Indkøber

Din fremtid starter her

Drømmer du om at arbejde med økonomisk vækst i en virksomhed? Så kan jobbet som indkøber være den rette vej for dig. Som indkøber får du ansvar for store budgetter, og dine forhandlingsteknikker kommer på prøve, når du skal forhandle priser.
Viser 1-20 af 28
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 28
1
2

Skab økonomisk vækst – bliv indkøber

En indkøber handler ikke om, hvad navnet måske antyder, en der tager shoppingture og køber ind i små mængder. Jobbet kan være benhårdt, og kræver en stor portion logik, forhandling og is i maven. Du kommer til at indgå samarbejdsaftaler, forhandle kontrakter og evaluere priser.

Dine opgaver inkluderer at planlægge virksomhedens vareudvalg og løbende kontrollere varelageret, indhente tilbud og sammenligne priser, kvalitet og udbud.

Hvad laver en indkøber?

Som indkøber i en engroshandel, vil du være firmaets planlægger når det kommer til vareudvalg. Du kommer til at arbejde med at indhente tilbud, sammenligne priser, kvalitet, udbud og efterspørgsel. Derudover arbejder du med, at finde frem til passende mængder af varen som skal indkøbes, og forhandling om prisen på varen.

Det kræver alt sammen en klar forståelse af markedet, og hvad der rører sig inden for din branche. Derudover skal du være en menneskekender, der kender og husker kunders præferencer i forhold til trends, du har en god forståelse af købsadfærd, og du er strategisk i dine indkøb, og resultatorienteret.

Som indkøber vil du især komme til at arbejde i større engrosvirksomheder, hvor du handler med varer i større partier. Varerne bliver med stor sandsynlighed solgt videre til fabrikker, andre virksomheder og til detailhandlen. Du kan også arbejde med at købe råvarer fra producenter i både ind- og udlandet, for derefter at afsætte dem til videre forarbejdning i industri- og håndværksvirksomheder.

Du kan arbejde i bestemte brancher som auto, grovvarer, landbrug, manufaktur, stål, træ og byggematerialer. Men der er også behov for indkøbere eller supply chain managers med analytiske evner.

Som indkøber har du store internationale muligheder, og specielt hvis du tager en uddannelse, hvor du også lærer business sprog, har du gode muligheder. Kina er for eksempel særlig aktuelt, da de er store inden for fashion. Et internationalt job giver også mulighed for forretningsrejser eller udstationering.

I Danmark finder du i særlig grad de store engrosvirksomheder i Aarhus og Herning.

Hvordan bliver du indkøber?

Indkøber er ikke et job man kan uddanne sig til direkte. Der findes en lang række forskellige veje til jobbet, og det handler rigtig meget om, hvilken branche du gerne vil arbejde inden for.

Den typiske vej til at blive indkøber, er en eller anden form for økonomisk uddannelse. Du kan enten vælge at tage en overordnet uddannelse, eller, hvis du allerede ved hvilken branche du vil ende i, kan du blive uddannet indkøber direkte inden for branchen.

De overordnede uddannelser til indkøb:

  • Handelsøkonom

  • Designteknolog

  • Markedsføringsøkonom

  • Cand.merc.

  • Merkonom

  • Du kan også vælge at supplere din uddannelse med en HD.

Ved de overordnede økonomiske uddannelser afhænger din fremtid som indkøber af hvilken profil eller speciale du vælger på din uddannelse. Med en handelsøkonom uddannelse kan du søge elevstillinger som indkøber og blive indkøbsassistent ved afslutningen, hvor du som Cand.Merc. har gode forudsætninger for at arbejde dig videre inden for Supply Chain Management.

Ønsker du en uddannelse, der fra starten af giver dig erfaring inden for en bestemt branche, kan du også vælge det. Du kan bl.a. blive indkøber via følgende uddannelser:

  • Skibsmægler
  • Uddannelser inden for logistik
  • Brancher som tekstilbranchen har indkøbslinjer
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9