte en annoncekampagne i form af Google AdWords til din hjemmeside. På den måde ranker dit online CV højere på Google, når en potentiel arbejdsgiver googler inden for dit felt. Hvis et online CV lyder som den oplagte mulighed for dig, så læs videre i dette blogindlæg og få tips til, hvordan du kommer i gang.

Domæne og webhotel til din cv-hjemmeside

Kort og godt er et online CV din egen hjemmeside, hvor du opstiller og præsenterer dit CV. I dag findes der mange forskellige løsninger til at lave en hjemmeside gratis. Når du vælger at lave din egen hjemmeside med dit CV, skal du købe dit eget domæne – det vil sige det navn, som der søges på i webbrowseren.

Du tænker formentlig aldrig over, at alle hjemmesider er placeret fysisk et sted. Et webhotel styrer din hjemmeside, og det er her, alle filerne til hjemmesiden er placeret.

Der er stor forskel på kvaliteten af webhoteller, når det gælder sikkerhed, værktøjer og hastighed.

  1. Sikkerheden er vigtig, da det er dine filer og personlige oplysninger, der er placeret på websiden.
  2. Webhotellets værktøjer i forhold til design er essentielle, da du ønsker at fremstille dit CV på den bedst mulige måde over for en kommende chef.
  3. Hastigheden på hjemmesiden er ligeledes vigtig. Det er et stort irritationsmoment for besøgende på hjemmesiden, hvis de skal bruge for lang tid på at navigere mellem forskellige faner på din hjemmeside.

Er du i tvivl om, hvilket webhotel du skal vælge? Så kan du se de bedste webhoteller her og sammenligne dem i forhold til dit behov.

Hvad kan CV’et indeholde?

Et CV online er en ideel måde til at gøre CV’et mere personligt. Du kan tilføje billeder i bedre kvalitet, og du kan lege med billedernes grafik for at give et mere kreativt visuelt udtryk.

På din egen hjemmeside kan du give oplysningerne om dig selv med en anden struktur sammenlignet med et traditionelt CV. Du kan eksempelvis lave forskellige faner, hvor de besøgende kan finde oplysninger om din person, dine erfaringer og dine kompetencer. Ved at lave CV’et på en hjemmeside kan du desuden skrive mere tekst om dig selv, uden at det bliver uoverskueligt at læse.

Hvis du er rigtig kreativ, kan du endda lave en præsentations-video på siden, hvor en eventuel fremtidig arbejdsgiver kan møder dig ”live”.

Når du så sender dit CV til et job, skal du blot huske at nævne din hjemmeside, og så vil arbejdsgiverne kunne gå ind og se/læse meget mere om dig.

Fordele ved at lave dit CV på en hjemmeside

Der er uden tvivl mange fordele forbundet med at lave et CV online. Nogle af dem kan du læse om her. Fordelene vil formentlig give dig blod på tanden til at udvikle din egen hjemmeside i kampen om drømmejobbet:

  • Et online CV er dynamisk, og du kan nemt rette, tilføje og ændre dit design.
  • Søger du job inden for multimediedesign, filmproduktion, musik etc., giver hjemmesiden dig nogle unikke muligheder. På hjemmesiden kan en mulig arbejdsgiver ud fra dit arbejde med hjemmesiden se, hvad du kan. Upload dine egne produktioner, og fremvis dem på en overskuelig måde.
  • Du kan anvende SEO og/eller Google AdWords med henblik på at tillokke besøgende. Ved at anvende bestemte søgeord i dit CV er der større chance for, at en relevant arbejdsgiver finder frem til dit CV.
  • Du kan opbygge et online netværk med dit CV, og du kan blandt andet linke til din hjemmeside via dine sociale medier.
Senest opdateret: 21 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Sundhed og omsorg

En karriere inden for sundhed og omsorg er for dig, der gerne vil arbejde med mennesker. I denne guide får du et overblik over de mange karrieremuligheder i sundhedssektoren - lige fra behandling og pleje til sundhedsfremme. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

5-trins guide til et fremtidssikret CV

Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. Her får du opskriften på hvordan du bygger et fremtidssikret CV.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

10 ting du kan gøre, for at få dit CV helt op i gear

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips og tricks til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere. Derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du indretningsarkitekt

Er du kreativt anlagt, og giver det dig et kick at beskæftige dig med æstetik og indretning? Så er det måske noget for dig at blive indretningsarkitekt - måske har tanken allerede strejfet dig? Men hvad kræver det egentlig at blive indretningsarkitekt? Få svaret i denne guide. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 08-12-2022

Hjælp andre mod et sundere liv: Bliv kostvejleder

Drømmer du om at kunne hjælpe andre med at blive den bedste udgave af sig selv gennem kost, motion og mental sundhed? Så kan kostvejlederuddannelsen meget vel være det rette valg for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-01-2023

De 30 mest efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen 2022

Du har måske hørt det før: "Et relevant studiejob kan være en rigtig god ide." Men hvad bør man egentlig lægge vægt på, når man skal søge jobbet? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din ansøgning, når jagten på studiejobbet sættes ind.

Læs mere