Vis studentum.dk som: Mobile

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Du kender helt sikkert til det traditionelle CV, som du vedhæfter din ansøgning eller printer ud. Ikke desto mindre bliver det mere og mere populært at lave sin egen hjemmeside, hvor CV’et bliver præsenteret. Et CV online er en god måde at booste din jobansøgning på, da du blandt andet kan tilknytte en annoncekampagne i form af Google AdWords til din hjemmeside. På den måde ranker dit online CV højere på Google, når en potentiel arbejdsgiver googler inden for dit felt. Hvis et online CV lyder som den oplagte mulighed for dig, så læs videre i dette blogindlæg og få tips til, hvordan du kommer i gang.

Domæne og webhotel til din cv-hjemmeside

Kort og godt er et online CV din egen hjemmeside, hvor du opstiller og præsenterer dit CV. I dag findes der mange forskellige løsninger til at lave en hjemmeside gratis. Når du vælger at lave din egen hjemmeside med dit CV, skal du købe dit eget domæne – det vil sige det navn, som der søges på i webbrowseren.

Du tænker formentlig aldrig over, at alle hjemmesider er placeret fysisk et sted. Et webhotel styrer din hjemmeside, og det er her, alle filerne til hjemmesiden er placeret.

Der er stor forskel på kvaliteten af webhoteller, når det gælder sikkerhed, værktøjer og hastighed.

  1. Sikkerheden er vigtig, da det er dine filer og personlige oplysninger, der er placeret på websiden.
  2. Webhotellets værktøjer i forhold til design er essentielle, da du ønsker at fremstille dit CV på den bedst mulige måde over for en kommende chef.
  3. Hastigheden på hjemmesiden er ligeledes vigtig. Det er et stort irritationsmoment for besøgende på hjemmesiden, hvis de skal bruge for lang tid på at navigere mellem forskellige faner på din hjemmeside.

Er du i tvivl om, hvilket webhotel du skal vælge? Så kan du se de bedste webhoteller her og sammenligne dem i forhold til dit behov.

Hvad kan CV’et indeholde?

Et CV online er en ideel måde til at gøre CV’et mere personligt. Du kan tilføje billeder i bedre kvalitet, og du kan lege med billedernes grafik for at give et mere kreativt visuelt udtryk.

På din egen hjemmeside kan du give oplysningerne om dig selv med en anden struktur sammenlignet med et traditionelt CV. Du kan eksempelvis lave forskellige faner, hvor de besøgende kan finde oplysninger om din person, dine erfaringer og dine kompetencer. Ved at lave CV’et på en hjemmeside kan du desuden skrive mere tekst om dig selv, uden at det bliver uoverskueligt at læse.

Hvis du er rigtig kreativ, kan du endda lave en præsentations-video på siden, hvor en eventuel fremtidig arbejdsgiver kan møder dig ”live”.

Når du så sender dit CV til et job, skal du blot huske at nævne din hjemmeside, og så vil arbejdsgiverne kunne gå ind og se/læse meget mere om dig.

Fordele ved at lave dit CV på en hjemmeside

Der er uden tvivl mange fordele forbundet med at lave et CV online. Nogle af dem kan du læse om her. Fordelene vil formentlig give dig blod på tanden til at udvikle din egen hjemmeside i kampen om drømmejobbet:

  • Et online CV er dynamisk, og du kan nemt rette, tilføje og ændre dit design.
  • Søger du job inden for multimediedesign, filmproduktion, musik etc., giver hjemmesiden dig nogle unikke muligheder. På hjemmesiden kan en mulig arbejdsgiver ud fra dit arbejde med hjemmesiden se, hvad du kan. Upload dine egne produktioner, og fremvis dem på en overskuelig måde.
  • Du kan anvende SEO og/eller Google AdWords med henblik på at tillokke besøgende. Ved at anvende bestemte søgeord i dit CV er der større chance for, at en relevant arbejdsgiver finder frem til dit CV.
  • Du kan opbygge et online netværk med dit CV, og du kan blandt andet linke til din hjemmeside via dine sociale medier.
Senest opdateret: 21 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Fordele ved medlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Bliv mentor - Det ideelle studiejob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser - Fra robotter til 3D-printet gourmetmad

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere