Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Læs økonomi når og hvornår det passer dig online

En solid forståelse for tal og økonomi åbner mange døre for dig i erhvervslivet. Det gør erhvervsøkonomi til et eftertragtet enkeltfag for dig, der vil hurtigt i gang med din karriere. Du kan også vælge at læse økonomi som en del af et EUD grundforløb og fortsætte direkte i praktik som elev.

Lyder det som noget for dig, men har du ikke mulighed for at sidde på skolebænken bundet af tid og sted? Vælger du at læse økonomi online, styrer du selv din tid. Hvad enten du tager et enkeltfag eller et grundforløb, har du adgang til en online læringsplatform, der giver dig mulighed for at studere økonomi online når og hvornår det passer dig. Du skal blot møde op på skolen til eksamen og overholde deadlines undervejs.

Er økonomi som fjernundervisning noget for dig?

Hvad får jeg ud af tage økonomi som fjernundervisning?

Hvad enten du følger erhvervsøkonomi C online som enkeltfag eller en del af et grundforløb på et business college er udbyttet det samme. Du kommer blandt andet til at arbejde med emner som:

 • Organisationsstruktur og ledelse
 • Forretningsplan og konkurrenceforhold
 • Strategi, vision og mission
 • Økonomistyring
 • Branche- og markedsforhold 

Efter eksamen vil du derfor have en grundlæggende indsigt i, hvilke problemstillinger organisationer og virksomheder møder i samspillet med omverdenen.

Hvor kan jeg læse økonomi online?

Vil du tage erhvervsøkonomi C som enkeltfag via fjernundervisning, har du to muligheder. Du kan enten tage faget på et HF- og VUC-center eller som EUD enkeltfag på et business college eller en erhvervsskole. Drømmer du om at gøre karriere inden for butik, handel eller event, kan du også tage en helt grundforløb med bl.a. økonomi online. Du skal blot møde op på skolen til eksamen og til en eventuel introduktionstime.

Hvor lang tid tager det at læse økonomi som fjernundervisning?

Som enkeltfag er erhvervsøkonomi C normeret til 75 timer, som du kan tage på et år eller et halvt år. Læser du derimod økonomi online som en del af et EUD grundforløb, er det din alder og baggrund, der afgør varigheden:

 • Har du en HHX kan du tage grundforløbet på 5 uger
 • Har en anden gymnasial uddannelse, varer grundforløbet 10 uger
 • Har du ingen gymnasial uddannelse, varer grundforløbet 20 uger

Læs mere om opbygning og varighed af grundforløbet på EUD eller EUX Business her

Kan jeg få SU til at læse økonomi som fjernundervisning?

Når du læser erhvervsøkonomi som enkeltfag, svarer det til seks SU timer om ugen, når du afslutter faget efter halvt år. Dermed får du blot tre SU timer om ugen, hvis du vælger at bruge et år på at afslutte faget. For at få SU til enkeltfag via fjernundervisning skal du leve op til følgende:

 • Have minimum 23 SU timer om ugen (17 timer, hvis du har hjemmeboende børn under syv år)
 • Være SU berettiget og ikke have modtaget SU til samme enkeltfag som fjernstudie tidligere
 • Være studieaktiv (overholde deadlines i din studieplan) og afslutte enkeltfaget med eksamen

Tager du økonomi online som en del af et grundforløb, er du SU-berettiget. Har du allerede indgået en elevaftale, vil du modtage elevløn under grundforløbet.

Læs mere om reglerne for SU til enkeltfag via fjernundervisning

Hvilke andre uddannelser i økonomi kan jeg tage som fjernundervisning?

I oversigten længere oppe på siden kan du se et udvalg af online økonomiuddannelser på alle niveauer. Er der flere af dem, der ser ud til at være noget for dig, får du et nemt og hurtigt overblik via sammenligningsfunktionen. Du kan også klikke dig videre ind på de enkelte uddannelser og få mere information.  

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7