Viser 1-20 af 117
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 117
1
2
3
4
...
6

Tag en kandidatuddannelse i ledelse, og få stærke løsningsorienterede kompetencer

Ordet ledelse dækker over mange forskellige typer af job og kompetencer. Du kan arbejde som leder i både multinationale selskaber eller små håndværkervirksomheder.

Dét der binder funktionerne sammen er de kompetencer der ligger bag. Med en uddannelse i ledelse, lærer du ikke at blive leder, men du får kompetencer inden for analyse, strategi, udvikling og forandring af virksomheder, som kan være et skub i retningen mod lederjobbet.

Ledelse

Hvad laver en leder?

Med en kandidatuddannelse i ledelse, kan du arbejde indenfor alle typer af områder. Du kan endda tage en kandidatuddannelse med fokus på det specifikke område, du gerne vil arbejde inden for. Fx økonomi, jura, it, salg og service.

Ledelse foregår på mange forskellige niveauer, og kan praktiseres på mange forskellige måder, fordi de virksomheder og medarbejdere, som skal ledes, forandre sig.  

Al ledelse handler overordnet om at fastsætte mål, samt at skabe de rammer, der sikrer, at målene bliver nået. Som en del af ledelsesjobbet indgår der ofte tværfagligt samarbejde. Det kan både være internt i firmaet, men også med eksterne samarbejdspartnere, andre virksomheder, kunder eller organisationer.

I større organisationer finder ud ofte flere ledere indenfor hvert deres område som står for organisering og strategi. I mindre virksomheder, er ledelse ofte kun én del af jobbet, og andre opgaver kan være som almen medarbejder.

Ledelse som uddannelse

En kandidatuddannelse i ledelse, handler både om at opnå viden om det felt du gerne vil beskæftige dig med, som økonomi, jura, it, salg og service. Men også, at du opnår kompetencer inden for strategi og handling.

Du lærer om hvordan du analysere på ledelse og udfordringer i virksomheder, og du lærer hvilke analytiske begreber du skal bruge. Du får kompetencer der gør dig i stand til at spotte muligheden for udvikling, forandring og bedre ledelse, og du lære at finde udviklingspotentialer og holde det strategiske overblik.

At læse ledelse på kandidatniveau er mere abstrakt, end hvis du går ind og arbejder som leder. Du vil studere videnskabelige teorier, som virker på papiret. I praksis fungerer de mere på den måde, at de relatere sig til organisationen og dens udfordringer. Du vil se på virksomheder og organisationer fra mange vinkler, når du analyserer dem, og have en mere holistisk tilgang på studiet, end du måske finder i virkelighedens verden.

Du vil altså, med en kandidatuddannelse i ledelse, ikke blive den fødte leder, men få en holistisk forståelse af forskellige virksomheder, og hvordan alle organisationer har forskellige udfordringer. Lige fra kultur, arbejdskultur, netværk og lignende.

Med en ledelses kandidat vil du være klar til at løse komplekse og dynamiske ledelsesforhold, og du vil opbygge dine analytiske evner til at håndtere problemer og situationer, der er dårligt definerede, komplekse og tvetydige.

Vil du arbejde som leder?

Hvis du ønsker at arbejde som leder efter endt kandidatuddannelse, er én ting, de kompetencer du opnår via studiet. Noget andet er din egen personlige strategier og handlinger. Ledelse handler nemlig om mere end dine faglighed.

Som leder skal du have en god personlig indsigt og viden om dine egne talenter. Som moderne leder skal man vide man kan, og ikke mindst ikke kan. Du skal have gennemslagskraft, og evnen til at skabe naturlige engagement, også skal du være god til at kommunikere. Ikke bare hvornår og hvordan, men også hvorfor – du skal kunne skabe mening og helhedsforståelse, og sætte rammer der understøtter medarbejderne i deres processer.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier