Videregående uddannelse i Australien

Vælg din internationale fremtid. Rækker dine karriere ambitioner og drømme også uden for Danmarks grænser? Så har du nu muligheden for at starte en videregående uddannelse i Australien, hvor du lærer at snakke flydende engelsk samt begå dig i en anden kultur. 
Filtrer efter
Studieretning
Videregående uddannelse
Australien
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 374
1
2
3
4
...
19
Annoncer

Populære kategorier

Andre steder

Tag en videregående uddannelse i Australien

At tage en videregående uddannelse i Australien er en fantastisk måde at lære at begå sig i en anden vestlig kultur, hvor der er en mere afslappet stemning.

Gennem din uddannelse vil du være omgivet af mennesker fra hele verden, og en natur der er ud over det sædvanlige. At studere i udlandet giver dig fantastiske minder og et stort internationalt netværk. Australien vil byde dig på en masse oplevelser du ikke vil kunne finde andre steder. 

Videregående uddannelse Australien

Hvorfor vælge en videregående uddannelse i Australien?

Australien er et kæmpe land fyldt med fantastiske muligheder og skøn natur. De er kendt for deres over 10.000 kilometer. lange sandstrande, fantastiske regnskove, vilde ørken samt indbydende storbyer. Det australske folkefærd er meget åbne, og du vil derfor også blive mødt med stor interesse. Når du ikke går i skole, er der rig mulighed for at dyrke sjove aktiviteter udendørs som for eksempel at surfe, dykke og hike. Mulighederne inden for kunst- og kulturlivet og festivaller er deslige også store. 

På din videregående uddannelse i Australien vil du få:

 • En international uddannelse
 • Stort og multinationalt netværk
 • Stor kulturel oplevelse
 • Brug af den fantastiske omkringværende natur

Du vil få en oplevelse for livet i landet ”down under” og skabe skønne minder med dine med-studerende.

Det australske uddannelsessystem

Som international studerende, er mulighederne for en videregående uddannelse mange. Du kan vælge mellem følgende:

 • Undergraduate som varer 3 – 4 år.
 • Postgraduate som varer 1 ½ - 2 år og forudsætter at du er bestået din bacheloruddannelse.

Alle uddannelserne er godkendt af den australske regering, og derfor er du sikret en høj kvalitet.

Vil mine karakterer fra Australien kunne bruges i Danmark?

Når du er færdig med din videregående uddannelse i Australien, vil du modtage dit eksamensbevis, hvor dine karakterer indgår. Dit australske eksamensbevis er internationalt og er derfor accepteret i hele verden.

Hvis du studerer et semester i Australien for eksempel via udveksling, vil en overførsel af dine karakterer automatisk ske, hvor de samtidig bliver ændret til den danske karakterskala eller som bestået/ikke bestået.

Sådan er dit studieår i Australien inddelt

Studieåret i Australien er inddelt i to semestre.
1. Semester starter i februar/marts til juni/juli
2. Semester starter i juli til december

Da den australske sommer ligger midt i vores vinter, vil du have sommerferie fra omkring december til februar/marts. Du får altså en dejlig lang sommerferie på 2 – 3 måneder.

Hvordan bliver jeg optaget og hvornår skal jeg søge ind?

Dine optagelseskrav varierer i forhold til universitet samt hvilken uddannelse du søger ind på. De hyppigst stillede optagelseskrav er:

 • Faglig baggrund – en gymnasial uddannelse skal være bestået.
 • Karakterer
 • Sprogtest (Forskelligt hvilken minimums score universitetet kræver)

Det er forskelligt fra universitet til universitet, hvornår deres ansøgningsfrist er. Det anbefales, at du søger om optagelse minimum 4. måneder forinden din studiestart. Du kan dog stadig godt ansøge efter fristen, så længe der er flere studiepladser på universitetet.

Som international studerende finder du et ansøgningsskema direkte på universitets hjemmeside, som du skal bruge til at søge ind. Herunder skal du ofte vedlægge:

 • Detaljer om din tidligere uddannelse, herunder karakterer
 • Dokumentation for dine engelske sprogkundskaber

OBS. Send aldrig dine original papirer, men kontakt derimod din nuværende eller tidligere skole, så de kan lave en kopi, som efterfølgende kan stemples så den er gyldig.

