Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Tag en sundhedsadministrativ koordinator uddannelse

En sundhedsadministrativ koordinator uddannelse er en erhvervsakademiuddannelse, der tager 2½ år. Uddannelsen har erstattet den tidligere erhvervsuddannelse til lægesekretær, som du måske har hørt om.

Men du sidder måske med en række spørgsmål, såsom hvordan bliver man sundhedsadministrativ koordinator, og hvad er sundhedsadministrativ koordinator? Vi giver dig svar på dine spørgsmål her.

Hvad er sundhedsadministrativ koordinator?

Som sundhedsadministrativ koordinator er du en nøglemedarbejder i sundhedsvæsenet, og du kommer til at arbejde tæt sammen med det øvrige sundhedspersonale og på tværs af sektorer for at skabe sammenhængende forløb for patienterne. Som sundhedsadministrativ koordinator skal du favne hele sundhedsvæsenet, og kunne navigere i komplekse sagsbehandlinger og i relationen mellem ledelse, læger, sygeplejersker og patienter.

Dine primære arbejdsopgaver som sundhedsadministrativ koordinator består blandt andet af at løse administrative og koordinerende opgaver i sundhedssektoren. Det kan for eksempel være på sygehuse eller i lægehuse. 

Sådan bliver du sundhedsadministrativ koordinator

Din vej til at blive sundhedsadministrativ koordinator går som sagt gennem den 2½ årige erhvervsakademiuddannelse, der kan tages flere steder i landet. For at søge om optagelse på en sundhedsadministrativ koordinator uddannelse er der dog nogle forskellige adgangskrav, du skal bestå. Adgangskravene er en gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav.

Det uddyber vi herunder:

Adgangskrav sundhedsadministrativ koordinator

 • En gymnasial eksamen
 • Relevant erhvervsuddannelse: Kontoruddannelsen eller social- og sundhedsassistentuddannelsen
 • Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed.

Der gælder desuden følgende specifikke adgangskrav for ansøgere med:

 • Gymnasial eksamen: Engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C
 • Relevant erhvervsuddannelse: Ingen specifikke adgangskrav
 • Anden erhvervsuddannelse: Engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C.

En sundhedsadministrativ koordinator uddannelse er bygget op om fem faglige kerneområder:

 • Sundhedsadministration og koordinering
 • Jura
 • Sundhed og sygdom
 • Kommunikation
 • Teknologi og data.

Gennem uddannelsen skal du desuden også i praktik, så du kommer til at få hands-on erfaring inden for sundhedsadministration og vil blive godt klædt på til rollen og arbejdsopgaverne som sundhedsadministrativ koordinator.

Sundhedsadministrativ koordinator job

Med en sundhedsadministrativ koordinator uddannelse kan du se frem til arbejde i både det offentlige og i det private. Det kunne for eksempel være på offentlige regionale sygehuse, i det kommunale sundheds- og omsorgsområde, hos private praktiserende læger, på private sygehuse eller hos fysioterapeuter eller kiropraktorer. Med andre ord er mulighederne mange.

Du kan også vælge at specialisere dig yderligere og tage en relevant professionsbacheloruddannelse. Du kan også tage efter- og videreuddannelse på diplomniveau, inden for det administrative- og sundhedsfaglige område. Vi anbefaler dig at læse mere om dine muligheder hos de enkelte uddannelsesinstitutioner.

Sundhedsadministrativ koordinator løn

Lønnen for sundhedsadministrative koordinatorer (eller lægesekretærer) varierer afhængigt af faktorer som erfaring, uddannelsesniveau og geografisk placering. Generelt kan man forvente en konkurrencedygtig løn, da sundhedsadministrative koordinatorer spiller en central rolle i at sikre effektiviteten af administrative processer inden for sundhedssektoren. Du kan læse mere om, hvad du kan forvente at få i løn som sundhedsadministrativ koordinator i vores Job & Løn sektion.

Se sundhedsadministrativ koordinator løn her

Lyder en sundhedsadministrativ koordinator uddannelse som den rigtige uddannelsesvej for dig? Se dine muligheder i listen herover. Du kan også klikke dig ind og læse mere om uddannelsen hos de enkelte uddannelsesinstitutioner, ligesom du kan rette henvendelse til skolen, hvis du har opklarende spørgsmål til uddannelsen eller dine muligheder for at tage en sundhedsadministrativ koordinator uddannelse.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7