Filtrer efter
Pædagog
HF og VUC
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5
Annoncer

Populære steder

Reportager indenfor Pædagog

Psykologi 0-C

Pædagog fagpakke HF er din vej ind på pædagoguddannelsen

Har du taget en pause fra skolebænken og rejst, arbejdet eller noget helt tredje? Besidder du samtidig også lysten til at arbejde med børn og yde en positiv forskel for dem?

Vil du også gøre en forskel for børn og være en aktiv del af deres første år? Vil du være medvirkende til at præge dem positivt og være et voksent forbillede for dem? Hvis du ikke allerede på nuværende tidspunkt har en gymnasial uddannelse til at komme ind på pædagoguddannelsen, er løbet på ingen måde kørt - tag en Pædagog fagpakke HF.

Pædagog fagpakke HF kan være din vej ind på pædagoguddannelsen.

På HF & VUC kan du skræddersy dit forløb efter dine behov, så du til sidst opfylder de formelle adgangskrav til uddannelsen.

HF & VUC er en voksen uddannelsesinstitution, hvor der er faglige niveauer fra 9. klasses folkeskole til A-fag på gymnasialt niveau. På vejen til pædagoguddannelsen igennem HF og VUC, vil du være en del af et socialt miljø med både unge og voksne med-studerende i ca. aldersgruppen 16 – 32.

Pædagog fagpakke HF & VUC

Gennem en HF-fagpakke eller enkelte fag fra VUC kan du hurtigt komme videre til din drømme uddannelse som pædagog.

Du kan læse en HF-fagpakke på 1 - 1½ år. En HF-fagpakke er et særligt sammensat forløb, som kvalificerer dig til at søge om optagelse på pædagoguddannelsen. Du vil modtage en kombination af klasseundervisning, gruppearbejde og projektarbejde i fagene:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Samfundsfag C eller 0-B
  • Psykologi C

Med disse fire fag og ni måneders erhvervserfaring kan du søge ind på pædagoguddannelsen via kvote 2.

Hvis du ændrer uddannelsesplaner undervejs, kan du sagtens starte med de 4 – 5 HF-fag også bygge extra fag ovenpå for at opnå en fuld HF.

Selvstændigt og gruppebaseret arbejde

Du kan måde arbejde selvstændigt samt i grupper. Her vil du b.la arbejde med projekt og problemorienteret arbejde. I alle fagene læser du i fællesskab med med-studerende. Her kan i fx i værkstedstimerne samarbejde og sammen skabe kompetenceudvikling og læring.

Du vil også få rig mulighed for at udfolde dig i sociale aktiviteter som fx studiebesøg. Det kan være besøg til institutioner, hvor du kan møde dagligdagens pædagoger samt hører om deres erfaringer.

Adgangskrav og eksamen:

Uddannelsen på HF og VUC strækker sig fra min. 1 år til 2 år. Et forløb med 4-5 HF fag tager 1 år og med den kan du søge ind på pædagoguddannelsen via kvote 2. Hvis du skal søge kvote 1, skal du have gennemført en hel HF som tager 2 år. For at været kvalificeret til HF-fagene, skal du have en bestået 9. klasses afgangsprøve. Hvis du ikke har den tilbyder VUC nogle AVU-fag også kaldet almen voksen uddannelse. Her kan du tage de manglende fag som enkeltfag eller have et fuldtidsforløb. AVU-fagene tilbydes også som fjernundervisning.

Via pædagog fagpakke HF er du automatisk tilmeldt dine eksamener og vil opleve at dine eksamener kan variere imellem skriftligt og mundtligt. Det er alt efter hvad det offentlige uddannelsessystem ’trækker’ til netop din klasse og dine fag. Ved skriftlige eksamener vil en anonym censor rette din opgave og ved en mundtlig eksamen sidder du overfor din lære og en ukendt censor.

Pædagog fagpakke HF kan give dig:

Med pædagog fagpakke HF får du skabt et godt grundlag imellem HF og din fremtidige pædagoguddannelse. Du kommer både til at arbejde

  • tværfagligt samt med forskellige forenede arbejdsformer, hvilket vil munde ud i en glimrende kombination af teori og praksis.
  • Du får både skabt formelle samt faglige kvalifikationer til kontinuerligt at studerer på den videregående uddannelse som pædagog.
  • Du introduceres også for forskellige arbejdsmetoder, faglig opbygninger herunder pædagogisk indhold samt lære at begå sig i et studiemiljø.

Overgangen til din videregående uddannelse bliver, efter din HF, markant nemmere samt mere målrettet.