Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Sådan kommer du ind på pilotuddannelsen

Drømmer du om en fremtid som pilot? Få styr på adgangskrav og alt det formelle inden du søger om optagelse på pilotuddannelsen.

Sådan kommer du ind på pilotuddannelsen

Har du altid drømt om at blive pilot? En pilot har i samarbejde med sin co pilot ansvaret for at føre et luftfartøj sikkert fra start til slut.

Pilotuddannelsen er en privat uddannelse, hvor du lærer at føre et fly sikkert fra start til landing. Gennem uddannelsen vil du opnå en række af de nødvendige certifikater. Uddannelsen kaldes også erhvervspilot og giver dig mulighed for at arbejde professionelt som pilot, når du er færdiguddannet.


Fakta

Navn: Pilot

Varighed: 2-4 år

Adgangskrav: Gode skolekundskaber i dansk, engelsk og matematik, helbredsundersøgelse og flyveskolernes egne optagelsesprøver

Økonomi: Selvfinansieret uddannelse med mulighed for SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du kan tjene som færdiguddannet pilot


Pilot adgangskrav

Have gode skolekundskaber i dansk, engelsk og matematik

Gennemføre en helbredsundersøgelse (Medical Class 1) hos en flyvelæge

Have finansieringen af uddannelsen på plads

Derudover har de enkelte flyveskoler ofte flere krav. De kan kræve en bestået optagelsesprøve, en ren straffeattest eller krav til din alder.


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

👉 Dansk

👉 Engelsk

👉 Matematik


Optagelsesprøve til pilotuddannelsen

Optagelsesprøven laves af den enkelte flyveskole og kan variere, alt efter hvilken skole du ansøger til. Optagelsesprøven består typisk af en personlighedstest, en skriftlig matematikprøve, en prøve i engelsk, en prøve i almen instrumentforståelse i flysimulator samt en personlig samtale.

Prisen for optagelsesprøven varierer fra skole til skole, nogle steder er den gratis og kan andre steder koste op til ca. 7.000 kr. Denne prøve betales af ansøgeren.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)


Annoncer