Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Sydkorea - Alt du skal vide

Sydkorea er kendt for at have et af verdens bedste uddannelsessystemer, derfor vil du helt sikker lære en masse, hvis du vælger at tage til Sydkorea og studere! Her bliver lærer behandlet med høj respekt, og uddannelserne tages ekstremt seriøst. Når du ikke sidder med hovedet begravet i studiebøgerne, vil du have mulighed for at udforske det fantastiske land som Sydkorea er. Landet er rigt på gammelt kultur, men samtidig hjemsted for moderne storbyer. Der er noget for en hver i Sydkorea! 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Irland. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Irland i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Sydkorea her!


Sprog

Koreansk

 Hovedstad

Seoul

Valuta

Won (₩)

 Befolkning

51.640.000Sydkoreas uddannelsessystem 

Det sydkoreanske uddannelsessystem er opbygget efter det amerikanske. Selvom sydkoreansk er det officielle sprog i Sydkorea, foregår mange af uddannelserne på engelsk. Dette ses også ved at der er mere end 120000 internationale studerende i landet. Generelt har de sydkoreanske universiteter ry for at være blandt de bedste i verden. 

Uddannelsessystemets opbygning

Det sydkoreanske uddannelsessystem følger ikke Bologna-processens præmisser, hvilket betyder, at de har deres eget kredit-system. I Sydkorea opnår man i stedet Credits. Det er forskelligt fra universitet til universitet hvordan man opnår disse Credits, men hos de fleste får man 1 Credit efter 16 undervisningstimer. De fleste steder svarer 1 Credit til 2 ECTS point.

På de sydkoreanske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

 • Bachelorgrad (engelsk: Bachelor's degree) Der typisk varer 4-6 år.
 • Kandidatgrad (engelsk: Master's degree) Der typisk varer 2 år, og afsluttes med en specialiseret afhandling. 
 • PhD (engelsk: Doctorate) Der typisk varer 3-4 og afsluttes med en ph.d.-afhandling. 
 • Post-doc courses – videre forskning efter Ph.d.-afhandling.

Hvad koster det at studere i Sydkorea? 

Sydkoreanske universiteter og colleges opkræver studieafgifter. Afgifterne vil variere mellem de forskellige universiteter og uddannelser. Vi anbefaler derfor, at du søger information på uddannelsesinstitutionens hjemmeside eller kontakter universitetet. 

Kan jeg tage min SU med til Sydkorea? 

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De Sydkoreanske ansøgningsprocesser

Optagelseskrav, deadlines og ansøgningsprocesserne varier dog fra uddannelsessted til uddannelsessted. Derfor er det en god idé at kigge på de enkelte instituters hjemmeside. 

Det Sydkoreanske uddannelsesår

Det sydkoreanske uddannelsesår er opdelt i to semestre, og nye studerende optages i marts og september, altså af to omgange hvert år. 

Test af dine engelske sprogkundskaber

Typisk vil du opleve at du skal bestå en engelsktest for at komme i betragtning til uddannelsen. Disse test varierer fra universitet til universitet. 
Selvom de fleste uddannelser undervises på engelsk, vil du stadig opleve at støde på uddannelser der undervises på koreansk. For at være kvalificeret til disse uddannelser, skal du have bestået en test i koreansk. 


Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Sydkorea? 

De fleste førsteårs studerende i Sydkorea bor hjemme hos deres forældre. Dette skyldes til dels, at det er relativt dyrt at bo i sin egen lejlighed. Der er dog mange muligheder for studerende i Sydkorea. 

På campus

Mange studerende i Sydkorea vælger at bo på campus. Dette kan man enten gøre alene eller sammen med andre medstuderende. Typisk vil man bo op til 4 personer sammen på et værelse, med delt bad og et stort fælles køkken der deles med de andre værelser på campus. For at få lov at bo på campus skal der ansøges direkte til universitetet. Det koster typisk mellem 5000 og 7000 kroner per semester, mad er inkluderet i nogen tilfælde. 

Goshiwon

En goshiwon er et smalt rum, der typisk er på omkring 3 kvadratmeter. Rummene udlejes normalt med en seng, skrivebord og air-condition. Typisk vil du skulle dele bad og køkken med dine naboer, du kan dog være ude for at der intet køkken er tilknyttet boligen. Disse er typisk placeret tæt på universiteterne, og er i de fleste tilfælde den billigste løsning. I gennemsnit koster det mellem 1000 og 3000 kroner om måneden. 

Privat leje 

Som studerende kan du også vælge at leje en bolig på det private boligmarked. Du kan selv leje en lejlighed, eller dele en lejlighed med andre for at holde udgifterne nede. Du skal være opmærksom på at lejligheder i Sydkorea oftest er umøblerede, og i nogen tilfælde er der heller ikke ting så som komfur og køleskab ved indflytningen. Prisen på privat leje afhænger meget af lokation. 
Du vil typisk kunne finde en lejebolig i gennem den lokale avis, eller ejendomsmæglerkontorer. 

Har jeg brug for et visum?

Hvis du gerne vil studere i Sydkorea, skal du have anskaffet dig et studie-visum. Der findes to forskellige former for visaer: 

 • D-2: Visa for Regular Educational Programme - Dette visa er for studerende der skal påbegynde en bachelor, kandidat eller ph.d. i Sydkorea. 
 • D-4: Visa for General Training - Dette visa er for studerende der skal studere på alt andet end ovenstående, så som sprogskole, højskole osv. 

For at blive godkendt til visa skal du bruge følgende: 

 • Et gyldigt pas
 • Udfyldt visa ansøgning 
 • Optagelsesbrev
 • Bevis for finansiel sikkerhed
 • Nyligste afgangsbevis
 • Returbillet

Mange universiteter hjælper deres internationale studerende med at ansøge om visa, det er derfor en god idé at kontakte universitets internationale kontor. 

Et studie-visum koster i mellem 300 og 500 kroner. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste til et godt udlandsophold

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Guide: SU i udlandet og udlandsstipendium

Overvejer du at tage til udlandet for at studere et semester eller tage hele din uddannelse? Og er du i tvivl om, hvordan reglerne er for SU og udlandsstipendium? Vi giver dig her information om alt, du skal vide om at studere i udlandet og dertilhørende regler om SU og udlandsstipendier. Klik på en kategori nedenfor og spring direkte ned i teksten til den information du søger.
Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Bedste universiteter i Sverige

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 17-09-2020

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Sverige: Den komplette guide

Er du klar til dit næste store eventyr? Vil du gerne starte på en uddannelse eller et semester, der udfordrer dig både fagligt og socialt? Tag afsted på udveksling til Sverige, og vær sikker på at du får en uddannelse på et højt fagligt niveau!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i USA 2020

Hvilket er det bedste universitet i USA?  Vi har samlet top 10 universiteter i USA herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i USA der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Malaysia - Alt du skal vide

På trods af at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv.

Læs mere