Vis studentum.dk som: Mobile

7 sprogtips til dit udvekslingsophold

Det at rejse ud i verden på et udvekslingsophold er en fantastisk investering i dit liv og i din fremtidige karriere. Du lærer en ny kultur at kende, du møder en masse nye mennesker, og du lærer at begå dig på et nyt sprog. 

Sidstnævnte kan dog også være lidt af en udfordring, for hvordan får man egentlig et nyt sprog ind under huden på bedste vis? 

Det giver vi dig 7 gode råd til lige her. 

1. Få venner allerede før du tager afsted

Det kan være en god idé at begynde at lære sproget, før du begiver dig ud på dit eventyr. Men vi ved allesammen, at du ikke kommer langt med de vante turistgloser. Du lærer et sprog meget hurtigere, når du taler med lokale, fordi du bliver udfordret.

Du bør derfor forberede dig ved at tale sammen med én, der har det pågældende sprog som modersmål. Det kan du med en Tandem-partner. Udover at blive mere hjemmevant i sproget, kan du også få et insider perspektiv på både kulturen, og hvad du bør opleve. Samtidig kan din Tandem-partner måske blive din første nye ven i det nye land. 

2. Bo sammen med en lokal

Det er bestemt ikke nogen nem opgave at finde en lejlighed med en lokal roomie, men det er altså forsøget værd, hvis du gerne vil blive god til det nye sprog hurtigt. Vores råd er, at du venter med at finde en lejlighed til, du er fremme. 

På nettet vil du sikkert kunne finde mange boligmuligheder, men så vil du ofte komme til at bo sammen med andre internationale studerende. Venter du derimod med at finde en bolig til, at du er fremme, vil du helt sikkert kunne finde boligopslag i dit lokale supermarked eller på universitetet, hvor lokale studerende søger roomies. 

3. Giv dig selv en sprogudfordring hver dag

Du udvikler dig allermest, når du kommer ud af din komfortzone. Når du udfordrer dig selv ved at bruge det nye sprog hver dag, vil du derfor hurtigt se fremskridt. Du kan f.eks. aftale med dig selv, at du skal tale med en lokal hver dag eller tage ud og få en drink på en bar. Når du rykker dig selv lidt hver dag, vil du opleve, at du bliver mindre bange for at lave fejl og får mere selvtillid. 

4. Tag ud og vær kulturel

At tage i biografen eller teatret er altid sjovt at gøre sammen med nye venner, men det også en rigtig god måde at blive bedre til et nyt sprog. Kombinationen mellem at se noget på en skærm og lytte udfordrer dig tilpas, hvorfor det at se en film på det lokale sprog med undertekster bestemt er noget, du skal gøre. 

5. Mød din tandempartner IRL

Når I alligevel taler godt sammen over Tandem App’en og kommer godt ud af det med hinanden, hvorfor så ikke mødes i virkeligheden? Udover, at I kan øve jer på sproget face to face, så kan din tandempartner også agere lokal guide og vise dig nogle af de bedste seværdigheder og restauranter i byen. 

6. Få dig en hobby

Det at færdes blandt de lokale øger din chance for at tilegne dig dit nye sprog. Hvis du samtidig forsøger at gøre det sjovt for dig selv, vil du opleve, at du også bedre kan holde din motivation. Det er derfor en god idé at finde en hobby eller fritidsinteresse - begynd f.eks. til en ny sportsgren, gå til teater eller start til dans. 

7. Skriv dagbog

Det giver sig selv, at du får en masse oplevelser, når du rejser ud i verden. En god måde at holde styr på dem er ved at skrive dagbog på det lokale sprog. Det giver dig både en god træning i skriftsproget, mens du også får tid til at reflektere over dit ophold og de oplevelser, du får, mens du er afsted. 

Hvad er en Tandem-partner?

Tandem er en app, der giver dig mulighed for at finde en sprogpartner i et andet land. Forestil dig for eksempel, at du som dansker, der gerne vil lære fransk, bliver forbundet med en franskmand, der ønsker at blive god til dansk. Gennem app’en får I nu fri mulighed til at chatte og lave jeres egen fleksible sprogundervisning, der er totalt forankret i den lokale kultur og atmosfære. Med Tandem er det for dig at finde din Tandem-partner. Opret en profil - og så er du igang. Læs mere her eller download app'en i App Store. 

Senest opdateret: 16 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-04-2016

Overvejer du frivilligt arbejde i udlandet? Få 5 bud her

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste for udlandsstudier

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Alt du skal vide om TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Følg en sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere