Udveksling - 7 sprogtips til dit udvekslingsophold
04 okt 2022

7 sprogtips til dit udvekslingsophold

Det at rejse ud i verden på et udvekslingsophold er en fantastisk investering i dit liv og i din fremtidige karriere. Du lærer en ny kultur at kende, du møder en masse nye mennesker, og du lærer at begå dig på et nyt sprog. 

Sidstnævnte kan dog også være lidt af en udfordring, for hvordan får man egentlig et nyt sprog ind under huden på bedste vis? 

Det giver vi dig 7 gode råd til lige her. 

1. Få venner allerede før du tager afsted

Det kan være en god idé at begynde at lære sproget, før du begiver dig ud på dit eventyr. Men vi ved allesammen, at du ikke kommer langt med de vante turistgloser. Du lærer et sprog meget hurtigere, når du taler med lokale, fordi du bliver udfordret.

Du bør derfor forberede dig ved at tale sammen med én, der har det pågældende sprog som modersmål. Det kan du med en Tandem-partner. Udover at blive mere hjemmevant i sproget, kan du også få et insider perspektiv på både kulturen, og hvad du bør opleve. Samtidig kan din Tandem-partner måske blive din første nye ven i det nye land. 

2. Bo sammen med en lokal

Det er bestemt ikke nogen nem opgave at finde en lejlighed med en lokal roomie, men det er altså forsøget værd, hvis du gerne vil blive god til det nye sprog hurtigt. Vores råd er, at du venter med at finde en lejlighed til, du er fremme. 

På nettet vil du sikkert kunne finde mange boligmuligheder, men så vil du ofte komme til at bo sammen med andre internationale studerende. Venter du derimod med at finde en bolig til, at du er fremme, vil du helt sikkert kunne finde boligopslag i dit lokale supermarked eller på universitetet, hvor lokale studerende søger roomies. 

3. Giv dig selv en sprogudfordring hver dag

Du udvikler dig allermest, når du kommer ud af din komfortzone. Når du udfordrer dig selv ved at bruge det nye sprog hver dag, vil du derfor hurtigt se fremskridt. Du kan f.eks. aftale med dig selv, at du skal tale med en lokal hver dag eller tage ud og få en drink på en bar. Når du rykker dig selv lidt hver dag, vil du opleve, at du bliver mindre bange for at lave fejl og får mere selvtillid. 

4. Tag ud og vær kulturel

At tage i biografen eller teatret er altid sjovt at gøre sammen med nye venner, men det også en rigtig god måde at blive bedre til et nyt sprog. Kombinationen mellem at se noget på en skærm og lytte udfordrer dig tilpas, hvorfor det at se en film på det lokale sprog med undertekster bestemt er noget, du skal gøre. 

5. Mød din tandempartner IRL

Når I alligevel taler godt sammen over Tandem App’en og kommer godt ud af det med hinanden, hvorfor så ikke mødes i virkeligheden? Udover, at I kan øve jer på sproget face to face, så kan din tandempartner også agere lokal guide og vise dig nogle af de bedste seværdigheder og restauranter i byen. 

6. Få dig en hobby

Det at færdes blandt de lokale øger din chance for at tilegne dig dit nye sprog. Hvis du samtidig forsøger at gøre det sjovt for dig selv, vil du opleve, at du også bedre kan holde din motivation. Det er derfor en god idé at finde en hobby eller fritidsinteresse - begynd f.eks. til en ny sportsgren, gå til teater eller start til dans. 

7. Skriv dagbog

Det giver sig selv, at du får en masse oplevelser, når du rejser ud i verden. En god måde at holde styr på dem er ved at skrive dagbog på det lokale sprog. Det giver dig både en god træning i skriftsproget, mens du også får tid til at reflektere over dit ophold og de oplevelser, du får, mens du er afsted. 

Hvad er en Tandem-partner?

Tandem er en app, der giver dig mulighed for at finde en sprogpartner i et andet land. Forestil dig for eksempel, at du som dansker, der gerne vil lære fransk, bliver forbundet med en franskmand, der ønsker at blive god til dansk. Gennem app’en får I nu fri mulighed til at chatte og lave jeres egen fleksible sprogundervisning, der er totalt forankret i den lokale kultur og atmosfære. Med Tandem er det for dig at finde din Tandem-partner. Opret en profil - og så er du igang. Læs mere her eller download app'en i App Store. 

Senest opdateret: 04 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2022

Erasmus Plus udveksling - Åbn døre til din fremtid

Drømmer du om at opleve en anden kultur, styrke dine sprogkompetencer og møde nye mennesker? Vil du have international erfaring på dit CV, der stiller dig stærkere på fremtidens arbejdsmarked? Erasmus Plus bringer dit udlandseventyr et skridt nærmere.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Her får du indblik i, hvilke studiebyer i verden der er blandt de bedste. Se listen for bedste studiebyer i verden anno 2015 her.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

8 gode råd: HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så udforsk dine muligheder for at tage HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan gør du din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration gennem disse 10 ideer.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på et højskoleophold i udlandet lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Derfor bør du tage din praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Boost dig selv og dit CV med en udveksling

Josefine Kofoed Lassen valgte en lidt utraditionel vej, da hun valgte at tage til Bali på udveksling. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Sådan registrerer du dit udlandsophold på borger.dk

Husk at give de danske myndigheder besked om dit udlandsophold. Læs med her, og bliv klogere på hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! 

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som dog? Så bør du vælge at studere i Californien!

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? 

Læs mere