Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på universiteterne, og i 2023 var adgangskvotienterne skyhøje. Læs her, hvordan du kommer gennem kvote 2 nåleøjet.

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2023 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. På psykologistudiet ved Københavns Universitet skulle man have et svimlende karaktersnit på 11,0 – mens dem, der ville læse medicin, kunne ‘nøjes’ med 10,4.

Der stilles høje krav og det er kun de bedste, der kommer gennem nåleøjet til drømmestudiet. Hvis du går og drømmer om at læse medicin, psykologi eller jura, har du sandsynligvis allerede overvejet at søge ind via kvote 2.


Hvis du vil optages via kvote 2, skal du være blandt de bedste i ansøgerfeltet. Så simpelt kan det siges. StudieAkademiet er sat i verden for at hjælpe vores elever med at få relevant uddannelseserfaring og akademiske kompetencer, der øger deres chance for at blive optaget.

Sådan siger Tina Kepka, der er direktør og daglig leder af den private uddannelsesinstitution, StudieAkademiet.

Der er en stor gruppe af unge, der både kan og vil, men som har opgivet drømmen om at blive optaget, fordi de mangler de adgangsgivende karakterer. Men sådan behøver det ikke at være, forklarer Tina. Der kan være mange årsager til, at man ikke fik den studentereksamen, man havde håbet på. Derfor udbyder StudieAkademiet et 6-måneders uddannelsesforløb for dem, der planlægger at søge ind på medicin, psykologi, eller jura via kvote 2. StudieAkademiet tror på, at dem, der kan, og beviser at de vil, fortjener en second chance: 

De tre studieretninger giver en grundig og alsidig indsigt i de fag man vil møde på universitetet, og pensum er derfor målrettet det studie, man ønsker at søge ind på. En del af uddannelsen fokuserer desuden på akademiske grundkompetencer, så vores studerende bliver klædt på til at læse på universitetet. Vores studerende får også hjælp og viden til at skrive en skarp kvote 2-ansøgning, for uanset hvor meget man har med sig i rygsækken, bliver man ikke optaget, hvis ansøgningen halter.

Vi gør meget for at skabe et fællesskab i undervisningen. Det betyder, at vores studerende opbygger et fagligt netværk gennem arbejdet i studiegrupper og mødet med underviserne, der alle er topkvalificerede kandidatstuderende fra de 3 studieretninger, lyder det afslutningsvist fra Tina.

StudieAkademiet sagde i 2019 held og lykke til et hold på 42 studerende, der har søgt ind på deres drømmestudie via kvote 2. Deltagernestilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog. Blandt andet siger en af de studerende fra juralinjen om forløbet:

Det har været dygtige undervisere, og man kunne mærke, at de brændte for deres fag. De har været gode til at formidle og lære fra sig, men også til at svare på spørgsmål, der forbereder os til livet som studerende. Det er fantastisk, at underviserne netop stadig er tilknyttet universitetet, da de kan fortælle alt om, hvad det vil sige at være jurastuderende.

En anden studerende påpeger, at:

Det har været et kæmpe plus, at man har fået hjælp til kvote 2-ansøgningen. Det er ikke hovedårsagen til, at man tager uddannelsen, men det er en stor bonus!

Klik her og læs flere artikler om kvote 2


Annoncer