Musik, dans og teater på højskole
-
Hele landet
-
Holdundervisning
Udlev din drøm og tag en musikuddannelse i København
Hvis du ikke kan få nok af at spille musik og elsker at være omgivet af andre musikere, så find den musikuddannelse i København, der passer til dig og dit niveau. Musikuddannelserne i København er mange og med utallige muligheder for forskellige stilarter og niveau.
Hvad laver man på en musikuddannelse?
Fælles for alle musikuddannelser er, at du får mulighed for at lære mere om musik både i teori og praksis. For at blive optaget på en musikuddannelse i København, er det derfor et krav på de fleste uddannelser, at du kan spille på minimum et instrument og/eller synge.
Hvilke musikuddannelser er der i København?
I København har du flere forskellige muligheder for at starte på en musikuddannelse alt efter, hvor gammel du er.
1. Ungdomsuddannelser
På gymnasiale ungdomsuddannelser som STX, HTX, HHX og HF, kan du vælge en musiklinje, hvor det er muligt at læse musik på A-, B- eller C-niveau. Du kan starte på en ungdomsuddannelse, når du har afsluttet 9. klasse.
2. Højskole
Har du sabbatår? Brug for et afbræk fra studiet? Med et højskoleophold får du en oplevelse for livet samtidig med, at du kan dyrke din passion for musik. På en musikhøjskole kan du både forberede sig til konservatoriet eller bare spille en masse musik sammen med folk, der har samme passion som dig.
3. Musikalsk Grundkursus (MGK)
Er forberedende til musikkonservatoriet og har til formål at uddanne unge mellem 14-25 år i musik. For at komme ind på MGK, skal du til en optagelsesprøve, som har frist hvert år d. 1. februar.
4. Videregående uddannelse i musik
Der er flere forskellige videregående uddannelser, hvor du kan lære om musik i både teori og praksis. Den mest kendte er en bachelor i musik på musikkonservatoriet. I København er der to musikkonservatorier: Det Kongelige Danske Musik- konservatorium (DKDM) og Rytmisk Musikkonservatorium (RMC).
Der er også andre muligheder for at læse musik på en videregående uddannelse herunder musikvidenskab og musikpædagogik. Fælles for alle uddannelserne er, at du bliver en del af et studiemiljø, hvor I deler samme passion, og kan udvikle jer musikalsk i 3-5 år.
Hvad kan jeg bruge en uddannelse i musik til?
Med en uddannelse inden for musik er der en lang række jobmuligheder, dog kan det være svært at leve kun af musik, og mange vil være nødsaget til kun at have et musikalsk job som bijob.
Mulige job med en musikuddannelse:
- Undervisning
- Optræden
- Sangskrivning
- Produktion
- Formidling
- Lægevidenskab
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium sigter efter at uddanne folk i en mere klassisk retning, hvor arbejde som komponist, organist, musiker, musiklærer, solist, dirigent, operasanger og tonemester vil være muligt.
Hvilken slags musik kan jeg studere på en musikuddannelse?
På musikkonservatoriet kan du vælge mellem en klassisk- eller rytmisk musikuddannelse. Den rytmiske musikuddannelse beskæftiger sig med genre som jazz, rock, pop og nyere musikalske tiltag som elektronisk musik. Hvor Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er klassisk musik.
På ungdomsuddannelser, højeskoleophold og musikvidenskab arbejder du med musik på tværs af alle genrer og er tilsigtet folk, der brænder for alle aspekter af musikkens univers.