7 gode grunde til, at du skal være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig. Vi har her samlet 7 gode grunde til at være frivillig.

7 gode grunde til, at du skal være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Vil du indgå i et fællesskab med andre unge og skabe et bredere netværk? Så er et frivilligt arbejde måske lige noget for dig. 

Vi har spurgt tre unge frivillige i organisationen Lær for Livet om, hvorfor de valgte at blive frivillige, og hvad de får ud af det. Ud fra deres svar har vi samlet de syv af de vigtigste grunde til, hvorfor du bør melde dig som frivillig. 

Læs med her og bliv inspireret af deres historier og bedste råd. 

Jeg valgte at søge som HR-frivillig hos Lær for Livet, fordi jeg gerne ville finde ud af, om det at arbejde med HR var noget for mig. For mig har mit job som frivillig været en god måde at blive klogere på, hvad jeg brænder for.


- Sophia Sarabi

1. Gør en forskel for andre - og dig selv 

Essensen ved frivilligt arbejde er tanken om at ville gøre en forskel og skabe større værdi for andre. Samtidig er det også givende på et personligt plan at være frivillig, fordi du lærer mere om dig selv i arbejdet med andre mennesker. 

2. Lær at indgå på en arbejdsplads

Som frivillig træder du ind i en organisation og kommer dermed til at indgå på en arbejdsplads. Du lærer, hvad det vil sige at være del af en arbejdsplads i forhold til ansvar, forventninger, og hvad der ellers kræves af en medarbejder. 

3. Skab et bredt netværk

Som frivillig i en organisation får du mulighed for at møde erfarne personer inden for branchen, som du kan netværke med og i fremtiden trække på. Det er altid rigtig godt at have et bredt netværk, når du er færdiguddannet og skal ind på arbejdsmarkedet.

4. Supplér din uddannelse med ny erfaring

Når du under uddannelse, er det altid godt at få praktisk erfaring, som du bruge i dit studie. Gennem et arbejde som frivillig kan du opnå større indsigt og få hands-on erfaring. Eric studerer til daglig på RUC, hvor hans arbejde som frivillig også hjælper ham i hans studie: 

Som frivillig har jeg lært meget om samarbejde, som jeg tager med mig i mit studie - og omvendt bruger jeg også min viden fra studiet i mit frivillige arbejde, når vi skal finde ud af, hvordan vi kan tackle forskellige situationer.


- Eric Rüfenacht

5. Bliv en del af et fællesskab

Som frivillig indgår du i et fællesskab, hvor I deler en fælles vision og passion for en bestemt sag. Samtidig møder du også en masse nye mennesker, som du måske ikke havde mødt gennem dit studie eller arbejde. 

6. Dyrk en interesse, du brænder for 

Som med sport og fritidsinteresser, kan du også se et frivilligt arbejde som en måde at dyrke dine interesser. Du kan vælge dit frivillige arbejde ud fra en sag, du brænder for eller et emne, som du er passioneret og særligt engageret i. Det kan være alt fra miljø og klima til børn og unge. 

7. Styrk dit CV med flere kompetencer 

Vil du gerne finde et studiejob, men mangler kompetencer til dit CV? Her kan frivilligt arbejde bidrage til din jobsøgning og styrke dit CV, fordi du udvikler nye færdigheder og praktisk erfaring, som er et stort plus på arbejdsmarkedet. Samtidig kan et frivilligt arbejde være en måde at skille dig ud fra dine medstuderende, fordi du har andre erfaringer end blot studiet at trække på.

Hvad er Lær for Livet?

I dag gennemfører kun halvdelen af anbragte børn folkeskolens afgangsprøve i 9. klasse, og det er kun hver fjerde anbragte barn, som gennemfører en ungdomsuddannelse. Lær for Livet er en organisation, som ønsker at skabe bedre vilkår og rammer for anbragte børn. Gennem et landsdækkende læringsprogram arbejder Lær for Livet for at øge børnenes selvværd og give dem faglige successer, så de kan gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe rammerne for et godt liv. 

Lær for Livet bygger på frivillighed. Programmet er blandt andet baseret på en mentorordning, hvor du kan blive mentor for et barn, som du skal mødes med en gang om ugen. Her kommer du til at agere som en ekstra støtte i barnets liv - både på et fagligt og personligt plan. 

Som både Eric, Sophia og Christina kan du også blive HR-frivillig, hvor din opgave består i at yde support til mentorer og plejefamilier. Det betyder, at du blandt andet er med til at vejlede og løse eventuelle konflikter i mentorrelationen. Som HR-frivillig i Lær for livet får du masser af ansvar og bliver samtidig en del af et socialt miljø med andre unge frivillige. 

Hvordan kan jeg blive frivillig?

Det gode ved frivilligt arbejde er, at der er altid er brug for flere hænder, ny energi og gode kræfter. Det betyder, at du altid kan tage kontakt til organisationer som Lær for Livet og høre, om du må komme forbi med en ansøgning. 

Du kan læse meget mere om Lær for Livet på deres hjemmeside, og her kan du også finde mere information om, hvad det vil sige at arbejde som frivillig. 


Annoncer