Studér i Sydkorea - Alt du skal vide

Sydkorea er kendt for at have et af verdens bedste uddannelsessystemer, derfor vil du helt sikker lære en masse, hvis du vælger at tage til Sydkorea og studere! Her bliver lærer behandlet med høj respekt, og uddannelserne tages ekstremt seriøst. Når du ikke sidder med hovedet begravet i studiebøgerne, vil du have mulighed for at udforske det fantastiske land som Sydkorea er.

Sydkorea er kendt for at have et af verdens bedste uddannelsessystemer, derfor vil du helt sikker lære en masse, hvis du vælger at tage til Sydkorea og studere! Her bliver lærer behandlet med høj respekt, og uddannelserne tages ekstremt seriøst. Når du ikke sidder med hovedet begravet i studiebøgerne, vil du have mulighed for at udforske det fantastiske land som Sydkorea er. Landet er rigt på gammelt kultur, men samtidig hjemsted for moderne storbyer. Der er noget for en hver i Sydkorea! 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Irland. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Irland i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Sydkorea her!


Sprog

Koreansk

 Hovedstad

Seoul

Valuta

Won (₩)

 Befolkning

51.640.000



Sydkoreas uddannelsessystem 

Det sydkoreanske uddannelsessystem er opbygget efter det amerikanske. Selvom sydkoreansk er det officielle sprog i Sydkorea, foregår mange af uddannelserne på engelsk. Dette ses også ved at der er mere end 120000 internationale studerende i landet. Generelt har de sydkoreanske universiteter ry for at være blandt de bedste i verden. 

Uddannelsessystemets opbygning

Det sydkoreanske uddannelsessystem følger ikke Bologna-processens præmisser, hvilket betyder, at de har deres eget kredit-system. I Sydkorea opnår man i stedet Credits. Det er forskelligt fra universitet til universitet hvordan man opnår disse Credits, men hos de fleste får man 1 Credit efter 16 undervisningstimer. De fleste steder svarer 1 Credit til 2 ECTS point.

På de sydkoreanske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

  • Bachelorgrad (engelsk: Bachelor's degree) Der typisk varer 4-6 år.
  • Kandidatgrad (engelsk: Master's degree) Der typisk varer 2 år, og afsluttes med en specialiseret afhandling. 
  • PhD (engelsk: Doctorate) Der typisk varer 3-4 og afsluttes med en ph.d.-afhandling. 
  • Post-doc courses – videre forskning efter Ph.d.-afhandling.

Hvad koster det at studere i Sydkorea? 

Sydkoreanske universiteter og colleges opkræver studieafgifter. Afgifterne vil variere mellem de forskellige universiteter og uddannelser. Vi anbefaler derfor, at du søger information på uddannelsesinstitutionens hjemmeside eller kontakter universitetet. 

Kan jeg tage min SU med til Sydkorea? 

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De Sydkoreanske ansøgningsprocesser

Optagelseskrav, deadlines og ansøgningsprocesserne varier dog fra uddannelsessted til uddannelsessted. Derfor er det en god idé at kigge på de enkelte instituters hjemmeside. 

Det Sydkoreanske uddannelsesår

Det sydkoreanske uddannelsesår er opdelt i to semestre, og nye studerende optages i marts og september, altså af to omgange hvert år. 

Test af dine engelske sprogkundskaber

Typisk vil du opleve at du skal bestå en engelsktest for at komme i betragtning til uddannelsen. Disse test varierer fra universitet til universitet. 
Selvom de fleste uddannelser undervises på engelsk, vil du stadig opleve at støde på uddannelser der undervises på koreansk. For at være kvalificeret til disse uddannelser, skal du have bestået en test i koreansk. 


Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Sydkorea? 

De fleste førsteårs studerende i Sydkorea bor hjemme hos deres forældre. Dette skyldes til dels, at det er relativt dyrt at bo i sin egen lejlighed. Der er dog mange muligheder for studerende i Sydkorea. 

På campus

Mange studerende i Sydkorea vælger at bo på campus. Dette kan man enten gøre alene eller sammen med andre medstuderende. Typisk vil man bo op til 4 personer sammen på et værelse, med delt bad og et stort fælles køkken der deles med de andre værelser på campus. For at få lov at bo på campus skal der ansøges direkte til universitetet. Det koster typisk mellem 5000 og 7000 kroner per semester, mad er inkluderet i nogen tilfælde. 

Goshiwon

En goshiwon er et smalt rum, der typisk er på omkring 3 kvadratmeter. Rummene udlejes normalt med en seng, skrivebord og air-condition. Typisk vil du skulle dele bad og køkken med dine naboer, du kan dog være ude for at der intet køkken er tilknyttet boligen. Disse er typisk placeret tæt på universiteterne, og er i de fleste tilfælde den billigste løsning. I gennemsnit koster det mellem 1000 og 3000 kroner om måneden. 

Privat leje 

Som studerende kan du også vælge at leje en bolig på det private boligmarked. Du kan selv leje en lejlighed, eller dele en lejlighed med andre for at holde udgifterne nede. Du skal være opmærksom på at lejligheder i Sydkorea oftest er umøblerede, og i nogen tilfælde er der heller ikke ting så som komfur og køleskab ved indflytningen. Prisen på privat leje afhænger meget af lokation. 
Du vil typisk kunne finde en lejebolig i gennem den lokale avis, eller ejendomsmæglerkontorer. 

Har jeg brug for et visum?

Hvis du gerne vil studere i Sydkorea, skal du have anskaffet dig et studie-visum. Der findes to forskellige former for visaer: 

  • D-2: Visa for Regular Educational Programme - Dette visa er for studerende der skal påbegynde en bachelor, kandidat eller ph.d. i Sydkorea. 
  • D-4: Visa for General Training - Dette visa er for studerende der skal studere på alt andet end ovenstående, så som sprogskole, højskole osv. 

For at blive godkendt til visa skal du bruge følgende: 

  • Et gyldigt pas
  • Udfyldt visa ansøgning 
  • Optagelsesbrev
  • Bevis for finansiel sikkerhed
  • Nyligste afgangsbevis
  • Returbillet

Mange universiteter hjælper deres internationale studerende med at ansøge om visa, det er derfor en god idé at kontakte universitets internationale kontor. 

Et studie-visum koster i mellem 300 og 500 kroner. 

Læs om livet på udveksling


Annoncer