Ansøgningsprocessen kan godt være ret tidskrævende, hvorfor enkelte universiteter pålægger et gebyr for at behandle din ansøgning.

Hvordan får jeg et Student Visa?

Et student Visa henvender sig til dig, som skal studere i Australien i mere end 3 måneder. Den mest effektive og overskuelige måde at søge et student visa på, er online på den australske regerings hjemmeside. I ansøgningen skal du vedlægge:

 • CoE koden (som står på dit optagelsesbrev fra universitetet)
 • Dit pasnummer
 • Dit danske kontonumme

Du rådes til at søge dit visum i god tid, da behandlingstiden ofte er længere end forventet og du derfor må være tålmodig.

Hvad koster en videregående uddannelse i Australien?

Uddannelsesprisen varierer meget fra universitet til universitet og afhænger meget af, hvilken uddannelse du søger ind på. Oftest vil du opleve at skulle betale studieafgifter til universitetet.

 • En bachelorgrad koster ca. imellem 15.000 – 22.000 australske dollar om året
 • En kandidatgrad koster ca. imellem 15.000 – 22.000 australske dollar om året
 • Medicin og veterinæruddannelser koster ca. imellem 25.000 – 40.000 australske dollar om året.

Økonomisk støtte under uddannelsen, herunder SU

Du er i langt de fleste tilfælde SU-berettiget, når du tager enten en hel eller en del af en videregående uddannelse i Australien. Du skal sende en ansøgning til SU-styrelsen, hvorefter de vil sende dig en godkendelse.

Ved siden af din SU kan du også søge om økonomisk støtte fra private fonde. Der findes utallige legater, når du skal på studieophold i udlandet, og nogle legater henvender sig meget bredt og andre til helt specifikke målgrupper. Du kan bl.a. få hjælp til din legatansøgning med denne guide

Kan jeg arbejde ved siden af studiet?

Hvis du ønsker at arbejde og have en større økonomisk frihed ved siden af dit studie, skal du søge om en arbejdstilladelse. Da du som international studerende allerede har et student visa, er du berettiget til at søge om arbejdstilladelse og du kan derfor starte processen med det samme.

Ansøgningen om arbejdstilladelse koster 55 australske dollars, og som studerende kan du blive godkendt til at arbejde op til 20 timer i ugen og fuldtid i ferierne.

Er der specielle sygdomme jeg skal vaccineres imod inden afrejse?

I Australien er der stort set de samme sygdomme at finde, som vi allerede er blevet vaccineret imod her i Europa. Vaccinationer er derfor ikke påkrævet, men du anbefales at blive vaccineret imod

 • Meningokok-meningitis (hjernebetændelse)

Er de nedenstående vaccinationer blevet foretaget for mere end 10 år siden, bør du blive vaccineret igen:

 • Stivkrampe
 • Difteri
 • Polio
 • Kighoste

Du skal også være opmærksom på at solen i Australien har et meget stærkt UVA og UVB niveau. Dyremiljøet er også anderledes end herhjemme, så spørg derfor altid lokale om for eksempel badeforhold. Tæt på kysten, kan der være hajer, krokodiller og giftige fisk. Så undersøg altid om stranden er godkendt som badestrand.

Er der en bestemt forsikring jeg skal tegne inden afrejse?

Når du er en international studerende, kræver den australske stat, at du tegner en speciel forsikring inden du kommer til Australien. Forsikringen kaldes ’Overseas Student Health Cover (OSHC)’ og koster cirka 1.000 kr. for et år. Vær opmærksom på at nogle universiteter allerede har inkluderet forsikringen i studieafgiften.

Hvad kan jeg i fremtiden med en uddannelse fra Australien?

I fremtiden har du mulighed for at bruge din internationale uddannelse til at få et job, hvor i verden du har lyst. Når du søger job er det godt at have studeret i Australien, da dine sproglige engelskkundskaber er flydende og du har udvist stor selvstændighed samt opnået en forståelse for en anden kultur.