Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?
16 feb 2023

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2022 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. På psykologistudiet ved Københavns Universitet skulle man have et svimlende karaktersnit på 11 – mens dem, der ville læse medicin, kunne ‘nøjes’ med 10,5.

Der stilles høje krav og det er kun de bedste, der kommer gennem nåleøjet til drømmestudiet. Hvis du går og drømmer om at læse medicin, psykologi eller jura, har du sandsynligvis allerede overvejet at søge ind via kvote 2.


Hvis du vil optages via kvote 2, skal du være blandt de bedste i ansøgerfeltet. Så simpelt kan det siges. StudieAkademiet er sat i verden for at hjælpe vores elever med at få relevant uddannelseserfaring og akademiske kompetencer, der øger deres chance for at blive optaget.

Sådan siger Tina Kepka, der er direktør og daglig leder af den private uddannelsesinstitution, StudieAkademiet.

Der er en stor gruppe af unge, der både kan og vil, men som har opgivet drømmen om at blive optaget, fordi de mangler de adgangsgivende karakterer. Men sådan behøver det ikke at være, forklarer Tina. Der kan være mange årsager til, at man ikke fik den studentereksamen, man havde håbet på. Derfor udbyder StudieAkademiet et 6-måneders uddannelsesforløb for dem, der planlægger at søge ind på medicin, psykologi, eller jura via kvote 2. StudieAkademiet tror på, at dem, der kan, og beviser at de vil, fortjener en second chance: 

De tre studieretninger giver en grundig og alsidig indsigt i de fag man vil møde på universitetet, og pensum er derfor målrettet det studie, man ønsker at søge ind på. En del af uddannelsen fokuserer desuden på akademiske grundkompetencer, så vores studerende bliver klædt på til at læse på universitetet. Vores studerende får også hjælp og viden til at skrive en skarp kvote 2-ansøgning, for uanset hvor meget man har med sig i rygsækken, bliver man ikke optaget, hvis ansøgningen halter.

Vi gør meget for at skabe et fællesskab i undervisningen. Det betyder, at vores studerende opbygger et fagligt netværk gennem arbejdet i studiegrupper og mødet med underviserne, der alle er topkvalificerede kandidatstuderende fra de 3 studieretninger, lyder det afslutningsvist fra Tina.

StudieAkademiet sagde i 2019 held og lykke til et hold på 42 studerende, der har søgt ind på deres drømmestudie via kvote 2. Deltagernestilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog. Blandt andet siger en af de studerende fra juralinjen om forløbet:

Det har været dygtige undervisere, og man kunne mærke, at de brændte for deres fag. De har været gode til at formidle og lære fra sig, men også til at svare på spørgsmål, der forbereder os til livet som studerende. Det er fantastisk, at underviserne netop stadig er tilknyttet universitetet, da de kan fortælle alt om, hvad det vil sige at være jurastuderende.

En anden studerende påpeger, at:

Det har været et kæmpe plus, at man har fået hjælp til kvote 2-ansøgningen. Det er ikke hovedårsagen til, at man tager uddannelsen, men det er en stor bonus!

Klik her og læs flere artikler om kvote 2

Senest opdateret: 16 feb 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-08-2022

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej! Denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Hvad skal du efter 3.G?

Sommeren står for døren. Solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2022

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, men er kommet i tvivl, om det er det rette for dig? Mange tvivler indimellem på deres valg af studie, men der er nogle ting du bør overveje før du dropper ud.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. Se de resterende grunde her.

Læs mere
Sidst opdateret 02-03-2023

Kvote 2 på International Business på CBS - din guide til optagelse

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan bliver du klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en humaniorastuderende

Josefine drømmer om at skrive og bruge sine færdigheder i det journalistiske felt. Hun bruger sin humanistiske bachelor til at få en større forståelse for mennesket og det, der gør os til. Mød Josefine her og læs, hvorfor hun har valgt at studere på Roskilde Universitet. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Overvejer du at holde orlov fra dit studie?

Her er alt, du skal vide, før du tager dit valg! Vi har i denne artikel samlet, hvad du skal vide i forbindelse med at tage orlov fra studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du Body SDS terapeut

Har du læst om Body SDS uddannelsen og overvejet om det kunne være noget for dig? Vi har snakket med Dorte Mølgaard fra Body SDS A/S - der, hvor det hele startede. Læs med lige her, og find ud af, om uddannelsen til Body SDS Kropsterapeut er noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 22-08-2022

Sådan bliver man kostvejleder

Er du en vaskeægte kostnørd, der elsker at kigge på indhold i madvarer og samtidig drømmer om at motivere andre? Så er en uddannelse inden for kostvejldning måske lige dig! Læs mere her om de forskellige uddannelsesmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Overblik: Det betyder regeringens nye reformudspil

Som en del af regeringens nye reformudspil "Danmark kan mere 3", lægger regeringen op til at en række kandidatuddannelser på universitetet skal beskæres med et år. Men hvad betyder det egentlig i praksis, og hvilken betydning kan det have for dig, der sidder og overvejer at tage en kandidatuddannelse? 

Læs mere