Vis studentum.dk som: Mobile

7 sprogtips til dit udvekslingsophold

Det at rejse ud i verden på et udvekslingsophold er en fantastisk investering i dit liv og i din fremtidige karriere. Du lærer en ny kultur at kende, du møder en masse nye mennesker, og du lærer at begå dig på et nyt sprog. 

Sidstnævnte kan dog også være lidt af en udfordring, for hvordan får man egentlig et nyt sprog ind under huden på bedste vis? 

Det giver vi dig 7 gode råd til lige her. 

1. Få venner allerede før du tager afsted

Det kan være en god idé at begynde at lære sproget, før du begiver dig ud på dit eventyr. Men vi ved allesammen, at du ikke kommer langt med de vante turistgloser. Du lærer et sprog meget hurtigere, når du taler med lokale, fordi du bliver udfordret.

Du bør derfor forberede dig ved at tale sammen med én, der har det pågældende sprog som modersmål. Det kan du med en Tandem-partner. Udover at blive mere hjemmevant i sproget, kan du også få et insider perspektiv på både kulturen, og hvad du bør opleve. Samtidig kan din Tandem-partner måske blive din første nye ven i det nye land. 

2. Bo sammen med en lokal

Det er bestemt ikke nogen nem opgave at finde en lejlighed med en lokal roomie, men det er altså forsøget værd, hvis du gerne vil blive god til det nye sprog hurtigt. Vores råd er, at du venter med at finde en lejlighed til, du er fremme. 

På nettet vil du sikkert kunne finde mange boligmuligheder, men så vil du ofte komme til at bo sammen med andre internationale studerende. Venter du derimod med at finde en bolig til, at du er fremme, vil du helt sikkert kunne finde boligopslag i dit lokale supermarked eller på universitetet, hvor lokale studerende søger roomies. 

3. Giv dig selv en sprogudfordring hver dag

Du udvikler dig allermest, når du kommer ud af din komfortzone. Når du udfordrer dig selv ved at bruge det nye sprog hver dag, vil du derfor hurtigt se fremskridt. Du kan f.eks. aftale med dig selv, at du skal tale med en lokal hver dag eller tage ud og få en drink på en bar. Når du rykker dig selv lidt hver dag, vil du opleve, at du bliver mindre bange for at lave fejl og får mere selvtillid. 

4. Tag ud og vær kulturel

At tage i biografen eller teatret er altid sjovt at gøre sammen med nye venner, men det også en rigtig god måde at blive bedre til et nyt sprog. Kombinationen mellem at se noget på en skærm og lytte udfordrer dig tilpas, hvorfor det at se en film på det lokale sprog med undertekster bestemt er noget, du skal gøre. 

5. Mød din tandempartner IRL

Når I alligevel taler godt sammen over Tandem App’en og kommer godt ud af det med hinanden, hvorfor så ikke mødes i virkeligheden? Udover, at I kan øve jer på sproget face to face, så kan din tandempartner også agere lokal guide og vise dig nogle af de bedste seværdigheder og restauranter i byen. 

6. Få dig en hobby

Det at færdes blandt de lokale øger din chance for at tilegne dig dit nye sprog. Hvis du samtidig forsøger at gøre det sjovt for dig selv, vil du opleve, at du også bedre kan holde din motivation. Det er derfor en god idé at finde en hobby eller fritidsinteresse - begynd f.eks. til en ny sportsgren, gå til teater eller start til dans. 

7. Skriv dagbog

Det giver sig selv, at du får en masse oplevelser, når du rejser ud i verden. En god måde at holde styr på dem er ved at skrive dagbog på det lokale sprog. Det giver dig både en god træning i skriftsproget, mens du også får tid til at reflektere over dit ophold og de oplevelser, du får, mens du er afsted. 

Hvad er en Tandem-partner?

Tandem er en app, der giver dig mulighed for at finde en sprogpartner i et andet land. Forestil dig for eksempel, at du som dansker, der gerne vil lære fransk, bliver forbundet med en franskmand, der ønsker at blive god til dansk. Gennem app’en får I nu fri mulighed til at chatte og lave jeres egen fleksible sprogundervisning, der er totalt forankret i den lokale kultur og atmosfære. Med Tandem er det for dig at finde din Tandem-partner. Opret en profil - og så er du igang. Læs mere her eller download app'en i App Store. 

Senest opdateret: 16 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2022

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 20-05-2022

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2022

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Studér i Canada: Alt du skal vide

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som dog? Så bør du vælge at studere i Californien!

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør.

Læs mere