Bliv meritlærer

Gør en forskel

Har du allerede en videregående uddannelse som professionsbachelor, bachelor eller kandidat? Og har du allerede erfaring med at undervise samt ambitioner om at gøre undervisning til din levevej?
Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

Kunne du tænke dig at undervise i folkeskolen?

Er du over 25, eller har du allerede gennemført en videregående uddannelse? Drømmer du om at undervise børn og unge i folkeskolen? Så er en meritlæreruddannelse måske noget for dig. På meritlæreruddannelsen bliver du uddannet til lærer på blot 2-3 år på heltid eller deltid og bliver derefter klar til at undervise i folkeskolen. Meritlæreruddannelsen giver dig nemlig de rette pædagogiske værktøjer til at kunne undervise på samme niveau som almindeligt uddannede lærere. Læs med her og bliv klogere på meritlæreruddannelsen og dine muligheder som meritlærer. 

Tag en meritlæreruddannelse og bliv meritlærer på 2-3 år

Hvordan er uddannelsen bygget op?

Som meritlærer skal du opnå undervisningskompetence i mindst to undervisningsfag. Meritlæreruddannelsen er modulopbygget, og du skal desuden opnå faqglighed inden for fagområderne Pædagogik og Lærerfaglighed. 
Under meritlæreruddannelsen vil du derudover komme i praktikforløb, som giver dig praktisk erfaring med lærerfaget. Her vil du lære, hvordan undervisningen foregår ude i en rigtig skole, og du vil prøve kræfter med at planlægge, faciltiere og evaluere et undervisningsforløb. 

Vil du lære mere om undervisningen på læreruddannelsens fagmoduler? Her kan du læse om læreruddannelsens undervisningsmetoder, som bl.a. omfatter gruppearbejde, projektarbejde og klasseundervisning.

Et individuelt studieforløb

På meritlæreruddannelsen er studieforløbet individuelt, idet det tilrettelægges ud fra dine personlige erfaringer og uddannelsesmæssige baggrund. Du kan få merit for områder fra din tidligere uddannelse som har givet lignende kvalifikationer som dem, du skal opnå som lærer. 

Hvor kan man tage en meritlæreruddannelse?

Du kan uddanne dig til meritlærer rundt om i landet på diverse professionshøjskoler. Udbuddet af fag kan dog variere fra skole til skole, så du skal være opmærksom på, at lige netop det uddannelsessted, du vælger, har de fag, du skal bruge for at opnå en titel som meritlærer. Du kan læse udbuddet af fag på skolerne respektive hjemmesider.

Hvor længe varer uddannelsen?

Omfanget af meritlæreruddannelsen er 160 ECTS-point. Uddannelsen skal være afsluttet senest 6 år efter studiestart. Normalt vil det tage 2-3 år at blive meritlærer.

Hvilke adgangskrav er der?

For blive optaget på en meritlæreruddannelse skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal have gennemført en videregående uddannelse enten på professionsbachelor-, bachelor-, eller kandidatniveau

Eller:

  • Du skal være fyldt 25 år og have gennemført en erhvervsuddannelse og have mindst 2 år erfaring fra erhvervslivet

Derudover er der specifikke adgangskrav til de enkelte fagmoduler. Dvs. at du skal have de samme faglige forudsætninger som studerende på den almindelige læreruddannelse, før du kan få lov at studere de enkelte undervisningsfag. 

Skulle du stå i den situation, at du mangler faglige forudsætninger for at opfylde fagmodulernes adgangskrav, kan du altid supplere med HF enkeltfag eller gymnasial supplering.

Du har desuden også mulighed for at søge dispensation, hvis du ikke opfylder de generelle adgangskrav. Søger du dispensation, vil det blive vurderet, om dine kompetencer fra en anden uddannelse eller erhvervserfaring er relevant i forhold til de ønskede adgangskrav. 

Skal man betale for uddannelsen?

Ja, på en meritlæreruddannelse betaler man 4.300 kr. for hvert modul, man tager. Derudover kan der forekomme udgifter til praktik. 
Du kan vælge at søge om Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU). For at blive godkendt til at modtage SVU skal du bl.a. studere på heltid, og din sidst afsluttede uddannelse må ikke være på et højere niveau end en erhvervsakademiuddannelse.

Har uddannelsesloftet nogen betydning for meritlæreruddannelsen?

Nej, selvom du allerede har læst en anden uddannelse, kan du sagten søge ind på en meritlæreruddannelse, da den høre under lov om åben uddannelse og kræver brugerbetaling. Man bliver kun ramt af uddannelsesloftet, hvis man søger ind på en statsfinsanseret uddannelse og i forvejen har en uddannelse på samme- eller højere niveau end den uddannelse, man søger ind på.

Find din meritlæreruddannelse

Her på Studentum.dk kan du nemt finde den meritlæreruddannelse, der passer til dine behov. Gå derfor på opdagelse blandt vores udbud. Har du ingen videregående uddannelse kan du også gå på opdagelse i vores udbud af almindelige læreruddannelser
Tag også et kig på vores udbud af læreruddannelser med fjernundervisning. Med en netbaseret læreruddannelse har du muligheden for en fleksibel studieform, hvor du i højere grad selv tilrettelægger din tid. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7